Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Evo imaš dole na mapi gdje je. Neki dan sam tu bio nisam uplatio sport vision pored jumba, garant su ovi uletili u taj prostor. Sutra ih kontaktiraj vidi za dostavu

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Naravno,ima evo broj,zovem odmah sutra...valjda se ko javi,jer ce im sigurno biti ludnica.
    Malo mi fali da i kakav TV narucim,pa neka stoji u kutiji :D

3. mobsterc

mobsterc Overclocker

Iskreno, ne kontam toliko odusevljenje ponudom, gledam na ekupi pecnica sa hidrolizom i ploca je tu negdje, skuplje max 50KM. Nije electrolux nista posebno.
    A bude i tih nekih akcija, popusta sa odredjenim bankama...

dams82 likes this.
  4. dams82

dams82 Overclocker

Pa našao sam mu i ja onda candy pojeftino, nije elektrolux ništa bolji brend, sve je to srednja žalost.... Garancija 5 godina pa koliko izdrži.

5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa da, ja sam nedavno bas izredao sve candy, svi daju garanciju 5g, to je sveutrija svakako.

6. Qler

Qler Veteran foruma

Vjeruj mi, Elektrolux je dobro bolji od Candy. Candy nije ni 10% onog nekad brenda...

7. dams82

dams82 Overclocker

Nije ni electrolux što je bio kao ni jedan drugi brend. Sve je palo s kvalitetom. Nekad je i beko bio top, sad je dobro oslabio. Ja sam uzeo Candy sušilicu, dere evo skoro dvije godine, ne vidim da je lošija od prijašnje indesit.

8. mobsterc

mobsterc Overclocker

Vjeruj ti meni, nista nije bolji, ni 0.1% :D
    Bas se nekih losih iskustava nanizalo oko mene sa electroluxom.
    Kao sto rece kolega iznad, sve je palo kvalitetom od ovih ulaznih brendova.
    Gorenje je bilo vrh, sada isto karina kao i ovi brendovi. Svi oni imaju i kvalitetnijih modela, kostaju vise, ali rijetko ko to kupuje, jer sto bi dao za pecnicu 800 kada i ova od 400 radi 99.9% isto.
    A ako crkne nakon 5g, ionako je sve postalo potrosna roba.

Btw, kada se gleda omjer cijene i kvalitete, najlakse je tako da se izrazim je gledati energetsku klasu.
    Ako je lupam gorenje frizider D a electrolux E (kostaju isto), siguran budi da je gorenje kvalitetniji, odnosno ima ugradjene kvalitetnije komponente.

Last edited: Oct 17, 2024
    dams82 likes this.
  9. XTRage

XTRage Veteran foruma

Sve je palo, cak i mile, vec po "sasiji" vidis da to vise nisu oni stari uredjaji.
    Jos sad nekad prebacuju proizvodnju u poljsku, ko zeli jos uhvatiti ove njemacke treba pozuriti :D

10. Qler

Qler Veteran foruma

Ja Candy susilicu nedavno bacio... 9kg, toplinska pumpa, u garanciji se dva puta kvarila, jednom dobio komplet novu, i poslije garancije dva puta opet...

11. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ili kaze npr, kupi bosch, i kupi bosch serie 2. :D Isto govno kao i beko. Kada kupis serie 6, onda si kupio bosch, ali cijena je dupla.

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa tako te potrefilo... eto kod damsa radi, dere.. I ja sam cak na forumu pitao za candy prije nego sam kupio, reko da vidim iskustva, zurilo mi se. Sada sam opet bio u nabavci, i malo istraziovao po hr i rs forumima, raspitivao se kod servisera, bukvalno kako te potrefi. Evo npr dobio sam preporuku od velikog servisa za whirpool susilice, kaze da su procentualno najmanje reklamacija imali, malo vise nego miele. Konkretno ta candy mi je rekao da je po prosjeku reklamacija u sredimi, za electrolux nisam pitao, beko i koncar su losi, gorenje sve vise i vise reklamacija...

Kod druga se electrolux napa pokvarila, hej napa :D jbni ventilator. Kod drugog, masina za ves bulazni, nekada radi, nekada ne radi, dodje serviser po belaju radi, ode covjek ona ne radi. Moja electrolux masina za sudje lose pere, gledam kako da je zamijenim.

Last edited: Oct 17, 2024
  13. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sad kupio gorenje sušilica :) kontam bar ima dijelova :) al uzeo sam najjaču, isto 9kg, svega ima, malo ispod 1300 me došla...

14. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa to, gledati najjace modele, najvisu en. Klasu i onda mozes ocekivati da su komponente iole kvalitetnije. A ovo pecnica i ploca, to su grijaci obicni, naprave da radi u nekim normalnim granicama i vecina toga i nadzivi 5god. Mada im je projektni cilj vjerovatno 6, cim istekne da kupis novo :D

dams82 likes this.
  15. Haker

Haker Veteran foruma

To je tako sada, sve se zna. Kod nas gorenje mašina od 98. radi bez problema, nadžila je sve poslje sto je kupljeno. A gorenje je haisense preuzeo tako da je to sada vjerovatno isti k

16. dams82

dams82 Overclocker

Ma dijelova sad ima za sve. Kod mene bila indesit perilica suđa, nekoliko puta se kvarila u garanciji, čim je istekla garancija pokvari se ponovo i izbacim. Uzmem beko najskuplji model, bio Black Friday i ajd reko dosta povoljnije nego inače platim, nakon par mjeseci crče, neki elektromagnetni ventil crko, loša plastika i odvalila se od visoke temperature, kad je čovjek zamjenio ja gledam kinesko smeće, jadno izgleda skroz, ali oni imaju tih dijelova na lageru, znaju da će im trebat i pripreme se, nema da čekaš dio kao nekad....

17. Mujka

Mujka Komšija

ispade indesit dobar
    spram precjenjenog beka

18. dams82

dams82 Overclocker

Jbg, imam šporet Indesit 13 godina dere tri puta više od prosječnog domaćinstva, nikad ništa na njemu.... A sušilica i perilica suđa krepale brzo. A beko me iznenadio kako je nisko pao s kvalitetom. Nabrijali design, Nabrijali performanse na papiru a kvalitet dole....

19. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kod mene Telefunken sušilica veša, uzeta u proljeće. Iz nekog razloga je postala užas bučna zadnjih mjesec. Uzeo sam one silikonske podloške za noge, za nijansu je bolje ali je i dalje dosta bučnija nego prije par mjeseci.
    Ima li neko ideju? Morat ću je preko vikenda detaljnije pregledati. Ako ništa zvat ću servis,
    imam garanciju 5 godina.

20. Mujka

Mujka Komšija

Zaprljala se
    Očisti filtere dobro
    Npr kodmene iza filtere
    Ono saće se natalozilo hama
    Pa sam to vodom sve oprao

Reventon likes this.