Overclocking uspjesi

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Pasha, Mar 22, 2008.

1. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Prime 95 i small FFTs testiraj, vidi jel stabilan i kakve su temperature. Ne kažem da lažeš nego jednostavno koliko god taj hladnjak bio dobar, a jeste veoma dobar ne kontam kako tako male temp imaš. Pa kontaj da je sad po ljeti ambijentalna temperatura bar 24 stepena i sad da je proc samo 7 stepeni topliji u full loadu na 1,5V to ne kontam?

2. Dog_Father

Dog_Father Moderator

Nema se tu sta puno kontati. Ne ocitava senzor ispravno ili je greska u softveru. U svakom slucaju, kao sto smo vec milion puta ponovili, nema sanse. Taj athlon s 1.5V ne pada ispod 45-50 ni u idelu, a o loadu necu ni govoriti.

3. efo

efo Komšija

Nera ne vjeruju ti xD

4. Zeleni

Zeleni Network Ninja

Ocigledno da je greska. Nikada nisam vidio da sve 4 jezgre imaju istu temperaturu.

5. efo

efo Komšija

slucajno se potrefilo da su iste temperature, inace nisu. sto se tice toga jel greska u ocitanju il nije, sve je moguce..

6. k0ST

k0ST Aktivista

Temperatura bi morala biti ista, jer AM3 procesori imaju jedan senzor za sve jezgre. Ovo je vjerovatno temp u idlu, pod opterecenjem mora biti visa - kao sto dog rece ~ 45-50.

7. NAILS

NAILS Moderator

Nisu ni kod mene stalno iste ali jesu u 99% slucajeva.

8. Sena

Sena Veteran foruma

9. dmr

dmr Veteran foruma

LOL treba ti vikend da testiras stabilnost????? Derni prime po sata i eto ga :D

10. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Pola sata prajma nije nista, to se vrti dan-dva. Ali sat Linx-a jest.

11. dmr

dmr Veteran foruma

Ma dovoljno mu je za igre

12. KingT

KingT Veteran foruma

Moze,pasijans,minesweeper i tako to.. :smt005

13. syss

syss Veteran foruma

14. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Malo zahladnilo i odma se svi na overclock bacili.

15. syss

syss Veteran foruma

ma kakavi... čak namjerno stavio 92mm kuler na to :D

16. dmr

dmr Veteran foruma

pa valja malo sobe zagrijat :)

17. Sena

Sena Veteran foruma

Bas zbog ovoga vikend cekam. Strah me Linx-a. :smt003

18. KingT

KingT Veteran foruma

Linx ili Intel Burn Test ce da ti prekucaju temperature na jezgrama.. :lol: :lol:

Drzi se ti Prime 95 koji je nekih 10tak C hladniji..

Opali bar nekih 6h P95 Blend-a, 6h Large FFT testa i 6h Small FFT..

Umjesto P95 Small FFT mozes da odvrtis 15 runs Intel Burn Testa (ako ti temperature dozvoljavaju)..

Temperature na jezgrama neka ne prelaze 75C..

19. Sena

Sena Veteran foruma

Pod stresom jezgre su oko 75C dok u normalnoj uporabi ne prelaze 70C. Ovo su podaci koje sam uzeo sa onoga 4,09 Ghz clocka. Nisam testiro sa ovim 4.2 Ghz.

20. Sena

Sena Veteran foruma

Zapo sam u mrtvu tacku. Konstanto dobija qpi voltage error bez obzira na voltazu. Probo sam barem pet postavki voltaze i uvijek error, jednom u win loadu, jednom u 3d marku jednom onako iz cista mira. Nego ima u biosu ovaj slow mode pa da njega izaberem.