Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. Qler

Qler Veteran foruma

Džaba panika :)

nenji_avero likes this.
  2. dino73n

dino73n Veteran foruma

Pozdrav ekipa.

Zanima me vaga za vaganje tjelesne tezine ali neka s mozgom :)

Da mi je da ima neku memoriju i da pamti rezultate a da po mogucnosti ne ide na smartphone nego da te podatke drzi u sebi. Ok je i ako nekad treba spojiti na telefon da povuce te podatke iz nje al da se ne mora spajati svaki put kad se vaga ako me razumijete.

Ako neko ima neku preporuku bujrum.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

3. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Budzet? Pogledaj proizvode od Withingsa

4. zippoo

zippoo Veteran foruma

Da li neko zna kakve radnje u okolini Gračanice,sto prodaju bijelu tehniku i kucanske aparate. Treba mi ugradbena ploca sa keramickom plocom i rerna,u kompletu. Novo je pofina cifra...treba mi 1000+ za novo,pa bih pogledao i sta polovno. Jos jedna razlog za polovno je sto kod novih sve nesto touch komande i gluposti a meni treba sto jednostavnije za upotrebu.
    Ili ako ima sta novo na akciji,bacite preporuku i link

5. Reznor

Reznor Overclocker

Jesi li pogledao ove okolne radnje Bingo, FIS, Robot, Etna, Zeka, Brezje, Goramonj?

Od tih radnji polovne tehnike tek vidim da ima u Banjoj Luci, Laktašima, Tuzli, Lukavcu, Jelahu, ali sve ti je to dalje.

Da vidiš Bijela Tehnika Hadžići imaju li šta i dostavljaju li?

6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma gledao sam malo po trznim centrima,imaju svi u ponudi ali je poskupo.
    A ovo polovno,moram uzivo pogledati i vidjeti,nista dostava.
    Koju si nasao u Lukavcu,to mi nije daleko ?

7. Reznor

Reznor Overclocker

8. dams82

dams82 Komšija

Znam da u Orahovici ima neka polovna bijela tehnika,proguglaj malo.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

zippoo likes this.
  9. nFare

nFare Komšija

Kakva je situacija sa ekupi.ba? Vidim finih proizvoda sa dobrim cijenama, ne vidim baš da moraš dati preko milje

dams82 likes this.
  10. dams82

dams82 Komšija

https://www.ekupi.ba/bs/Kućanski-ap...e-ploče/Candy-ploča-CH64CCB-4U2/p/EK000485959
    https://www.ekupi.ba/bs/Kućanski-ap...nice/Candy-pećnica-FIDCP-X625-L/p/EK000601405

Ja ba, izuzetno fine i pristojne cijene, a ipak 5 godina garancije nije malo. Za 7 stoja teško da može bolje.... Plus može i na rate da se ne kešira....

11. kvaju

kvaju Komšija

Ja sam nedavno uzeo komplet ugradbeni pećnicu sa pločom i šporetom, gore je pola plin pola struja, to sam i tražio, sve za manje od milju, bio je popust za keš neki oko 9xx sveukupno.
    Beko je komplet bio, ali nigdje online nisam vidio sličnu ponudu, pošto već imam Beko (ovo sam za majku uzimao) i zadovoljan sam, bio je no brainer za kupovinu.

Dakle moj prijedlog otići u Beko shop i tamo gledaj ponudu. Čak je prodavačica rekla nemoj sad uzimati bio je oko 1050km nego idući tjedan imamo neki popust na sve, bit će ti još jeftiniji.

Sent from my Pixel 8 using Tapatalk

12. Reznor

Reznor Overclocker

13. dams82

dams82 Komšija

Ko planira kupovati, a nije mu hitno eto novembra, na Black Friday uvijek dobri popusti na bijelu tehniku.... A što se brendova tiče ima raznih iskustava, ja npr imam šporet Indesit oko 12 godina, a radio je sigurno bar 2 do 3 puta više od prosječnog domaćinstva i nevjerovatan je, i sad radi.... A mašinu za sudove i sušilicu indesit davno izbacio nakon 5 godina i nekoliko popravaka.... Beko mašina za suđe imala jednu reklamaciju nakon dvije godine korištenja, evo za sad radi ok. Mašina za veš beko radila 6 godina i stradali ležaji, izbacio je jer se ne mjenjaju.... Candy sušilica za sad radi ok, tu je već dvije godine... Sad da kupujem opet nešto novo ne znam šta bih kupio, ali eto nešto srednje s dobrom cijenom i što dužom garancijom... Jedino što vjerovatno ne bih mjenjao je ekupi, tu sam uglavnom sve kupio....

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ovo su fine cijene ali kakav je kvalitet ove ploce od 280 KM ? Drugo,ploca je touch...to moja mati sigurno nece znati koristiti i dramiti ce oko toga. Zato gledam da je onaj stari princip,sa onim cudima sto okrenes i tako upalis.
    I ovo sada sto koristim i sto je napukla ploca je kupljeno u polovnoj robi,prije jedno 15 godina,radilo kao singerica,mislim da je komplet njemacke proizvodnje. U polovnoj robi se moze naci fine robe,samo treba otici licno i pogledati.
    A mogu sacekati ja i black friday,nije hica,ovo sve radi samo eto treba zamjenu u skorije vrijeme. Rerna isto radi,jedino je sijalica pregorila sto osvjetljava,ostalo sve normala.

15. dams82

dams82 Komšija

Teško ćeš naći ploču sa kolutovima, osim polovne naravno.... Ova ploča je 350, ali je na akciji, ne vjerujem da je manje kvalitetna od neke skuplje, 5 godina garancije i A+ energetska klasa. Pa pitaj mamu jel misli da joj je problem, ako zna koristiti telefon sa touch screen onda ne vidim problem sa pločom. Ovo je mnogo lakše čistiti, nego kad imaju kolutovi odozgo....

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ploca ko ploca, nema tu neke mudrolije. Staklo, grijač, kablovi, a cijena je stvarno dobra.
    Nije perilica sudja ili vesa da ima komplikovanih komponenti.

Vidi ima li negdje uzivo da pogledate zajedno, vjerovatno u vecem Bingu ili Fisu.

Kod mene je elektroluks sa tim kolutovima (stara 10 god) i kao sto dams rece jako je tesko cistiti na tim mjestima.

dams82 likes this.