Kupovina monitora - sve upite postavljajte ovdje

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Konjislav, May 6, 2008.

1. nivla

nivla Komšija

pa u asbisu ti treba stela za servis da bude kako treba, tj onaj ko ti je prodao mora bas biti dobar s tobom da bi oni to pogledali i odradili
    s druge strane comtrade i cekanje zamjenskog dijela po popravci lutrija, da ne govorim o masinama koje oni sastavljaju

2. Reznor

Reznor Overclocker

Znači bolje da nisam ni nosio...

3. Aldiin

Aldiin Overclocker

Ako je uređaj pod garancijom, nema tu puno mudrolije.

Inspekcija i prijava, pa da vidiš kako nude novi uređaj :)

4. Picoooka

Picoooka Komšija

Ako ne odobre samo kazes da cete to rascistiti sa inspekcijom jer su to izmisljotine jer meni je za jedan asus monitor comtrade pokusao sa sl. supljom pricom.

5. Reznor

Reznor Overclocker

Ako se išta mogne napraviti dobro će biti, jer ne mogu ni da ga prodam s ovim problemom, niko ga neće (mada iskreno radi on, ali eto desi se nekad u po frke da nestane slika i pojave se linije... ugasi upali i radi opet)
    Čak mi se još čini da niko neće ove UltraWide, nema ih puno po oglasima, a i to što ima stoje dugo.

6. Picoooka

Picoooka Komšija

Sve to kazes inspektoru,ako dodje do toga i bez brige samo budi uporan i ne dozvoli da te levate u veleprodaji.

zoi likes this.
  7. iPlay

iPlay Komšija

Čudi me od ASBISa. Ja sam im dva puta nosio reklamaciju i stvarno nije bilo problema. Prvi put su mi čak dali KO za TV Philipa da zamijenim sa drugim u radnji gdje sam kupio.

Kao što su rekle kolege, Kantonalna inspekcija u će to 99% riješiti. To je defekt. Meni su npr. uvažili reklamaciju novog Dell G3224D zbog lošeg gray uniformity-a. Pisao sam o tome ovdje.

8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Sve se da rijesiti,na lijep i kulturan nacin. Ako nece sami od sebe,imaju inspekcije. Samo sve pisi pismenim putem,da imas tragove.
    Samo se treba malo potruditi i biti uporan,poslati par mailova na vise adresa i nece biti problema.

9. Aldiin

Aldiin Overclocker

Na žalost, ljudi ko nas nisu informisanu da si kao kupac veoma zaštićen. Ukolilo ti roba ne odgovara, imaš pravo da ju vratiš. Ukoliko je roba defektna, imaš pravo da vratiš. Ovo nije slučaj samo sa tehnikom, odjeća, obuća, kozmetika, etc. Npr. BUZZ daje garanciju 12-24 mjeseca na sve modele ali, apsolutno te ne informiše o tome. Većina ih je takvih, skrivaju se.

zoi likes this.
  10. iPlay

iPlay Komšija