nod32 update?

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by ---, May 31, 2006.

1. ---

--- Aktivista

do neki dan mi je nod32 radio bez problema, ali zadnjih par dana mi se svakih otprilike sat vremena (pretpostavljam da on pokusava update) pojavljuje ovo:

isto se desi i kada pokusam manuelno da apdejtujem.

2. Dog_Father

Dog_Father Moderator

Reinstaliraj ga :wink:

3. Chem

Chem Komšija

NOD smece,ja sam imao s njim zestokih problema npr.nije mi radio IRdA,smece bas

4. Benq

Benq Komšija

Ne diraj mi u NOD to sto tebi racunar ne valja nema veze sa nodom :D

edited by syss, a ti se pitaj zašto :?

5. GV

GV Komšija

Nisam do sada pokupio nikakav virus, a koristim Nod32 ''registrovani''godinama, doduše ne rovarim po P2P ili warezima (za ovo koristim linux). Radio je dobro i na P1 (133 Mhz) a i sada na Celeronu 700 MHZ, brz, malo zauzima memorije, ne usporava kompjuter, sam sve radi u tišini i vreba, svim drugim besplatnim koje sam probao nisam bio zadovoljan najviše zbog zauzeća procesora i brzine skeniranja i sl. Najpametnije je reinstalirati, a za ostalo javi se na PM.

6. Chem

Chem Komšija

@Benq ,i ja sam se kleo u NOD al sad sam se razocarao,so hebo nod

7. Benq

Benq Komšija

Ma NOD32 koristim vec dugoooo vremena i nikad nikakvih problema,ako se nekad suprotno ne dokaze :mrgreen:

8. iPlay

iPlay Komšija

Ne znam dali smijem ovde postaviti direct link, ali javi mi se na pp...

ponovo edited by syss

9. labud169

labud169 Novi član

potpisujem kolegu nod32 NO1 pa onda kaspersy 6

pozdrav

10. Chem

Chem Komšija

s ovim drugim se slazem,al f*** nod :mrgreen:
    kazu da avast nije los,pa ti mozda tako nesta preporucujem ,da se ne peglas sa popravkama,samo uninstal i gotovo s NOD-om

11. FearLess

FearLess Aktivista

Ma Avast ti je zakon ja ga koristi vec godinu dana i nemam nikakvih problema update svaki treci dan

12. brandnew_loser

brandnew_loser Aktivista

I kod mene Avast, dosad sam najzadovoljniji njim, tih i pouzdan

13. Benq

Benq Komšija

E ja sam najzadovoljniji sa NOD32 i necu odustat od njega dok kakav veliki shit ne napravi :mrgreen:

14. zilo

zilo Komšija

Mozda ti je felerican setup. :p

Ja pola godine na NOD-u i sve je u dure.

Ako ne posjecujes xXx,warez i slicne stranice AV ti nije potreban. :wink:

15. emir.dzs

emir.dzs Novi član

Ma kakav Avast!. Ja licno koristim NOD32 vec dosta vremena i nemam nikakvih problema updeti su redovni i nikad mi nesta ne moze uletit a da ga NOD ne zaustavi. Prije sam koristio Avast! i bio sam zadovoljan redovni updatei, dobar, malo zauzima... bla bla bla.... sve dok mi jednom nije ulatio virus kojeg Avast! nije zaustavio i Avast! mi je stalno izbacivao poruku da je nasao virus ali ne moze da ga izbrise. Mucio sam se sa tim virusom danima, upderovao Avast 1000 puta probo skoro sve antiviruse... ali nisam uspio da ga izbrisem... onda sam izbrisao Avast i instalirao NOD32 i NOD je u roku po minute nasao virus i bez ikakvih ptoblema ga izbrisao, definitivno bolji od Avasta.

NOD32 je po svim testovima najbolji.

Ukupan broj Virus Bulletin 100% cerifikata:
    31 - NOD32
    27 - Sophos
    27 - Symantec
    26 - Kaspersky
    19 - McAfee
    12 - Trend
    7 - BitDefender
    http://www.virusbtn.com

Nema Avasta ni na mapi :lol:

16. Dog_Father

Dog_Father Moderator

Ja sam sad nasao najmanje 5 stranica na kojima medju prvih 10 nema noda ni na mapi. Jaki antivirusi su uglavnom panda ili bitdefender koji je po tvojim testovima zadnji.

Svatko koristi ono sto mu pase. Meni pase to sto je avast besplatan i zadovoljava moje potrebe. Pomalo je komplikovan, ali nije mu proslo nista otkad ga koristim. Najbitniji je redovan update.

17. iPlay

iPlay Komšija

Jao kad spomenu Pandu, kakve sam ja muke sa njim imao. NIsam ga mogao nikako reinstall. Sreca moja pa sam na dan prije napravio BackUP C Particije i za 5 minuta vratio stanje od dan prije.

Sa nodom nikad nikakav problem.

- NOD32
    - Ad-Aware
    - Spy-BOT
    - Seagate Firewall

zna se desiti, da poslije 2 mjeseca scanniram PC i ne nadje nista... doduse nod odmah javlja sim naleti na nesta

18. Chem

Chem Komšija

KIS,je beton(kaspersky internet security),ja sad to shibam i nema problema ,znaci ima sve u sebi,gore nabrojano........

19. ming

ming Veteran foruma

Ima nas koji ne koriste AV a sada ni FW :D

20. Chem

Chem Komšija

kako to ,da nije linux u pitanju :D