Overclocking uspjesi

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Pasha, Mar 22, 2008.

1. KingT

KingT Veteran foruma

Kakav je to QPI voltage error,kako izgleda?

2. Sena

Sena Veteran foruma

BSOD code 124. Koliko sam po forumima presalto to je qpi error. Imao sam maloprije 101 error a, on je vcore error medjutim dao malo vcore i nije vise bilo tog errora. I malo prije kad sam dobio error resetovo comp i da udjem u bios kad cpu overheat error a temp 65C u biosu i to naglasava onim crvenim brojevima.

3. KingT

KingT Veteran foruma

Pa reci BSOD a ne neki error.. :lol:

A taj 124 BSOD moze biti i VTT voltaza..

Evo ti jedan OC guide za Ci7 sa pojasnjenim ulogama postavki u BIOS-u i "safe" vrijednostima za iste.. (+ imas BSOD codes listu).. KLIKNI OVDJE

4. Sena

Sena Veteran foruma

Qpi je VTT. Znam ja za safe vrijednosti nego nisam imao ovaj problem sa UD7. Ispade da je gigabyte bolji, a i znam za ovaj guide jer se prema njemu ravnam imam ga i isprintanog.

5. KingT

KingT Veteran foruma

Jbi ga do mene je.. :smt005

Probaj manju vrijednost,kako guide kaze Povecaj/smanji vrijednost QPI u slucaju 124 BSOD-a..

6. Sena

Sena Veteran foruma

Probo sam skoro sve voltaze od 1.3 do 1.35 i uvijek bsod u 3d marku kad treba cpu test. Haj vidim danas detaljno pa javim.

7. Sena

Sena Veteran foruma

Evo jedan OC od mene, moze i iznad ovoga ali vec temperature postaju problem. Ali ja sam zadovaljan i sa ovim s obzirom da je u pitanju osrednji CoolerMaster V6GT.
    i7 970 4.2 GHz
    Evo jedan gratis screenshot:

8. X-Factor

X-Factor Komšija

Evo i od mene jedan mali OC, jos uvijek radim na optimizaciji memorije, voltaza, 10 godina sam bio na AMD-u, pa dok se malo upoznam sa Intelom :) Ako ko ima kakav tip za lynnfield OC, voltaze posebno neka posalje pm, moze i ovde. Cilj je 24/7 4GHz sa sto manje zagrijavanja.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2097569

9. Sena

Sena Veteran foruma

Al sam se nafuro na Gulftown.
    i7 970

10. dino73n

dino73n Veteran foruma

Daj da vidimo barem pola sata prime95

11. Sena

Sena Veteran foruma

Ma ovo je samo trazenje max iz cipa, nije za svakodnevnu uporabu, tako da se necu peglat sa prime95.

12. KingT

KingT Veteran foruma

U pravu si Dino..

Validacija je nista.. 8)

Ja sam na 4.3GHz vrtio 3DMark 11 a na 4.4GHz Super Pi.. :D

13. Sena

Sena Veteran foruma

A, sta bi bilo kad bi ti rekao nije Prime95 najbolji za testiranje stabilnost i7 procesora.
    Iako ti ocito nisi citao moj prosli post pa cu ti ponovit: ovo je samo trazenje max iz cipa, nije za svakodnevnu uporabu.

14. exchanged life

exchanged life Aktivista

Ja dok sam još kloko ostalo mi je u sjećanju da bi nakon dvodnevnog testiranja sa Prime 95 bez prekida sve bilo stabilno...

15. Sena

Sena Veteran foruma

Meni je bitno game stable, ne zamaram se teorijiskim stabilnostima, a i nema teorije da bih ostavio Prime95 preko noci, komp mi je u sobi gdje spavam, ko bi zaspao od V6GT na 2200 RPM. :mrgreen:

16. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ja ti onda ne priznajem stabilnost. :lol:

17. Sena

Sena Veteran foruma

HAHAHAHAHA. :)

18. exchanged life

exchanged life Aktivista

Iako nije potpuno stabilno ipak treba priznati rezultat. Ali ako ne prođe Linx, meni je često znalo praviti probleme pri paljenju računara. Sumnjam da može biti stabilno i u igrama, nego to je sve ko fol stabilno dok i u samoj igri ne opteretiš 100% CPU. E da onda vidiš belaja.

19. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ti sam sebi proturijecis.

20. exchanged life

exchanged life Aktivista

Ko će mi drugi proturiječiti, ti? :lol: Kako god bilo, trud je za pohvalu, priznanje... Na to sam mislio samo sam se tek sad sjetio napisati to.

Misliš ti da je lako sa 15 godina doći do 4Ghz? Pa ja kad sam imao 15, jedva sam došao do 3,2Ghz. Ali to je doduše bilo na starom Pentiumu.

Sena samo naprijed. :)