Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. nivla

nivla Komšija

ja imam vivax, ok je za ono sto mi sluzi, sp-7080h
    znao mi je zbunit tv kad koristim universal remote na daljinskom od samsung tv-a, ovo u slucaju da je spojen preko hdmi, samsung ga nije imao na listi
    preko optike top zvuk ali ne mozes smanjiti zvuk na daljinskom od tv-a
    preko bluetooth slabiji zvuk ali opet daleko bolji od zvucnika na tv-u

NaLe! likes this.
  2. Stig L Stoner

Stig L Stoner Novi član

Ma nesto od Samsunga ganjaj za soundbar. Nemam nekog iskustva sa drugim markama al mislim da su oni tu odradili pravo dobar posao od jeftinog do najskupljeg. Moj setup LG G4 65” i Samsung q990D rade vrhunski posao al tako i treba koliko kosta.

NaLe! likes this.
  3. zoi

zoi Veteran foruma

Ma soundbarovi su žara skupi za ono što nude. Možeš solidan tv kupiti.

NaLe! and Stig L Stoner like this.
  4. Haker

Haker Veteran foruma

Ja sam konto tako neki entry level samo da je bolji od zvučnika na tv-u i izleti polovan LG koji je bio 500km za cijenu tog početnog i evo tri godine sam prezadovoljan.
    Mislim da vrijedi pogledati neki polovan.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Stig L Stoner likes this.
  5. Stig L Stoner

Stig L Stoner Novi član

U principu mislim da tek ova skuplja rijesenja ponude onaj wow efekat. Ja sam bas bas zadovoljan, filmovi i igre su druga dimenzija. Pored slike zvuk mora da prati sve to. Dolby Atmos gimmick ili ne bas se osjeti u nekim scenama kao da si bas tu, npr scena je neka guzva pun vrag ljudi imas osjecaj da si bas tamo.

6. Qler

Qler Veteran foruma

Ja od 2011 furam SOny kucno kino, BD player :) jos nikad ni jedan BD film nisam pogledao na njemu. Ali zvuk odlican. Jos tada kada sam ga kupio, nisam imao smart TV, a ovo kino isti menu kao PS3 ima. ima netflix, youtube, valjalo mi tada haos.

7. bhd

bhd Veteran foruma

Raja, sta mi preporucujete 55'' do 800 marki best buy, samo filmovi, treba mi za sela. OS mora biti da moze eon.

8. selvin

selvin Moderator

https://www.ekupi.ba/p/EK000618414

Mozda nesto ovako? Ne znam je li best buy iskreno i malo je izvan budzeta, mozda i overkill za vikendicu :) Ali saljem jer sam vidio akciju prije par dana :)

9. Haker

Haker Veteran foruma

Hisense, tcl sto bolji model koji se uklapa do 800. Ja imam oba, vise preferiram tcl

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

10. Haker

Haker Veteran foruma

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

Tcl ili Samsung u toj cijeni.
    Lg preskociti,platis puno,ne dobijes nista.
    Ili ako je za vikse a potencijalno se bojis obijanja i kradje,kupi polovno sta za 300 KM i to je to.

12. bhd

bhd Veteran foruma

ovaj TCL izgleda top, izgleda da ce pasti na njega odluka. Nasao sam ispod 750KM sa 5g gare.

bojler, Haker and zippoo like this.
  13. Stig L Stoner

Stig L Stoner Novi član

Poslije webOS, tesko da sta drugo dolazi u obzir.

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa android je bolji u svakom smislu :D
    LG kao brend je u LCD segmentu ispod svake konkurencije i tu se zaleti samo neko ko ne prati trziste i uhvati se na ime brenda.
    LG je konkurentan samo u OLED segmentu i to je uvijek preporuka,ako je ta prica u pitanju a ovo ispod...skupo a ne nudi dovoljno.
    Nije kvalitet elektronike upitan,nego ulozeno/dobijeno. Imam eno jos u ispravnom stanju LG lcd 32'',kupljen 2010. ili 2011. godine

15. zoi

zoi Veteran foruma

Imam LG oled TV i najveća i jedina mana mu je webos. Svako malo moram tv isključiti iz struje da se resetuje jer neće youtube da pokrene. Uz to ograničen izbor aplikacija, iako imaju one standardne i najbitnije.

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kod mene je Samsung sa Tizen i OS je odlican,brzi i radi kao doxa. Nisam ga nikada istekao ili resetovao ili da je zaglavio nesto.
    A na jednom starijem SONY-ju imam neki njihov OS...to su poceci pametnih televizora,jer je model iz 2014. godine i tu isto radi i youtube i jos nekih aplikacija,samo sto ja u smart dio tog televizora nisam usao tri puta a kod mene je evo skoro 9 godina...sada mi je spojen sa racunarom i fakticki je extended monitor,tako da mi to i ne treba.

Ali trenutno je android tv bez konkurencije i najbolji smart OS...bez daljnjeg,jer podrzava sve moguce i nemoguce aplikacije...mozes IPTV koristiti direkt sa tva i jos stotinu cuda.

17. Haker

Haker Veteran foruma

Realnost je da nijedan nije dobar. Meni je tizen cak najbolji bio, nema aplikacija ali neko ko koristi samo yt, netflix i ponekad eon je super radio. Android je bolji ko skida torrente i gleda iptv, ali toliko kilavo radi jer stave slabe chipsete da je to fuj

Sent from my iPad using Tapatalk

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

EON radi perfektno na Tizen OS...nevjerovatno brzo i bez stekanja.
    Odgledam F1 preko EONa,radi ko doxa i nekada pokrenem yt,eventualno da pogledam neki video ali me iritiraju reklame,pa to skroz slabo koristim.

19. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam na Sony fakat prezadovoljan sa Androidom. Imao sam i Tizen i ovaj fakat radi ako ne i bolje i brze. Ali imam android u spavacoj na nekom Philips, to je ziva patnja...

20. bhd

bhd Veteran foruma

Meni eon do sad na svakom zna usporiti iz nekog razloga… eh sad nadam se da nece na tclu androidu to raditi.

Sent from my iPhone using Tapatalk