Pa eto kod mene je veca od 6 godina ali je jos u sjedalici sa naslonjacem. U onoj sto je do 36kg. Za to sa slike, to je sad postalo moderno, vidio sam x7 ima tu verziju. Cx80 isto mislim sa 6 sjedista. Ali je to previsoka klasa vozila
Slika je od CX-80. Kako god okrenes negdje gubis, ili jedno mjesto ili fleksibilnost ili komfor, ili jednostavno kosta bruku novca. Kod mene sa karavanom bi sa dvoje malih fino islo ali troje malih bi bas bila igranka sa sjedalicama, vjerovatno bi i thule morao na krov da sve zivo stane
Sjedista monovolumena u drugom i trecem redu su smijesna za odrasle osobe, sjedis sklupcan u slovo N.
Mislio sam i ja, ali zapravo ne. Ne mogu stati dvije djecije sjedalice i odrasla osoba. Uska sjedista, nista nije siri od normalne limuzine.
Touran od jeftiniji jer ima treci red vozila. Audo q7 isto. (od popularniji kod nas automobila) Bez treceg reda sjedista u tom slucaju nista ne mozes.
Pa kako rasporedit 3 sjedalice ako imas 7 sjedista? @zoi, eh moguce da Scenic moze ako nisu sve sjedalice full size. Kazem, ogranicen je broj vozila sto sam nasao da to mogu.
Dva na zadnje, trecu u treci red sjedista posto imaju konektori za iso-fix. Uvijek treba izbjegavati prednje sjediste zbog sigurnosti. Negdje mozes ugurati i 3 na drugi red sjedista ali moraju biti posebne sjedalice, obratit paznju da sirinu i bude 6 iso-fix prikljucka (3x2) Kod mene jedna zauzme gotov pola zadnjeg sjedista u oba vozila.
Pa rijetko koje vozilo ima isofix u trecem redu ali moze se naci. Najcesce nema i onda mozes samo jednu sjedalicu naprijed i jednu nazad da mozes ulazit u treci red. Mislim da noviji turan to ima. Ali i ta tvoja kombinacija je da ne mozes ubacit dijete u treci red ako imas dvije sjedalice nazad. Osim ako jednu ne stavis u sredinu u drugi red (ako ima tu isofix) ali opet ne mogu biti full sized sjedalice. A upravo za prostor u drugom redu smo i pricali da je tesko staviti 3 sjedalice ili 2 sjedalice i neko da sjede jos. Uglavnom da sve ubodes ostane izbor na 2 auta
Mozes. Dvije sjedalice za drugi red, u treci red (vecinom budu dva mjesta) mozes postaviti trecu sjedalicu bez problema, zenu naprijed ili ako nije 2-metra uguras izmedju dvije sjedalice u zadnjem redu i uzivas. (ti sebi slusalice sa "Noise Cancellation")
Nisi me shvatio, mozes stavit ali kako ces uci u treci red? Vadit sjedalicu iz drugog reda? Ma opet sigurnije je dosta da je vezana fiksno. Nego da ima dupli trzaj i tijelo i sjedalica.
Nije, ali sve sjedalice s bazom traze isofix. (imao Cybex Cloud Q koju je moguce vezati pojasevima bez baze, uzeo bazu i dosta jednostavnije)
Nije ni isofix fiksiran da se ne moze nikako micati, slobodno malo zaljujaj pa ces vidjeti. Ovaj römer king pro sa pojasem nije nista labaviji, mozda cak i stabilniji kad je pojas dobro zategnut.
Ima nekih rijetkih sjedišta koje može na sredinu i veže se sistemom pojasa na bočne isofix-ove, neki recaro čini mi se
Mnoga auta imaju usku izbocinu na srednjem sjedistu nazad, to iskljucuje 95% sjedalica jer ne bude dovoljno siroke ravne podloge za stabilnu montazu.
Zavisi koja sjedalica je u pitanju. Kod nekih fiksira malte ne totalno (logicno nije ko zavareno), ali kod nekih ima malo lufta, ne smije hodati vise od 1-2 cm naprijed-nazad. Promijenio sam 5 sjedalica na 3 auta, pa sam ljuljao mnogo puta Ali smo koristili i bez isofixa sjedalicu u autu kod roditelja a i mi smo koristili kao prelaznu kad smo cekali dostavu nove. Nije da je sa kaisem toliko nestabilnije, ali jest, pogotovo lijevo desno ljuljanje mnogo vece. Ne mozes zategnut kais tako kako ti mislis. Ova römer ima specijalni nacin vezivanja i to su izuzeci. Ovdje je montiras fiksno i zakljucas pojas. Ne moze to na svakoj.
Kad spojis, slobdno naprijed postavis koljeno i guras sjedalicu sto vise uz sjedsite (bazu). Legne da imas minimalno pomjeranje lijevo-desno, naprijed i nazad ne bude nikakvog, Kad skines ostane udubljenje u sjedistu.