Oprema za bebe i djecu

Discussion in 'Generalna diskusija' started by XTRage, Oct 23, 2023.

 1. XTRage

  XTRage Veteran foruma

  Pa ide ova i na kolica, izvadis iz auta i samo prebacis na njih.

  Za muku bi mogla i iza mene ali volim imati poprilicno ispruzene noge kad vozim :D

  Kasnije onda uzet tu ko kod tebe.
   
  AggressoR likes this.
 2. Qler

  Qler Veteran foruma

  Meni jos jedno na booster seat :D a i toga jedva cekam da se rijesim... Po zakonu nece jos neko vrijeme, ali kako raste, daj boze da bude mogao stati :D
   
 3. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Kod mene curica 10 godina sjedi nazad na sjedistu od auta, visoka je, prerasla sve te sjedalice. Reko ako nas policija zaustavi i pitaju koliko ti je godina reci 13 :D
   
 4. XTRage

  XTRage Veteran foruma

  Evo ovdje jedan upis nakon dovoljno dugog koristenja.

  Definitivno sam sretan sto sam uzeo bazu sa rotacijom, kad moram parkirati auto uz zid stranom gdje je sjedalica lakse ju je izvaditi sa suprotne strane.
  I u normalnom slucaju je komotnije izvaditi i vratiti dijete kad zelis ostaviti sjedalicu u autu.
  Jedino kad stavljas i vadis dijete zajedno sa sjedalicom i sa prave strane nije neka razlika, ali ukupno je meni licno definitivno vrijedno 80 eura vise.

  Joie kao marka isto pohvale, mislim da je sasvim dobar odnos cijene i dobijenog, maxi-cosi je 40-50% skuplji a nimalo bolje izradjen.
  I kolica su od njih, sjedalica iz auta se lagano nabace na njih, super.

  Sjedalica (Joie Signature i-Level Recline) duzinom u recline poziciji uzima bas dosta mjesta, nisam mjerio ali po podacima 77cm, klasicne bez recline-a su po podacima oko 65cm.
  Kod mene je iza suvozacevog mjesta jer se volim ispruziti, mogao bih voziti sa njom iza sebe ako bi bilo potrebe ali mi ne bi bilo bas komforno.
  Na suvozacevom mjestu se moze okej sjediti, ali u manjem autu bi to sjediste postalo beskorisno sa ovim modelom u recline poziciji.
   
 5. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Veteran foruma

  koliko je ono po zakonu da dijete mora sjediti na sjedalici? sta kaze zakon kad dijeca prerastu sjedalicu a nemaju dovoljan broj godina za to. znam da neka logika nalaze da ne bi trebalo forsirati sjedalicu u tom slucaju ali opet, kod nas me nista vise ne iznenadjuje.
   
 6. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Zar nije godine ili visina djeteta?
   
 7. Qler

  Qler Veteran foruma

  U EU 150cm ili 12 godina, kod sam 12 godina, može biti 2m Visoko dijete... Glupost. Kod mene mala napunila 12 godina, sad samo hoće naprijed da sjedi :) a malom je 8, još u sjedalici..