Pasta na procesoru laptopa

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by bhd, Apr 1, 2016.

 1. Ajdin87

  Ajdin87 Aktivista

  Evo spremam se za format, sve mi je cudno, al ajd da krenem odnekud. Sutra cu kupiti neku kvalitetniju pastu. Moguce je i da je neki kvar, kako san napisao gore, FIFA je drzala 60fps sa procesorom na 35% i grafom na 65%, dakle nista nije bilo zakucano, a temperatura je skakala. Mozda se memorija graficke pregrijavala? Mogu sad smisljati, prvo ide format pa se javim kad sve ugajgulim.
   
 2. Aldiin

  Aldiin Overclocker

  @Ajdin87 Glupo pitanje ali, da nisi slucajno skinuo igru valorant? Ako nisi, evo za ostatak ekipe.

  Naime, igra koristi taj neki vanguard (anti cheat), međutim, taj anti cheat ima full pristup računaru (kernel ring 0), znači više permisija od Admina, plus radi u pozadini čim bootaš sistem. A mozes pretpostaviti sta radi u pozadini :) (mining). Pored toga, personalne informacije su uzeli svim igracima.
   
 3. dmr

  dmr Veteran foruma

  Instaliraj gpuz i vidi da li je grafa opterecena non stop. Ali bez obzira mora drzati temperature u normali i da je opterecena.


  Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
   
 4. Ajdin87

  Ajdin87 Aktivista

 5. dmr

  dmr Veteran foruma

  al ti eto cpu non stop opterecen. :D
   
 6. Ajdin87

  Ajdin87 Aktivista

  Pao je reinstall. Odmah vidim jednu razliku, bas vezano za post iznad. Prije reinstalla mi je brzina procesora u idleu bila stalno 3,2GHz tj max Turbo boost i jedna jezgra je na grafu pokazivala zauzetost, sad uredno spusta frekvenciju i na 1GHz kad ništa ne radi.

  Temperature su tu negdje, 2-3C niže. Laptop i dalje super radi, nema sta, vidjet ću kad postimam sve sto trebam da malo testiram s igrama kad uhvatim vremena.

  Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
   
 7. Ajdin87

  Ajdin87 Aktivista

  Evo da javim, sinoć sam malo igrao Fifu, 3-4 utakmice, bez problema, kao i Shogun 2 :D na Ultra detaljima, sve ok.

  Mogao bih možda kvalitetniju pastu staviti, i jos par stepeni C smanjiti temp, ali s obzirom da ne igram skoro ništa, nikako, nema ni potrebe, uz Chrome, 5-6 tabova i klasika neka rad, temperatura je od 40-45C, što je po meni odlično.

  Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
   
 8. zippoo

  zippoo Veteran foruma

  to je to...ne "baraci" vise nista :D
  da ga ne bi poslao u vjecna lovista...kao sto moj laptop ode tako iz cista mira
   
 9. Ajdin87

  Ajdin87 Aktivista

  Ma jasta, pogotovo što ne igram ništa haman. A gledam malo cijene laptopa po piku, moglo bi se ugrabiti sta, pale su cijene čini mi se. Ovaj ostaviti ženi, sebe ponoviti :)

  Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk