Kupovina monitora - sve upite postavljajte ovdje

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Konjislav, May 6, 2008.

 1. iPlay

  iPlay Komšija

  Ovo je istina. Ja sam jednom podnio prijavu i u roku od 24h je bio riješen problem.
  (Ako nije fizičko oštećenje).
   
 2. Ragnarok

  Ragnarok Aktivista

  Podesiš druže da ti se monitor ugasi nakon 25 Minuta neaktivnosti i neće ti se nikada desiti. Šta mislite čemu služe takve opcije u Windowsu?

  Kako uopšte dobiješ burn in Taskbara ako radiš na računaru nešto?
   
 3. Picoooka

  Picoooka Aktivista

  Meni to objasnjavas ? Naravno da mi je uvijek nastimano i to nakon 15 minuta neaktivnosti da se gasi pa cak mi je i brightness uvijek oko 25-30 jer mi je soba gdje boravim skoro uvijek zatamnjena i nema potrebe za jacim osvjetljenjem.

  Pa novi paneli su vecinom smetlje nevidjeno i da znas sta sam sve dobijao iz nasih veleprodaja ne bi vjerovao.Da ti je znati sta je mojih prijatelja i poznanika u zadnjih par godina dobilo defektnih monitora i to iz kutije "novih".

  Pisao sam kakvo sam objasnjenje dobio iz veleprodaje nakon upita zasto je svaki monitor koji dobijem otvoren,a odgovor je u slucaju fizickog ostecenja panela u transportu nisu duzni uvaziti reklamaciju sto naravno ima logike.

  Nakon 6 komada takvih monitora defektnih zahtjevao sam na kraju povrat novca ili monitor koji je fabrickom trakom zalijepljen,a ne papirnom ili selotepom sto su i uradili i dobio sam monitor koji evo vec 3 god. koristim i koji je perfektan bez ikakve mane.

  Mislim,a i ubijedjen sam da nase veleprodaje dobijaju iz Srbije i Hrvatske monitore koji su kod njih reklamirani pa prepakovani po extra cijeni i uvaljuju ovde raji.Jedan monitor Asus Strix od 1100km sam dobio sav uflekan otiscima prstiju po displeju i zadnjoj plastici iz Kimteca.

  Nekada je bilo nezamislivo da VA panel fasuje burn in ili image retention,a sa novim gen displejima to je surova realnost.

  https://www.reddit.com/r/ultrawidem...ermanent_burnin_image_retention_on_xiaomi_34/
  https://linustechtips.com/topic/924518-ghost-taskbar-is-it-burn-in-or-something-creepy/
   
  Last edited: Aug 4, 2022
 4. p4ja

  p4ja Komšija

  Napisite usput odma u kojim radnjama ste kupovali defektne monitore da znamo zaobilazit.
  Zar je uopste moguce da oni to pakuju tamo i salju nama skart robu?
   
 5. Picoooka

  Picoooka Aktivista

  Ma nema veze koja je radnja prijatelju jer iz kimteca,asbisa i comtradea sve radnje povlace robu.

  Btw evo jedan primjer nevezano za monitore sta rade veleprodaje u ovom slucaju konkretno comtrade,a sto se desilo u februaru i martu ove godine.Kupim u plusu vodeno hladjenje aorus waterforce x360 i naravno u radnji nisam pogledao kutiju misleci da je sve ok.

  Kada sam dosao kuci vidim pri unboxingu da je preko originalnog stickera zaljepljen cvrsti selotep sto znaci da je kutija otpakivana,a to sam se uvjerio vidjevsi na fejsbuku da su radili unboxing i prezentaciju i naravno cooler je bio sa fabrickom greskom gdje neki parametri nisu radili ili su pogesno davali prikaz.

  Mislim da mi je podvaljen kao i monitori i da je i cooler bio reklamiran u Srbiji,preapkovan i poslan u nasu veleprodaju.

  Nakon reklamacije dobijem drugi isti cooler koji je zapakovan samo stickerom originalno i koji uredno radi.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Last edited: Aug 4, 2022
 6. senad_986

  senad_986 Komšija

  Raja, možete li mi dati mišljenje o slijedećem modelu: SAMSUNG ODYSSEY G3 LF24G35TFWUXEN cijena bi bila 400 KM, novo, garancija. Ili može bolje za ove pare?
   
 7. Ekstrauterina

  Ekstrauterina Novi član

  Negdje sam vidio da ti jeftiniji Odyssey modeli sa VA panelom imaju uzasan ghosting.
   
 8. Picoooka

  Picoooka Aktivista

 9. Ragnarok

  Ragnarok Aktivista

 10. Picoooka

  Picoooka Aktivista

  Last edited: Aug 10, 2022 at 3:45 PM