Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. Qler

Qler Veteran foruma

Ja koliko znam ti Plus imaju najbolje trajanje baterije od svih u S "klasi"...

2. XTRage

XTRage Veteran foruma

Zna li iko za model power supply-a koji moze istovremeno gurati 5A na tri usb porta, nema teorije izguglati potrebnu kombinaciju.
    Najblize je ovaj Anker https://www.amazon.de/Anker-Ladegerät-Wandladegerät-Anschlüsse-Pixelbook-Black/dp/B09Q6BJ742/ ali ovaj treci port mi bode oci.

Potrebno za tri raspberry-a pi 5, rating za njih je 5,1V i 5A, oficijelni single power supply je 27W a mrsko mi tri uticnice zauzimati :D
    Znam da ce raditi sa ankerom odozgo u 99,99% scenarija ali bas zelim imati punu snagu na raspolaganju.

edit: u jebemti, sad vidim da cak i ovih 45W gore nije ono sto zelim jer je 15V i 3A, raspberry petica ima custom mode van PD standarda za 5V i 5A.

Last edited: Sep 11, 2024
  3. selvin

selvin Moderator

4. adsubzero

adsubzero Komšija

5. selvin

selvin Moderator

Usb c1 c2 i c3 mogu 5A. Sastavljene su specs za c2 i c3.

6. nivla

nivla Komšija

mogu pojedinacno al kad spojis na dva porta potrosace to opada

7. selvin

selvin Moderator

Nacrtano je i to sve, ima na slikama, 140 100 i 60 moze istovremeno na prva 3 porta koji su 5A. A raspberry 5 je 5.1V 5A, tako da moze. Ali je pitanje isplativosti.

8. adsubzero

adsubzero Komšija

Ne citam fino, nisam vidio da su 2 i 3 zajedno/isti.

9. XTRage

XTRage Veteran foruma

10. nivla

nivla Komšija

uz ovu cijenu da moze, prije bih kupio "lopova" sa tri utikaca i ukljucio malinjak na njeg

11. XTRage

XTRage Veteran foruma

Vec je testbench glomazan i haotican :D

Ove ugreen i da uzmem hajde znaj hoce li pps raditi kako treba, treba i dobar kabl onda ubosti.

Bas su peglativnu power specifikaciju stavili za peticu.

12. dino73n

dino73n Veteran foruma

Samo da dodam. Imam Ankera 65w i top je adapter a imam i neki ugreen i nije ankeru ni do koljena. Vidi se razlika u kvaliteti u tri klase.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

13. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Supruga i ja imamo po S22 Ultra 12/512.
    Mi smo telefonima prezadovoljni.
    Konkretno, tel se ne koriste za gaming nego uglavnom social i photo.
    Kontali smo uraditi jednome upgrade, S24 Ultra ne nudi neku razliku, meni ne treba snaga procesora. Ima li neki fontele koji nudi nešto više za foto?
    Njesra od Iphoneova ne dolazi u obzir.

Last edited: Oct 26, 2024
  14. Haker

Haker Veteran foruma

Pa nema.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

15. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Prezadovoljni a kontate upgrade? Nema logike.

Sent from my iPad using Tapatalk

16. zoi

zoi Veteran foruma

Svrbe ih pare :D

Ajdin87 likes this.
  17. dams82

dams82 Overclocker

Deri još godinu pa kad izađe s25 ultra možda bude napretka u zamjeni. Do tad šparaj pomalo....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

18. selvin

selvin Moderator

Ma vjerovatno pita zbog ove samsung akcije gdje uz ultra i fold dobijes tablet a9+, buds 3 pro i fit3. A za jeftinije modele ide buds 3 pro i fit3, bez tableta. Ali moras naravno oficijelnim kanalima kupit...

19. zoi

zoi Veteran foruma

Ma bit će takve akcije i sljedeće godine. Pa prošle godine su uz s23 davali s21fe.

20. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Hvala na toploj preporuci, jesmo zadovoljni telefonom, ali smo radili upgrade i prije, prosli telefoni su bili Xiaomi note 10 pro, presli smo na ultra seriju samsunga jer vrijedi, a Xiaomi nije nudio upgrade sistema. Vjerovatno će brzo i prestati da se radi upgrade sistema za ove telefone pa smo planirali ići dalje, gledao sam malo S24U, Oppo x7 ultra, i Xiaomi 14 ultra. Obzirom da smo prezadovoljni ultra serijom najbolje bi bilo čekati s25 ultra. Mada i on po specifikacijama ne nudi mnogo sa kamerama, samo ona tele + portrait camera za instagramuše. Vjerovatno ću gledati monitor za pc i traku za trcanje i pricekati do sljedećeg ljeta sa mobitelima.