Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. Qler

Qler Veteran foruma

Ja koliko znam ti Plus imaju najbolje trajanje baterije od svih u S "klasi"...

2. XTRage

XTRage Veteran foruma

Zna li iko za model power supply-a koji moze istovremeno gurati 5A na tri usb porta, nema teorije izguglati potrebnu kombinaciju.
    Najblize je ovaj Anker https://www.amazon.de/Anker-Ladegerät-Wandladegerät-Anschlüsse-Pixelbook-Black/dp/B09Q6BJ742/ ali ovaj treci port mi bode oci.

Potrebno za tri raspberry-a pi 5, rating za njih je 5,1V i 5A, oficijelni single power supply je 27W a mrsko mi tri uticnice zauzimati :D
    Znam da ce raditi sa ankerom odozgo u 99,99% scenarija ali bas zelim imati punu snagu na raspolaganju.

edit: u jebemti, sad vidim da cak i ovih 45W gore nije ono sto zelim jer je 15V i 3A, raspberry petica ima custom mode van PD standarda za 5V i 5A.

Last edited: Sep 11, 2024
  3. selvin

selvin Moderator

4. adsubzero

adsubzero Komšija

5. selvin

selvin Moderator

Usb c1 c2 i c3 mogu 5A. Sastavljene su specs za c2 i c3.

6. nivla

nivla Komšija

mogu pojedinacno al kad spojis na dva porta potrosace to opada

7. selvin

selvin Moderator

Nacrtano je i to sve, ima na slikama, 140 100 i 60 moze istovremeno na prva 3 porta koji su 5A. A raspberry 5 je 5.1V 5A, tako da moze. Ali je pitanje isplativosti.

8. adsubzero

adsubzero Komšija

Ne citam fino, nisam vidio da su 2 i 3 zajedno/isti.

9. XTRage

XTRage Veteran foruma

10. nivla

nivla Komšija

uz ovu cijenu da moze, prije bih kupio "lopova" sa tri utikaca i ukljucio malinjak na njeg

11. XTRage

XTRage Veteran foruma

Vec je testbench glomazan i haotican :D

Ove ugreen i da uzmem hajde znaj hoce li pps raditi kako treba, treba i dobar kabl onda ubosti.

Bas su peglativnu power specifikaciju stavili za peticu.

12. dino73n

dino73n Veteran foruma

Samo da dodam. Imam Ankera 65w i top je adapter a imam i neki ugreen i nije ankeru ni do koljena. Vidi se razlika u kvaliteti u tri klase.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro