p4 @ 7.2 ghz

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Zeleni, Feb 18, 2005.

 1. Dzahdo

  Dzahdo Aktivista

  ne lupa INFO nikad, PROVJERNO STO POSTO, ja makar uvjek citam i provjerim sve sto pise!!! i kad pogrjese u sljedecem broju objave gresku! a sto se tice hladjenja :

  JEDNOSTAVNO JEDNA RIJEC

  BuDaLa je taj coja jarane.... nemam rjeci :p juventuse ja sam na 2,2 ghz sa tim tvojim atholon 64 3000+ i necu da idem vise dok en zatrebea :mrgreen:
   
 2. ming

  ming Veteran foruma

  Nece ti zatrebati sigurno, procesor gubi primat.
   
 3. [tota]

  [tota] Aktivista

  Kad sam mislio na kingmaxa i a-data i kad sam napisao dobra memorija mislio sam na neku srednju mem. jer imaš puno lošijih memorija od gorenavedenih, a imamo i high-end mem. kao Corsair, Mushkin, OCZ, G-Skill, Geil, Kingston...
   
 4. syss

  syss Veteran foruma

  a-data je u zadnje vrijeme pojam za kingmax... koja je to onda low-end? pqi ddr400 koja ide na nekih 420-440 sa 2-3-3-X?

  ne znam kako je kod vas, ali kod nas je kingmax praktički pojam low-end memorije... ma kakav low-end - one barem rade stabilno.

  objasni mi ovo...

  http://www.pcekspert.com/articles/241-1.html - vidiš naljepnicu preko čipova? ja sam imao u slovo isti takav modul.

  http://www.pcekspert.com/articles/241-3.html - pogledaj max cas2 na hardcore 466: 428 na 2.8V 2-3-2-5... kod mene nije mogla ni na 380 sa 2.9V na 2-3-3-11 sa abit nf7-s v2.0, zadnji bios flashan (da ne pričam o tome kako po deklaraciji hardcore bi trebao ić na 466 sa 2.5-3-3-X). jel ti moram objašnjavat zašto je kingmax loš... jednostavno nikad ne znaš šta ćeš dobit i to ga čini istinskom low-end memorijom.
   
 5. Sleeper

  Sleeper Komšija

  hahahah......kako si ti dobio tu memoriju je pitanje jer koliko ja znam to bi trebalo ici u servis koliko ja znam(ako nemoze raditi na deklariranoj voltazi-brzini-latenciji...a kod tebe nije ni jedno bilo kako treba).
  tu je mogao bih se kladiti bilo neispravnih cipova koji nisu mogli raditi na deklariranoj brzini(a mislim da ne moram naglashavati da su tranzitne zemlje glavno trziste neispravnih memorija,procesora i ostalog).
   
 6. monK

  monK Komšija

  low-end je low-end je elixir
   
 7. ming

  ming Veteran foruma

  i nanya
   
 8. syss

  syss Veteran foruma

  memorija je radila na 440 bez problema na default voltaži ali sa svemirskim latencijama, tako da sam morao malo više "štroma" dat da bi dobio 2.5-3-3-11, komp se nikad nije srušio s onim komponentama iz sig-a a dnevno radi minimalno 9 sati, svaki dan. što znači da je memorija ispravna. čim sam je kupio vrtio sam mem-test i prime, sve bez problema. tako da defektni čipovi nisu uopće upitni.

  p.s. u tranzitne zemlje dolazi bofl roba svih vrsta, a ne samo memorije i sl. konkretno imaš dvije vrste recimo abit-ice, kinesku i tajvansku. jedna od njih se osjetno slabije clocka (220 brz modova, dok druga ide 250 bez modova) i ta se naravno prodaje na našim područjima.
   
 9. Sleeper

  Sleeper Komšija

  pa o tome ti govorim!nije da je neispravno vec se grije vise radi loshije,ima nizu max frekvu....itd.evo sam bash maloprije gledao Tea Valicha na TV-u kako prica o tome problemu(doslo kamare neispravnih AMD procesora).
   
 10. monK

  monK Komšija

  hehehehehehe

  simpa mi je taj lik
  on i Oleg Maštruko
  nevjerovatni likovi

  samo mu ja ništa ne vjerujem, mislim Teu
   
 11. Stihoklepac

  Stihoklepac Moderator

  E na ovu silnu fiziku covjek moze odgovoriti samo kvantnom fizikom:
  Stihy:La forge jarane de rokni nam taj trans warp
  La forge:Nema sanse burajz ispustili smo 23.4% deuterija iz warp jezgre
  Stihy:Ako se ja sjecam lekcija na akademiji mislim da bi trebao ohladiti nosache jezgre na 0 K kako bi ohladio jezgru i uspostavio normalan flux antimaterije
  La forge:Ali kapetane to ce nam razjebati nosace motora
  Stihy:nista se ti nebrini to su radili nekad u 2005 godini sa p4 valjda su tad znali sta rade,usput nezaboravi i gajbu sarajevskog ohladiti
  La forge:Mene prpa klokat
  Stihy:Stipu mene
   
 12. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  :shock: :shock: :shock:
   
 13. monK

  monK Komšija

  :smt119
   
 14. iskusni

  iskusni Komšija

  :lol:
   
 15. HamziBeg

  HamziBeg Komšija

  I ovo se zove napraviti "policajku" na sred autoputa :) (skrenuti sa teme za 180 stepeni)