Najavljen Microsoft Zune HD player

Discussion in 'Sadržaj, prijava problema i prijedlozi' started by Esh, May 28, 2009.

1. Esh

Esh HWB

Link: http://www.hardwarebase.net/novosti.php ... st_id=1438

2. JVC

JVC Overclocker

Izgled fantasticno, i ako me nepala ovakvi playeri ovaj je haos.

3. apdejt

apdejt Overclocker

super fancy

4. ming

ming Veteran foruma

Zar je bio problem dodati i gsm?

5. Esh

Esh HWB

Trenutno se drze obecanja partnerima da nece praviti svoj telefon zbog Windows Mobile ponude.

6. ming

ming Veteran foruma

Posteno.

7. syss

syss Veteran foruma

sve super, ali... fail :D

imho jednostavno više nema više mjesta za "nove", pa makar oni bili i m$.

8. Esh

Esh HWB

MS ima smijesan trzisni udio na tom nekom polju "high-end" multimedia playera, medjutim bitno je da postoji ozbiljan igrac tj. bilo kakva konkurencija koja ce na neki nacin tjerati Apple da i dalje razvija te posebno da ne divlja sa cijenama.

9. syss

syss Veteran foruma

razvit će oni novi modul za itunes koji jede dodatnih 2gb rama :D

10. Esh

Esh HWB

Nemoj sad ajtjuns hejt na ovoj temi prosipat :) Inace, ja imam malog Zunea (Zunu, Zuneta?:D) sa 8GB memorije i player se do sada (oko godinu dana koristenja) super pokazao, iako su malo poceli da idu putem bloata sa novom aplikacijom.

11. syss

syss Veteran foruma

ti i koliko još ljudi na forumu?

ne kažem to da ti se svi skupa smijemo (mislim, kažem hehe), nego jednostavno da je taj zune jako nezastupljen.

bloat zune + još stavi bsplayer na njega :D :D

morat ćemo novi izraz izmislit.

12. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Enisu necu oprostiti jer me nagovorio da instaliram iTunes prije jedno pola godine. Nema veceg bloatwarea, ni M$ to ne moze nadmasiti. :D

megashit-ware :D

13. Esh

Esh HWB

14. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Nisu se precizno izjasnili na koji nacin ce konkurirati AppStore-u, i opcenito kakav je hardver unutar novog Zuneta (odlican naziv baj d vej :D ) da moze gurati malo sofisticiranije aplikacije i igre. Mada poznavajuci politiku koju prosipaju na Xbox Liveu tesko ce biti saradjivati sa njima na tom polju zbog tiranskog odnosa prema 3rd party programerima i licenciranju njihovih aplikacija. Apple nije ni blizu toliko "tezak" koliko mi je poznato. Cak i da bude bolja spravica od Toucha, ponuda aplikacija ga moze proslaviti ili pokopati. Sama multimedija ipak nije dovoljna imho. :roll:

15. Esh

Esh HWB

Slazem se s tim vidjenjem u vezi aplikacija. MS je nesto sturo najavio da ce biti neke aplikacije, ali recimo igre nisu spominjali. Realno, nakon sto je Apple postavio standard i na tom polju, smijesno bi bilo uopce nesto izdavati bez takve ili bolje podrske.

16. ColdFire

ColdFire Overclocker

@Baha , Žuna je bolje :lol:

17. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Žuna je zakon. :lol:
    Bez nekih igara na pocetku bolje im je da odgode predstavljanje, jer Apple ima Appstore, Sony ima PSN, Nintendo ima DSiWare. Neki Xbox Lite ili Potable servis bi bio fin koncept. Samo da ponude igre sa prvog Xboxa u vidu emulacije bi bilo fino. Vrijeme i E3 eventualno ce pokazati kako su ovo sve naumili odraditi.

18. mobsterc

mobsterc Overclocker

Moguce da je unutra nvidia tegra, samo ne znam u kakvom su odnosu ms i nv u posljednje vrijeme...

19. Esh

Esh HWB

To bi bio hrabar potez, ali pretpostavljam da cemo vise saznati za dan-dva.

20. Esh

Esh HWB

Kratki video demo:

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017