Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. ECeh

ECeh Novi član

Ja sam sebi uzeo u BHT TCL 55" i vise sam nego zadovoljan s obzirom na cijenu. Imao sam ranije neki phillips 50" i ovaj TCL je bolj1 10x sad. Zvuk je nevjerovatan, slika odlicna. Rata 30 KM i vise nego dobar omjer ulozeno-dobiveno.
    https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INT...egoryPosition=0&@RelevanceSort=1&@Sort.UUID=0

efo likes this.
  2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa navedeno je sve i objasnjeno u uslovima ove akcije. Ko je procitao,sve pise...mrsko mi sada traziti link sa mobitela na akciju. I ja sam dva utorka iskoristavao popuste,nabere se 20-30 KM ustede po racunu.

A za zirat banku nema sada nista a ako kada bude,biti ce oglaseno od Zirat banke i trgovine sa kojom se radi promocija/akcija.

Ja sam iskoristio popuste i subotom,kada je 30%...nekih 700-800 sam potrosio sa popustom.

3. zoi

zoi Veteran foruma

Kad si zadnji put za neku akciju morao čitati uslove akcije da bi znao kako, kad i do kad funkcioniše akcija? Meni je ovo prvi i jedini put.

Sve je jasno, osim što nije jasno. Ko je pročitao, pogrešno je skontao.

https://www.bingotuzla.ba/2024/12/02/novogodisnja-raiffeisen-mastercard-kampanja/

4. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ma da, zakomplikovali su, ima tabela i kojim danima je sta na popustu bilo

5. Ragnarok

Ragnarok Komšija

6. zoi

zoi Veteran foruma

U radnji je uključen demo mode slike I njega ne treba uzimati kao mjerodavan.

7. Ragnarok

Ragnarok Komšija

8. zoi

zoi Veteran foruma

Šta s ovim?

9. mobsterc

mobsterc Overclocker

U8k i u8n skroz dva druga modela, a ipak smo mi ovdje valjda level iznad impulsivne kupovine 'sa izloga' :D

10. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Upravu si da se radi o dva razlicita modela. Evo review za U8K:

11. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Uredu je, neko je neraspoložen danas...

Postavio sam ispravni review za dati model.

12. Haker

Haker Veteran foruma

Ma na svim ovim televizorima je problem OS. Imam osjećaj da su sada kao android iz perioda iz 2010.
    Evo tcl na androidu, koji je generalno pun laga ali i bugova, sada neće da se konekruje na WiFi, svaku put moram ručno kad ga upalim. Hisense ima more bugova, bio je neku update malo je bolje ali i dalje svaki dan krene ono odbrojavanje za gašenje konta da niko nije dirnuo daljinski 3h iako sam ga tek upalio. Ima takvih sitnica more.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

13. mobsterc

mobsterc Overclocker

U usa je drugaciji u8k, a dalje ne znas kakav je panel u 55 naspram 65
    A na rtings ima i ovo:
    Unfortunately, the Hisense has some bugs: its brightness sometimes resets itself to its default value, and the TV sometimes reboots into a diagnostic mode when changing some settings or starting a game.
    Ipak je bolje ici na u8n
    A valja i zivjeti sa tim bugovima, mozda dobijes dobar panel za manje para, ne kazem da je los, sve zavisi od upotrebe tva.

14. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam bježao od Android, i imao Samsung radi tizen, ali ovaj Sony fakat radi bez greške. A neki dan punac uzeo TCL, baš što Haker reče, ko da je 2010.. Sve laga I kasni.

15. Haker

Haker Veteran foruma

Imam I tizen, vala jos gori. Na androidu mozes barem sta hoćeš, na tizen pola aplikacija se ne može instalirati a nije neka sreća od fluidnosti. Sto se tice glupih sitnih bugova tu je ok sto jest jest.

16. mobsterc

mobsterc Overclocker

Jbg, ne moze i jare i pare. Puncu sumnjam da ce smetati to. Zato treba skontati dobro svoj usecase, ako stalno nesto saltas oko inputa, gejmas na tv pa streamovi, onda opet filmovi, utakmice, serije, sd content... I onda opet uklopiti u svoj budzet.
    I sto kaze kolega, sa tizenom drugi problemi, kao i onaj od lg os, izadje neki major update za netflix i ne radi mjesecima...

17. zoi

zoi Veteran foruma

Ja ti kažem da tv u radnji nije reprezentativan sa onim što ćeš imati u kući jer se koristi poseban mod slike u radnjama, a ti meni staviš poređenje tva sa oled televizorom. Kako je to povezano? Nisam rekao da tv valja ili ne valja, samo se ne treba zadiviti izložbenom slikom pa zbog toga kupiti.

18. Haker

Haker Veteran foruma

Definitivno.. Ja npr samo gejmam, yt I netflix tako da generalno moze svaki, ali na tizenu npr ne mogu instalirati vpn a on je jedna od rijetkih trećih aplikacija sto zatreba.

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

a torrenti :D

Haker likes this.
  20. igor.g

igor.g Komšija

Tizen batalio odmah, koristim android based firetv 4k stick i sideloadao twitch i yt bez ads, vpn, file explorer... Org daljinski koristim samo kad moram input mjenjati.