Ljetovanje...

Discussion in 'Generalna diskusija' started by mobsterc, Jun 7, 2016.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Ja starce vozio u Zakstrog. Prije smo uvijek bili oko Crikvenice jer su mi deda i baka bili gore i iznenadio sam se cijenama u Zaostrogu. Crikvenica je duplo bolja/ljepša/veća pa i luksuznija a cijene su bukvalno duplo niže.

I gledam bukvalno ima preko 90% posto Bosanaca u Zaostrogu i opet imaju obraza srat po nama od paradajiz turista pa na dalje. Pa da BiH prestane dolaziti tamo bankrotirali bi

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

ibran likes this.
  2. ibran

ibran Aktivista

Kakve su prilike za ljetovanje u Neumu, nisam dole bio ima 5-6 godina. Imali povoljan polupansion za dvoje.

3. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Hvala ti, tako ću i ja.

4. Bio_Sam_Zmijanac

Najbolje je koristiti ovu stranicu za Hrvatsku.
    https://www.apartmanija.hr/

dmr and zoi like this.
  5. Reznor

Reznor Overclocker

Je li ko bio u Turskoj? Moji su isli u Alanyu, ali hoce sad nesto drugo, Kusadasi, Bodrum, ne znam je li sta bolje od toga?

6. Bio_Sam_Zmijanac

Tamo je dobro ko hoće da mnogo jede i ima neku hotelsku eksluzivo, generalno more je sranje.

dmr, Stevie_Ray and dino73n like this.
  7. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Ne moras mnogo jesti, ali je lijep osjecaj da haman ne moras razmisljati koja je gdje vrsta mesa, s cim je nesto napravljeno i sa cim je zajedno przeno/pripremljeno :)

nivla, Reznor and zoi like this.
  8. Bio_Sam_Zmijanac

Pa sta sam ja rekao. Grebe mi se sta je gdje spremano, Bošnje od jednom postale picajzle za svaku sitnicu, pola onih Halal certifikata kod nas, porijeklo novca lopovsko. Ja sam bio na edukacijama u Ankari mjesec dana i proputovao Turskom, nisam vidio da su nesto religiozni, više neke kao sufije, svi su cimali alkohol, čak je normala da kroz Ankaru šetaš kroz glavna šetališta, a svako malo legalan PuF na izvolite. U hotelu Hills u Ankari imas i svinjetinu za naruciti jer su gosti najvise Rusi. Što se tiče mora u bližem okruženju, nema ga nad Jadranom, posebno Hrvatska, naravno ne govorim o južnoj Francuskoj, Sardiniji ili istočnoj obali Spanije, Grčka ostrva ili egzotike po Maldivima, Bora Bora i sl.
    Ja sam klasik, dole ljetujem, nađe se i za nas Bosance uvijek povoljno smještaj, znaju to Dalmatinci. Dole ima dosta plaža da svaki dan može biti zanimljiv, nisu privatizirane, čisto je, sigurno, nema lopovluka.

Last edited: Jul 14, 2024
    Haker likes this.
  9. Mujka

Mujka Komšija

Sejh Tale
    Ti si izgleda bio na nekom vjerskom seminaru
    Al guza je ipak na prvom mjestu

10. Bio_Sam_Zmijanac

Nisam, bio sam u sjedištu MTA, drzavni zavod za rudarastvo, geologiju i mineralne resurse. Malo ljudi zna da je Turska jedna od najvecih rudarskih drzava u Evropi, a najveci rudnik zlata u Evropi je Tuprag Kisladaq. Većina njihovih profesora i doktora ima taj sufijski pogled na islam.

Nego, meni je smijesno kada neko misli da si Turci religiozni, halal ovo ono. Keminom mauzoleju u Ankari bi i Keops pozavidio.
    Ako izumemo ove nase novokomponovane Bošnje, što skaču po umrama, cmare šiše i piju Laško Malt pivo, ovdje su ljudi veći vjernici i pratioci vjere od Turaka.
    Ali ja nisam religizoan, pa me to ne zanima, čisto sam to vidjeo sa strane.
    Meni u turskoj smeta mnogo vojske, mnogo kontrola na cesti, u svakom manjem gradu ima kasarna, onda stalno nekav potencijalni terorizam od istočne Turske i Kurda, tamo će prije ili kasnije da se desi nekav sukob većih razmjera.
    Ali ima mnogo dobrih stvari, kao sto je status zene i majki posbno kroz posao. Pristupacne nekreatnine, recimo auto je luksuz a stan nije, ispadne skuplje kupiti nov auto nego rijesiti stanbeno pitanje, itd. Uglavnom Turci su jaci od ovih jadnih Balkanskih zemalja po standardu.

Last edited: Jul 14, 2024
  11. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Bili smo u Kemeru dva puta i oticemo sigurno opet nekad. Samo dobro iscitati sta je ukljuceno u all inclusive i pregledati recenzije hotela.

Reznor likes this.
  12. nivla

nivla Komšija

alanja losa zbog otvorenog mora i valova, moras plivat u bazenu hotela, kemer ok

Reznor likes this.
  13. Reznor

Reznor Overclocker

Kemer im onda predlozim, hvala na preporuci.
    Moji su bili u dva hotela u Alanyji, Oba Star im je legao, ali onda uzmu nekakav Monte Carlo, sve isti aranzman, ali losija i hrana i usluga, sobe su bile ok.

14. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Ako ćes u Neum drug onda ganjaj Hotel Sunce ili Marea (malo je uz brdo ali hotel je vrh), polupansion.
    Nećeš se pokajati. Sve ostalo nije odmor.
    Za plažu preporučujem plažu između hotela Vapore i Zenita ispred kafane. Čistija voda, nije pretjerano gužva. Nabavi pape za plivanje, ima kamenja i ježeva (u jutarnjim satima).

ibran likes this.
  15. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Bravo na veoma dobrom opisu modernih Turaka.
    Meni se čine kao da su pijačari u odijelima, čast izuzecima, ali ti ne posluju sa Balkanskim državama.
    Oni su postali pravi evropski "Ameri" čitaj kapitalisti. Ništa im nije sveto osim novca i zarade i tako vode i politiku i međunarodne odnose.
    Posr.li su se na sve za šta je Ataturk živio i radio. Naročito kako im je onaj diktator došao na vlast.

16. selvin

selvin Moderator

Tema je ljetovanje. Politika zabranjena.

17. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ove godine sto sam primjetio da su cijene smjestaja u Neumu skoro pa iste kao na Peljescu, a Neum realno nema plaze, hladovine i besplatnog parkinga, i gdje god da uzmes smjestaj valja ti se penjat.
    Cijene u Hrvatskoj jesu nesto vise cca u restoranima 20% skuplje nego u Neumu.

Ajdin87 likes this.
  18. dino73n

dino73n Veteran foruma

Zadnji put sam u Neumu bio kad je kovid vladao i bilo je onako prilicno ok s cijenama.

A HR ovih dana je ludnica. Inace ljetujem u Kastelima izmedju Splita i Trogira i neki dan odem na Čiovo na jednodnevni izlet. Samo sto sam izsao iz auta i smjestio se na plazu 46€. 16€ parking i to na ulici na suncu i 30€ dvije lezaljke (dobre) i suncobran moze u oko stat.

Onda hrana ona po plazi. Pomfrit neki fency 5-6€ taj isti pomfrit plus 5 stapica pohovanog sira 11€ kukuruz 3€ pivo krigla 5-6€

Uglavnom paljevina teska. Puče 100€ bez ikakvog gotivljenja. Bez rucka u restoranu. Sasvim skroman dan. Tu u Kastel Starom gdje sam smjesten dani su dosta povoljniji jer poznajem teren pa znam gdje se ulazi a gdje ne.

Cijene tastu nonstop a kvalitet stagnira. Vidljivo je i da je manje turista nego prijasnjih godina. Jest i da sam 10 dana ranije dosao nego inace. Mozda i to ima veze.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

19. Haker

Haker Veteran foruma

Pa.ja to govorim. Nema veze jesi li milioner ili je, za ono što nude je preskupo. Sa druge strane sjever mnogo ljepši a duplo jeftiniji. Ta dole mala mjesta da nema nas Bosanaca probali bi.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

20. Mujka

Mujka Komšija

samo tako samo tako :D radiiii a nama pare dajiiiiiii :D

opaa :)