(ne)slavan odabir...

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by syss, Dec 4, 2003.

 1. syss

  syss Veteran foruma

  samo gledam i šutim :roll:

  tu pogledajte zadnja dva grafa...

  http://www.tomshardware.com/column/2003 ... ce-02.html

  dfi lanparty2 sa kojim dobiješ rounded kabele, torbu za komp i još brdo sitnica (o layoutu same ploče da ne pričam) i asus sa kojim dobiješ reader za 52 flash kartice i brdo (uglavnom) nepotrebnog softvera... pa makar dfi bio i sporiji ne znam kako to da je asus čak 5 puta poželjniji. a da ne spominjem odnos abit-asus.

  ...a tu gledajte samo zadnji :roll:

  http://www.tomshardware.com/column/2003 ... ce-02.html

  gle čuda asus duplo bolji od sapphira koji radi svoje i ati-jeve kartice (a asus je sa ati-jevim čipovima izašo prije par tjedana na tržište). nešto tu smrdi :?

  samo mi je čudno kak to da intel p4ee nije najbolji... to valjda da se vidi kako nije totalna namještaljka :wink: ... il su samo ameri malo :shock:
   
 2. BeastMaster

  BeastMaster Aktivista

  Mene bi baš i začudilo da je p4ee najbolji :p
   
 3. syss

  syss Veteran foruma

  ma on nikako ne može bit najbolji, samo sam to komentirao u duhu recenzija tomovog hardvera... najbolji svjetski hardver su intel i asus :D
   
 4. BeastMaster

  BeastMaster Aktivista

  Ma opšte je poznato da je čika Toma na platnom spisku Intela. Ovo samo dokazuje da je A64 arhihektura mnogo naprednija i superiornija od p4ee da čak ni on nije napisao da je p4ee bolji.
   
 5. syss

  syss Veteran foruma

  ej nemoj tako... ovo je bilo mišljenje čitatelja :D :D :D
   
 6. Shenron

  Shenron Komšija

  A cijna ovog novog P4EE je jebeno previsoka. 1000dolara .
  A opet ce bit sporiji od FX procesora :D

  Zasad AMD vodi.
   
 7. abasi

  abasi Aktivista

  Sigurno i u narednih 5 god. ! :arrow: 8)
   
 8. Esh

  Esh HWB

  Intel je uvijek bio extreman sa cijenama, a sto se tice AMD64 procesora, bojim se da jos uvijek nisu isplativi. Sredinom naredne godine situacija bi trebala izgledati mnogo, mnogo bolje.
   
 9. BeastMaster

  BeastMaster Aktivista

  Što bi se reklo "iz tvojih usta u božje uši" :mrgreen:
   
 10. syss

  syss Veteran foruma

  pa još nema smisla uzimati 64bitni procesor, jest da kažu kako je athlon 64 3200+ brži od običnog athlona 3200+, ali ipak... sad treba pokupovat obične athlone kojima će vjerovatno dosta past cijena. fx je totalno skupo rješenje radi memorije koja mu je potrebna, al i to će vjerovatno završiti na "vulgaris" ddr 400.
   
 11. Shenron

  Shenron Komšija

  Sad ce AMD izdat novi proc za socket 939 (da novi socket :evil: ) koji bi trebao omoguciti FX procesorima rad sa vulgaris DDR memorijom.
  A i chipseti za A64 procesori su daleko od dobrih, a oni za P4 su odlicno uradjeni i nemaju djecjih boleski kao ovi za A64. Mislim da ce se pojavom novih chipseta A64 arhitektira pokazat jos boljom.
   
 12. syss

  syss Veteran foruma

  kao što rekoh isplativije im je promijenit socket i staviti podršku za puuuuuno jeftiniju ddr memoriju, jer smanjuje puno konačnu cijenu i utječe na prodajne rezultate.

  mislim da se industriji još ne isplati davat masnu paru na munjevit razvoj i optimizaciju čipseta, jer ciljana skupina korisnika je još uvijek mala i uglavnom nije orijentirana na "desktop" usere, pa su zato i nforce3 i ostali malo "aljkavi". naravno da će se to s vremenom promijeniti, ali kada malo padnu cijene i kad stariji čipsetovi (nforce2, kt400, 600...) neće imati visoke prioritete na listi daljnjeg razvoja. a do tad nabavit nabaviti jeftini barton, clockat i uživat za malo novaca.

  da li se barton 2800 može clockat više od 2500... ako uzmemo u obzir da matična, ram i hlađenje nisu upitni.
   
 13. abasi

  abasi Aktivista

  Nadajmo se ovo za Intel

  P.S: JOJ enise super ti ova slika DJ smajli ovi drugi na DANCE FLOOR !! :flower:

  :alien:
   
 14. Xan

  Xan Aktivista

  ako je dobro hlađenje, može...