Pozdrav drugari! Zanima me ko koristi PayPal u BiH, šta treba zadovoljiti u postavkama da bih mogao primati uplate na račun PayPala kod nas u BiH. Kupovao sam i plačao preko PayPala, ali kada sam trebao dobiti uplatu nije prošao uplatu ako može pomoć da zadovolji PayPal račun. Vezana mi je jedna kartica za PayPal koju sam platio, međutim bio je pokušaj da mi preko email adrese izvrši neke uplate na računu PayPala druga strana kaže da ne prolazi. Unaprijed se zahvaljujem. Vjerovatno negdje ima temu koja obrađuje pokušao naći na forumu nisam uspio.
ja odavno nisam primio uplatu na paypal jer ima dovoljno posla i ovdje a ne zeza se sa uplatama u maju 2022 mi je placeno za neki manji posao i uredno je povuklo na rajfajzen banku cini mi se odmah pocetkom juna kartica je visa electron debitna i povezana je na paypal racun, imam i dalje opcije request money i send money te uredno placam razne gluposti kroz isti moguce da se u medjuvremenu nesto i promijenilo jer rajfajzen je prica za sebe, sigurno preko mjesec ne mozes na bankomatu poloziti novac na racun, moras na salter(fizicka lica)
Znači treba povezati VISA karticu da bi funkcionisala uplata. Trenutno mi je povezana Master kartica sa deviznim računom, a još čujem da če unikredit banka preči na sve master kartice. Imam i Visa karticu ali nju nebih želio povezati na PayPal.
Tako je unicredit izdaje samo mastercard i ja sam neki dan uz silver paket dobio sve mastercard kartice.To mi rece prijatelj neki dan za visa kartice jer on cesto dobija uplate preko paypala.
Koliko sam ja upoznat PayPal nije mogao primati novac u BiH, da li se šta tu promjenilo ne znam, i ja bih volio znati. Inače slanje ide normala.... Edit : sad pročitah još postova, kod mene je visa, nisam nikad ni imao mastercard. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Kod mene je visa electron iz raiffa povezana sa paypalom nekih 11-12 godina i uredno su isle uplate. Nikakva dodatna verifikacija, isto kao kad standardno dodajes karticu za placanje. Samo na visu electron mozes i povuci sredstva. Tad je moglo samo na raiff 2012-2013 pa sam uzeo od njih, ali mislim da moze na intesu i slicno, samo da je visa electron.
Da malo obrazložim svoj račun na Paypalu, davno sam otvorio Paypal račun, dok se iz BH moglo samo kupovati prije 10-12 godina, ono tražili uplatu na Paypal 2$ da se račun verifikuje sa bankom i kada dobije te na saldu cod ukucate na svoj račun i verifikuje se paypal račun sa karticom koju dodate. to sam sve odradio i mmogao sam platiti preko interneta paypal računom sve što kupujem. Prošle su godine i PayPal je dozvolio i našoj zemlji da se može uplačivati sredstva na Paypal račun i sada je tu zapelo več odavno. Nikako uplata da prođe na Paypal mada imam opciju da mogu povuć sredstva na karticu.
Vec sam ti napisao, uplate mogu odavno, ja sam ih dobijao jos od 2012-2013 godine ali samo na visa electron. Sta to znaci mogu povuci novac na karticu a ne mogu uplate? Kakve pare povlacis na karticu ako nemas uplata?
Uplate na moj račun ne prolaze vraćaju se pošiljaocu, trenutno mi na računu stoji 1,95 $ koje sam davno uplatio da verifikujem račun Paypala. Trebao bih sve uplate da vidim na paypalu, nema ni obavijesti da je bilo pokušaja da netko uplati sredstva na račun.
Kako je vec receno par puta, samo visa. I cak da provjeris prvo s bankom, neke banke blokiraju paypal uplate skroz bez obzira sto je visa.
Samo Visa electron. Ali koliko se sjećam, bilo je 30 dana čekanja nakon primanja uplata, prije nego što se mogao novac povući na račun. Nije optimalno rješenje, a i provizije su bile povisoke.
Bilo je cekanje 30 dana da pare budu dostupne u balansu. Ali i to zavisi ko ti salje. Ako je neko s kim si imao interakciju vec i odobri na svojoj strani, odmah ih imas u balansu. Za withdrawal, isao je automatic svakog pocetka mjeseca i bio je free. A inace je withdrawal 5$ tako da i nije pljacka, za vece iznose je dodzaba.
Mogao si uvijek primit novac na paypall bez obzira na karticu.. bar je meni radilo tako, samo sto sam i nakog 5-6 godina koristenja uvijek morao cekati 30 dana da bi oni taj novac pustili… na kraju sam se prebacio na Payoneer i nikad se vise necu vratit na payapll.. aktivan je ali ga ne koristim