Ma uglavnom isti. Prema moru uvijek manje gledaju, ali gledaju. Ja već dugo ne rizikujem. Ponesem što se smije, ostalo kupim dole i glava me ne boli. Ponesem piva recimo jer je duplo jeftinije, a možeš 16 litara ponijet po osobi. Meso, mlijeko i proizvodi od istih ne idu, a to bi mi bilo najvažnije ponijet da može... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Plodne neke stvari skuplje neke jeftinije na kraju račun kao kod nas u Bingu. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ovo selvin sve treba prebaciti na temu ljetovanje. Mene najviše i interesuju meso i mliječni proizvodi. Mi uglavnom nakon granice stanemo i kupimo, samo što nam nikad ništa nisu gledali. Mogao sam janje prenijeti, bukvalno nam samo pasoše pregledaju i idemo dalje. Zato kontam da ponesem baš tad bi me pregledali
Vidi kolike su kazne. Mene od 50 puta jednom gledali ali koliko puta sa strane ostave auto ispred meme i krenu ga cesljati. Sad kad sam išao oba puta nekog pretresaju. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma znam, gledao sam, zato se i ne usuđujem. Samo kažem, ne pregledaju a da ponesem bojim se da bi baš tad pregledali. U suštini, ne vrijedi to sekiracije hoće li neće li. Svakako ne budem puno dana, mi idemo češće na manje dana. Prošle godine kad sam bio gledam sa balkona na balkon ispod u istom apartmanu Nijemac isto ko i mi, paradajz, sir, hljeb, maslac i onda nas zovu paradajz turisti. Samo što on iz Njemačke nanese šta hoće
Meni su se zgadili, tako da mene lično neće više vidjeti kao turistu. I stvarno bih volio da ih BiH napusti kao destinaciju pa.da vide paradajz turiste koliko će imati prihoda. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Prosjecna bosanska dijasporska familija ostavi pet puta vise para od prosjecnih svaba ili ceha, ali i to polako staje, nece niko trpiti toliku bezobrastinu.
Mislim da ne shvataju da prosječni EU građanin neće plaćati sobu/apartman bez ikakve druge usluge, pogotovo ne bez hrane.
To je istina, neće ljudi da rade sami organizaciju odmora. All inclusive I da ne brineš ni za šta, tačno znaš koliko će te koštat odmor plus neki džeparac za razonodu. Međutim ja nisam ljubitelj toga još uvijek volim sam da brinem o svemu, jedem kad mi se i šta mi jede, pijem kad mi se i šta mi se pije.... I ne mislim da je jeftinije, nego tipa danas odoh na izlet i ne propuštam plaćenu hranu, samo jedem na drugom mjestu, ili za vrijeme ručka meni se bude na plaži, ne moram se kupit da idem jesti itd... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Sjećam se još ko dijete kad smo išli u Hrvatsku, Česi natrpaju više nego što auto može ponijeti, pa grobić isto stave gore, prikolicu, okupiraju pola plaže peškirima Gaze preko tvojeg nema izvini, ali eto hrvatima su oni vazda bili draži Naravno, svu hranu nose od kuće, čak i flaširanu vodu.
Ne znam baš, puni su apartmani Nijemaca, Poljaka, Čeha i ostalih koji nose paradajz i hljeb. Samo što će od njih imati manje fajde nego od nas jer oni sve od kuće ponesu dok mi ne možemo.
Zašto? Šta ti je toliko zasmetalo? Meni ne igra neku ulogu, mogu komotno da ne odem na more 5 godina, idem zbog supruge najviše.
Sve, jel vide da smo iz Bosne odmah se gleda sa visoka. Deda, baka, mama, tetka sve je tamo rodjeno, a i ja odrastao dobar dio života. Na granici za vrijeme korone mama ima hr pasos oca hoće da vrate, kaže nema dokaza da su u braku nisu ponjeli vjenčani list, naravno ne moram pojasnjavati koji je to apsurd, još milion takvih primjera da mi ne treba da idem i trošim pare bezveze, za svoj ceif idem negdje drugo kao turista u hr samo dedi na grob. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Cijene su visoke na moru, ali visoke su i u Zagrebu.... Ljudi su mi ok, ljubazni su. Kvalitet je solidan svega što platim, sjećam se npr nekih Pizza iz Neuma koje smo masno platili i bacili, dok se iz Hr i ne sjećam takve situacije.... Naravno iskustva su različita, meni najviše odgovara što mi nije daleko, ja se ne mogu zamisliti da idem u Grčku, Albaniju.... Predaleko mi je to... A nije ni dole nešto značajno povoljnije... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Razumijem, pošteno. Ja se osjećam fino kad odem na mjesto gdje odem. Ako se to kad promjeni mijenja se i moja odluka gdje ću da idem. Volio bih Grčku obići autom ali možda nekad... Ja bih najradije Tajland, Japan itd ali je to zasad samo želja.
Turističkih atrakcija ima baš puno i pored arapa dolazi i baš dosta Evropljana. Samo ko hoće baš na more slab izbor. Čak mislim da gore ponašanje imaju ovi u Neumu nego u Hrvatskoj.
Ja vala idem po cijelom regionu, meni je i sad bivša Jugoslavija sve kao kod kuće... A naravno najviše po BiH jer je najbliže.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ko želi malo promjene, avanture road trip... preporučio bih Apuliju od Barija pa sve okolo prema unutrašnjoj strani štikle, sa trajektom iz Splita/ Dubrovnik-a odakle je bolji deal malo izvan špice sezone, nije toliko skupo (makar prošle godine kad sam bio), putevi se ne plaćaju (ali su i poprilično loši), hrana izvrsna, još uvijek se može naći obrok za jednocifren iznos. Jedino što mi se ne sviđa kod talijana, što je razočaravajuće je okupiranje komercijalnim beach barovima i ležaljkama u 16 redova od 30-40-50€ eura po plažama, situacija po tom pitanju je sve gora i gora.