Ljetovanje...

Discussion in 'Generalna diskusija' started by mobsterc, Jun 7, 2016.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Krk je top, kad si vec tu šteta je ne obići Opatiju, meni najljepše mjesto na Jadranu :)
    Ja jos ne mogu svariti kako takva mjesta imaju niže cijene na odnosu ove vukojebine na jugu

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

forzamilan likes this.
  2. dams82

dams82 Overclocker

Meni je želja otići na Krk, inače sam čuo dosta lijepog.... Ne idem na otoke koji nemaju most tako da je Krk jedan od opcija....

3. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Bio sam u Opatiji mnogo puta recimo proslo ljeto bio na svadbi hotel neki dobar navecer grad izgleda ko da si u Monte Carlu. Inace u Jugi je Opatija bila biser Jadrana elitna destinacija dok dalmosi nisu znali sta je to turizam :D

dams82 and Haker like this.
  4. Haker

Haker Veteran foruma

Pa austrougari su je izgradili i koristili kao luksuzno ljetovalište, zato se zove Beč na vodi :)
    Ja to govorim, meni je Dalmacija ciganija to nije vidjelo turizma.

Ajdin87 and aNaToMiC ! like this.
  5. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Neraa likes this.
  6. Bio_Sam_Zmijanac

Pa pazi, ima nas koji odemo radi mira, čistog mora kupanja, plivanja.
    Ja sam se dogovorio sa suprugom da dok su djeca mala da puno ne eksperimentisemo sto se tiče odmora.
    Mi se odmaramo kupamo, a uz kupanje ovako kao Dino, bacimo izlete na Korčulu ili slična mjesta.
    Imamo nekakav plan u buducnosti baciti se na malo egzotike tipa Maldivi ako finansije dopuste. Do tada Jadran je destinacija odmora.

7. dams82

dams82 Overclocker

To je to.... Ja u 10 dana zujim regionom, odem do Splita, Trogira, Šibenika, idem preko Livna, vraćam se preko Mostara.... Nema tu šta biti dosadno.... Kao stalni gosti imamo dobru cijenu smještaja pa razliku potrošimo na izlete....

Bio_Sam_Zmijanac likes this.
  8. Bio_Sam_Zmijanac

Jbg, ipak sigurnost na prvom mjestu. Meni je Hrvatska jako sigurna, buraza su opeljesili jednom u Italiji recimo. Fino je to hotel, bazen, klopa ali mogu ja tako i u Termag na Jahorini. Ipak more je more. Prošle godine sam recimo bio u Splitu, hotel Lav. Sve je to top, ali nije odmor.

dams82 likes this.
  9. dams82

dams82 Overclocker

Ja inače slabo idem na bazene, nisu mi zanimljivi.... A što kažeš ima ih cijele godine zatvorenih koliko hoćeš.... More je ljeti.... I nek je i vruće.... Bar ima hladne pive

10. selvin

selvin Moderator

I ti si pogresno skontao, nisam pricao o aktivnom vs pasivnom odmoru ili kako Dino rece provod vs odmor. Kod mene su djeca manja od tvojih (sad imaju 7 godina zajedno-ukupno), nije u pitanju nikakav provod vec odmor. Svede se na kupanje u moru, bazenu, obilazak aqua i fun parkova, obilazak grada, posjeta turistickim atrakcijama/izleti i to je to. Nikakvi vodeni sportovi, hiking, posjete pustinjama a pogotovo tulumarenja (sta je to?) nisu na repertoaru. I mi odemo u neko mjesto pa ne maknemo nigdje 7 dana, odmaramo i kupamo se 90% vremena. Ali to nema veze sa konstatacijom da se ja licno ne bih vracao na isto mjesto. Isli smo ponegdje 2x (bez i sa djecom). Zato sto bi nam odmor bio dosadan u istom mjestu ili istom hotelu/apartmanu. I djeci tako stima a i nama.

Vezano to za eksperimentisanje sto spominjes, tvoja djeca su velika dovoljno, nije nikakvo eksperimentisanje da odes negdje van Jadrana. Nije da ne mozes priuštit, nije Jadran nista jeftiniji od 50% destinacija u okrugu od 3h letom. Moji su se navikli vozit i 8h autom, a i 5-6h leta u komadu bez problema. Obje su vec sa 4-6 mjeseci starosti avionom isle na ljetovanje. Mnogo lakse nego 8h se vozit sa malim djetetom. Podredis im sve i prilagodis njima. Ko i svi roditelji. Ebg :) Za 5-10 godina mozda bude drugacije, mozda i ne :)

11. Bio_Sam_Zmijanac

Prosle godine, u hladovini pristup plaži neki Česi, van vidnog polja svaki dan ostavljali bebu 3 mjeseca spava u kolicima, ja se ibretio.
    A supruga u vecernjoj setnji zaboravila torbu na klupi sa novcem, pasosima, mobitelom. Nasao dalmatinac i mene zvao preko messengera da vrati :D. Nista nije falilo.

dams82 likes this.
  12. Bio_Sam_Zmijanac

Vidi iskreno, glupo bi bilo u sred sezone naspram ovako lijepog Jadrana otici recimo na Maldive, moj plan je da odem to van nase sezone, novembar ili februar recimo. Sto se tice putovanja, Kuba, Malezija, Tajland su neke želje, bio sam u Turskoj (ne na odmoru), i tamo ne bi ljetovao jer je more bezveze, kao sto sam rekao meni kombinacija hotel i bazen je glupost. Sto se tice djece, tu si upravu. Mi svakako u BiH, svaki vikend negdje odemo i to mi je ekstra odmor. Ali more, hoću da se kupam i suncam 10 dana i to je to.

Last edited: Jul 18, 2024
  13. selvin

selvin Moderator

Logicno da bi bilo glupo otic kad je kisna sezona dok je na Jadranu sezona. Niko ne spominje Maldive i egoztiku. Imas dosta blizih destinacija koje su super za posjetiti a da nije egzotika. Ujedno koje su super za djecu.

Meni je hotel i bazen bio spas kad je mala imala 3 mjeseca, a veca 3 godine i kusur. Sta na plazi s malom bebom, nit mozes gurat kolica nit postene hladovine, a veca se tad plasila valova i hladno joj more (iznivljala). Sve ima svoje, tebi je glupost, drugima jedina opcija u tom trenutku.

14. dino73n

dino73n Veteran foruma

Vidi Selvina jest se resetovao

Ljetovanje s avionom meni ne odgovara. Mislim odgovaralo bi mi kad bi imao unlimited funding.

Ti aranzmani koji ukljucuju let avionom i boravak u hotelu mene bas asociraju na ovo na sta vas asocira 20 godina u jednom mjestu.

Znaci tu sam gdje sam kad me avion istovari. Valja biti u jednom hotelu dok ne krenem kuci. Ili rentat automobil pa zujati dalje sto ja inace i radim. A sve to kosta. Pogotovo sad kad su djeca veca i placaju punu cijenu.

Bas prosle godine smo imali opciju supruga i ja da idemo u tursku avionom preko agencije. Slavili 20g braka. I odustanemo i odemo u Italiju vlasitim prevozom. Hotel isti kao i u tirskoj hrana tamo vamo ali i auto parkiran ispred. Znaci za 6 dana sam zavirio u sve ćoskove koje sam pozelio.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

dams82 likes this.
  15. selvin

selvin Moderator

Let avionom ne znaci ni da ides u hotel niti da je to aranzman. Svugdje imas privatni smjestaj i jeftinije prodjes ako bookiras sam i let i smjestaj nego preko vecine agencija. Jest da su najcesce low budget letovi i moras ranije rezervisati sve. Nemas fleksibilnost kao s autom, ali s autom i mozes samo na Jadran. Ostalo je sve predaleko ili nedostupno autom. A rentanje auta 20-30Eur po danu nije nikakva pljacka cak i da ga rentas svaki dan boravka. Eto platio si gotov toliko parking u Hrvatskoj. Samo kazem da je Hrvatska preskupa za ono sto (ne) nudi. Idem i ja na Jadran gotov svake godine, da se razumijemo, kao drugi ili treći odmor. Isto me izadje kao i 50% drugih mjesta gdje sam ljetovao gdje sam morao i avion platit.

To sto spominjes da si tamo gdje te "avion istovari" je praksa samo za ove nase aranzmane za Antaliju i okolna mjesta. I to bude ok otic iskreno. To je vecinom full pasivni odmor na relaciji hotel - plaza - bazen - restoran 3-4x dnevno. Sta fali i tome 7-10 dana? :) Otici ces 1-2x u 10-15 godina iscejfit i eto. Imas naravno i tamo izleta i obilazit grad i slicno, zavisno gdje hotel izaberes. Tamo rijetko ko ide u privatni smjestaj.

16. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

17. Reznor

Reznor Overclocker

Predlog za destinaciju (nije baš ljetovanje, izlet) - Sunčana reka, Banja Koviljača, blizu Zvornika, može se malo i brčkati u Drini, ima i sadržaja za djecu.

Last edited: Jul 20, 2024
  18. Reventon

Reventon Veteran foruma

19. Reznor

Reznor Overclocker

Bio sam tamo, fino malo mirno mjesto, nije gužva. Ko voli samo kupanje, super je.

20. dams82

dams82 Overclocker

Bio sam dva puta, malo do lidla u loznicu pa u povratku na ručak i šetnju u Sunčanu reku. Prelijepo je....

Reznor likes this.