Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Ma uzmi ili Xiaomi ili neki dobar Samsung iz A serije, razliku izmedju A i S serije prosjecan korisnik nece primjetiti, osim kamere(koja nije toliko strasna ni losa na A seriji svakako).

Reventon likes this.
  2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Tensor cipove pravi Samsung, sto li su losi? :D Od Pixela 10 ce ih praviti TSMC.

3. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

nije najbolja, ali ok, meni ne smeta jer radim od kuce svakako. ako sam kad vani, komotno predura citav dan.

chipset je ok, nema nikakvog stucanja, kocenja i sl. jednostavno radi sve kako treba.

da moze bolje, moze, al ne moze covjek sebi ni naci idealan telefon svakako. ja bih rado volio imati Galaxy s24 ultra ali sa Pixelovim OS.om, ali nema.

Haker likes this.
  4. Haker

Haker Veteran foruma

Eh da je to dvoje spojiti. Gledam pixel 9 pro, dimenzije, sada i izgleda top ali džaba kada taj chipset nije efikasan. Preformanse ok tu nema problema, ali džaba kada mobilni podaci, BT, pozivi puno više cugaju bateriju nego snapdragon. Igre su nebitne, ko jos igra igre ja mobitelu

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

EL NINO CFC likes this.
  5. Qler

Qler Veteran foruma

Ima li neki test nisam upratio, Pixel 9 Pro, da vidimo je li se Samsung popravio. Mene kod Samsung nervira sto prodaju muda pod bubrege, tj Exynos i Snapdragon po istoj cijeni prodaju...

6. Haker

Haker Veteran foruma

Mislim da.nema još testova, ali vjerovatno je sličan ovom exinosu u s24, što je loše u odnosu na snapdragon

7. Qler

Qler Veteran foruma

Kontam da ga nisu bar malo utegli, da manje troši. Mene je S22 Ultra izludio bio. Sa ovim mogu dan, iako zadnji update je osjetno srozao battery life.

8. Reznor

Reznor Overclocker

Svi reportaju mediocre battery life, ako možeš živjeti s tim može izgurati dan, ali možda bude situacija da ćeš ga morati ipak dopuniti malo, tako da imaj uvijek eksternu bateriju ili punjač pri ruci, najsigurnije :D

Možda ipak da pogledaš i Pixel 8, mislim da je tu malčice bolja situacija s baterijom, nešto su optimizovali.

https://olx.ba/artikal/56188526

Pročitaj i po redditu, pisalo se dosta o tome, npr.

https://www.reddit.com/r/pixel_phones/s/EDEpdJt2l8

Reventon likes this.
  9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nemogu ti ja malog telefona, navikao sam na 6.7", a vjerujem da je Pixel 8 bolji od 7.

Reznor likes this.
  10. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Imas li koga da nabavis Pixel 7 pro u americi. Prijateljica je uzela nedavno malo ispod 500 dolara model sa 512giga preko amazona.

11. NaLe!

NaLe! Aktivista

Imadoh Redmi Note 8, Redmi Note 10 Pro, S23 Ultra (u međuvremenu između ovih Samsung J7 i Samsung A73) i zbog Pixel 8 moradoh kupiti powerbank. Toliko o bateriji.

Na wifiju je iole dobra, izgurat će dan, čim počneš skakutati wifi/mobilni ili ne daj Bože hotspotati, baterija ne može ni pola dana kako izdržati. Da ne govorim o vrelini samog uređaja.

Reznor likes this.
  12. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ja kako sam s23 uzeo i skontao da je top telefon, a pogotovo sto je veličinom ono bas taman, a za hw da i ne govorim i sve ono što ovaj Dex nosi sa sobom i način na koji ga možeš koristiti, ne bih tražio dalje. Prvo sam se sjebao sto dadoh pare za njega, jer sam bio u fazonu ono da ne želim da dajem više od 700KM za telefon, ali nakon dužeg korištenja nisam se pokajao nikako :).

Sent from my galaxy s23

Haker likes this.
  13. Qler

Qler Veteran foruma

Meni je velicinom S23/4 taman, samo da su ubacili bolje kamere u njega.

14. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Dosta smo već pričali o pixel 7 pro. Troši chipset bateriju to je najslabija tačka i što sporo puni doduše ja nemam original punjač. Ja ga imam dugo sad će dvije godine leti i dan danas.
    Gledam cijene i u njemačkoj preko 500€ ne znam vrijedi li danas toliko.
    Mene je nervirala ta baterija htio sam uzeti novi Xiaomi Ali sam naviknuo a koristim esim od bhtelecoma dok sam u Bosni radi savršeno.

15. Reznor

Reznor Overclocker

A jesu iskopirali ovaj okvir na Pixel 9, isti ko na iPhone :D

16. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Dobar je S22 ultra, i ja i supruga imamo verzije 12/512. Ja sam skoro promijenio sim karticu i nešto me je zezalo gubio signal.

17. adsubzero

adsubzero Komšija

Stari prezadovoljan njime :D
    Ali stvarno najvise zavisi od nacina koristenja i sta imas instalirano. Vecina ljudi s kojim komuniciram koji imaju Oppo x7 ultra imaju 9-10h SOT pa navise. Meni u najboljem slucaju 7h i nesto, uglavnom 6-7.
    Ali iskreno ja sam cackao svasta, te debloat te ovo-ono. Mislim da cu morati jedan format opaliti :D

Last edited: Aug 20, 2024
  18. Qler

Qler Veteran foruma

Ma ja bas puno koristim. Drago mi je zbog starog :) dobar je telefon ono, sve mu je odlično samo meni baterija nije bila dovoljna...

adsubzero likes this.
  19. Haker

Haker Veteran foruma

Na WiFi su tu negdje, sve ostalo exinos truba. Meni se i ovaj snapdragon zagrije po ovim vrućinama, mogu misliti da je još više kako bi bilo

20. Reventon

Reventon Veteran foruma

Zna li neko kakva je baterija na S22 plus, moze li izgurati dan?
    I kakva je u poredjenju sa S21 Fe?