Ljetovanje...

Discussion in 'Generalna diskusija' started by mobsterc, Jun 7, 2016.

1. dams82

dams82 Komšija

Đe si bio pa plaćao parking? Tamo gdje se plaća parking je užas gužva,bolje onda ostat u Kaštelima...

2. dino73n

dino73n Veteran foruma

Nema uzas guzve ove godine. Nisu stranci ko Bosanci pa da trpe i trpe.

Sad za ove pare sto traze ovdje ima boljih opcija.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

3. mobsterc

mobsterc Overclocker

E cuj na forumu se dopisuju :D :D

4. dmr

dmr Veteran foruma

Pa dje parking plati toliko, kopakabana? :)

5. ECeh

ECeh Novi član

Parking u Drveniku pored magistrale u divljini 35eu.

6. dams82

dams82 Komšija

Hahahah, nije mi bilo mrsko

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

7. dams82

dams82 Komšija

Tamo deru za parking, ima l Labadusa, ja išao pretprošle godine , ali ima dosta plaža na koje prilaziš autom i ne plača se parking, a nema ni gužve...

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

8. dmr

dmr Veteran foruma

Obiso sam sve plaze na Ciovu prosle godine, nisam nigdje parking placo :)

9. dino73n

dino73n Veteran foruma

Da,kopakabana.

A prosle godine sam isao u Brela pa platio dnevnu kartu 20€ al bar je neka šumica u pitanju pa je u hladovini. Ovo na ulici 16€

10. adsubzero

adsubzero Komšija

Ovo odavno vec vrijedi :)

11. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Čitav pelješac obišao zadnjih par godina, nigdje se nije plaćalo. Na kućištima se parkiras u more
    upload

12. dmr

dmr Veteran foruma

Idi na Brac Tale, meni do sad najbolji otok :)

13. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja sam zadnje tri godine bio jednom na Bracu i dva puta na Hvaru.

Meni Hvar nekako bolje legao. Doduse ja to s motorom prodjem pa je dozivljaj skroz drugaciji. Bio sam na Bolu i ostao razocaran. Onako na reklami je wooow a u zivo tanko. Voda jest cista da čišću vidio nisam al preguzva i naravno nema hladovine pa sunce rastura. Dok sam na Hvaru bio u jednoj uvali Dubovica skroz druga furka. Moras bit spajdermen da se spustis dole i vratis gore al je dozivljaj nezaboravan.

14. dmr

dmr Veteran foruma

Imas na Bracu toliko toga za vidjeti, imas lovrecinu i murvicu u tom fazonu. Zlatni rat je prica za sebe :) Brac je zakon da jedno 7 dana ostanes i svaki dan na drugo mjesto :). Nisam siguran za Hvar, po onom sto vidim sve mi izgleda losije od Braca, al moram otic :)

15. dino73n

dino73n Veteran foruma

Nisam ja bio 7 dana ni na Braču ni na Hvaru.

Jednodnevni izleti u oba slucaja. Na Hvar prvim trajektom iz Drvenika i citav dan s motorom po otoku. Jelsa pa StariGrad pa Hvar u obilazak i onda u povratku u Dubovicu na kupanje do mraka i gas da uhvatim zadnji trajekt.

A na Brac trajektom iz makaraske isto motorom bio na Bolu i u Supetru i jos negdje ne sjecam se ni kako se zove. I daleko da je loše al Hvar mi se više svidio.

Evo ovo je iz Supetra slika.

Do grada Hvara ima skoro 80km od izskrcaja s trajekta od Drvenika a put je uzak pa to odvest autom i nije neki dozivljaj. S motorom skroz druga prica.

Sto bi rekli ljepota je u oku posmatraca. Ko kako dozivi tako mu i bude.

Bio_Sam_Zmijanac likes this.
  16. dmr

dmr Veteran foruma

Da i ono sto meni dosta znaci ljudi, puno bolji su ovi na Splitskom podrucju od Makarskog :), onda i turisti, onda sam dozivljaj spustanja sa Kupresa u Split pa trajekt do Braca, bas je bilo sve wow :D

17. dino73n

dino73n Veteran foruma

Da baš.

Ja sam u Splitu odnosno Kaselima vec 22 godine.

More u Kastelima je prilicno tanko. Zaliv je u pitanju pa more više vuče na zelenu nego na plavu boju a upravo je atmosfera je ono sto me ovdje drži godinama.
    Orginalni dalmatiski dozivljaj bez turistickih primjesa. Ljudi prva liga ovdje. Sa domacinom sa vec na nivou dosta iznad poznanstva. A posjecujem i Makarsku rivijeru redovno. To s motorom idem. Dole je opet more top top. Podgora i Brela plaze kao iz filmova ali i onaj osjecaj ostavi pare i idi. Ustvari posalji pare i nemoj ni dolaziti.

18. zoi

zoi Veteran foruma

Kad se ide trajektom je li se plaća posebno za auto plus putnike? Nisam do sad putovao pa ako može koja info za to :)

19. Qler

Qler Veteran foruma

Auto plus putnici, mene za nas 4 (djeca do 12 godina) Split Supetar dodje cca 45Eur jedan smijer.

zoi likes this.
  20. dino73n

dino73n Veteran foruma

Nisam autom isao na trajekt al za motor se placa posebno plus putnici posebno. Vjerovatno je i za auto isti sistem. Jer auto se prevozi prazno a putnici na sjedistima na trajektu.

zoi likes this.