1. jeretik

jeretik Komšija

Ja bih definitivno formatiro to da vidim samo da li je stvarno do hardvera; stvarno ne mislim da je do hardvera.

2. Sleeper

Sleeper Komšija

o-zone Windows xp radi savrseno dobro sa 512mb rama i ako ne radi kako bi trebao nije do kolicine rama.

3. GV

GV Komšija

Pokušaj sa reinstalacijom drajvera ili isključuj jednu po jednu komponenetu (naravno koje se mogu isključiti)

4. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Reinstalacija sistema (slipstream install), novi driveri, patchevi, sigurnosne popravke, eventualno update biosa i ostale djidje midje mi prvo padaju na pamet. Mislim da se moze na toj konfiguraciji sasvim ugodno raditi (ne neke pretjerano zahtjevne stvari). A ako opet sa brzinom ne budes zadovoljan, mislim da se mogu solidne pare izvuci iz tog sistema i uzeti brza amd platforma.

5. HamziBeg

HamziBeg Komšija

Osjetit ces razliku ako na AMD predjes... mozes prvo kod nekoga probati da se uvjeris...
    Ako radis sa desktop aplikacijama vidjeces da se sve brze otvara (Office pogrami, prozori isl.) a ni igrice ti nece lose ici.

Negdje sam na forumu naveo svoju konfiguraciju... nemam nikakvih problema i zadovoljan sam. Sistem se stvarno brzo plai mada imam 10-ak stavki u "systray-u"

Ovaj PC na poslu je Cel 2.0 i 256MB... ali nisam vidio (dobor sada je to stvari historije... treba ga reinstalirati jer sam svasta oprobavao na njemu) racunara da se brze dize sistem od ovoga. Ne znam u cemu je stos... mislim da je do brzine ploce, mem i CPU-a koji to moze da max. iskoristi. Cuo sam od jednog kolege da kod Intela CPU se gledaju Stepping verzije te od toga ovisi iskoristivost RAM protoka i samim time brzina sistema.

Ja mislim da je bolje da ne ulazes vise u taj PC... prodaj... "u trgovini je beriket" ja sam plocu od 85KM prodao za 160KM.... mozda se i tebi posreci ;)