Imam HP EliteBook Folio 9470m i nedavno nabavim TPLink Archer C2600 ruter da zamijenim Xiaomi Ruouter 3 jer su mi trebali gigabitni portovi zato sto dosta stvari drzim na serveru i cesto kopiram kojesta sa i na laptop a 100Mbit/s je bas patnja. Sad je problem sto nisam ni znao da ovaj laptop moze ostvariti max WiFi brzinu od 300Mbit/s pa mi treba preporuka mrezne karte koja bi odgovarala ali da podrzava vece brzine, koliko sam vidio 860Mbit/s se pominje a nesto se plaho ne razumijem u te modele. Ako neko slučajno ima i da prodaje slobodno nek napise pa se možda i dogovorimo. Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Ako nema whitelist nabavis miniPCIe na M.2 adapter i Intel Wireless AC 9260 i adaptere za antene. Mozes za nekih 40-50 KM to nabaviti. Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Kupio na olx-u polovan i bez odgovarajućeg napajanja, cudo trosi struje ko laptop i zahtjeva 12V4A napajanje koje sam naknadno narucio Sto se tice rutera zadovoljan sam poprilicno s tim da sam mu odmah nabacio opetwrt, jos uvijek nisam stigao tacno testirati wifi domet ali ne sumnjam da ce biti dovoljan za moje potrebe. Sent from my SM-G950F using Tapatalk
koliko sam uspio istraziti ima whitelist i sudeci po kojekakvim postovima na netu najbolje sto mogu ubaciti je Intel 7260HWM kartica koja kosta 20-tak $ i nudi tacno ono sto mi treba
samo da javim, danas stigla i ubacena Intel 7260HMW kartica i u ovom laptopu sa zadnjom verziju biosa radi od prve bez ikakvih problema, win10 odmah odradio nadogradnju drivera na vjerovatno zadnju verziju
evo otprilike brzina prenosa podataka izmedju servera i laptopa, server je u sobi gdje se nalazi i ruter a laptop u dnevnom udaljen otpilike nekih 6-7m sa jednim zidom izmedju i povezan putem 5GHz mreze s ruterom znaci otprilike 3-4 puta brze u odnosu na pocetak igranja sa serverom, i od tad Xiaomi router 4 zamijenjen sa ovim Archerom C2600 a nakon toga i sama wifi karta a kompletan trosak ubrzanja ~100 KM