Retro gaming PC

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Neo Bahamut Zero, May 15, 2017.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Na kraju je isao SSD ipak. I GTX550Ti jer jer HD5450 fakat preslaba.

Sent from my iPhone using Tapatalk

zippoo likes this.
  2. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Tesko ces naci ta kucista ovako na prodaju, jedino negdje kod nekoga u supi ili na autopijaci.

Nego daj nam konfiguraciju da vidimo o cemu se radi :D

Sent from my 23117RA68G using Tapatalk

3. Stg44

Stg44 Novi član

P3 550 slot1, mb je iz compaq masine al klasicna, 512sdram, 32mb 440mx se, hdd ima vise kom, dvd, 400w napojna.

Imam dvoje da bi trebali imati pa vidjet cu jel samo obecanje :)

4. Stryker

Stryker Komšija

Cijenjeni kolega, javi mi privatnom porukom broj telefona.

Moguće da ima jedan moj kolega takvo kučište na prodaju.

Možda imam i ja ali trenutno ne mogu stići oko toga pa ti je brže ovako.

Inače bih imao nekoliko retro CHIEFTEC DRAGON kučišta za prodati (u raznim bojama) ali to je za prave kolekcionare jer je i cijena tome prilagođena.

5. Stg44

Stg44 Novi član

Trebao bih do sutra dobiti 2kom P3 a narucio sam jos neke sitinice, pa ako je jos neko u ovom retro fazonu mogli bi sta mjenjati.

Trebat ce mi sigurno P1 ploca i cpu, i RAM.

6. nFare

nFare Overclocker

Nadam se da je u planu neki i neki crt monitor, ipak bez njega to sve nema smisla :)

7. Stg44

Stg44 Novi član

Nema ih bas u ponudi :( upravo uzeo cel 950, al napuhani kondenzatori pa dok upalim vidjet cu

8. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Odakle narucujes, tj gdje nabavljas stvari? Javi se u PM, imam par sastavljenih P1 masina i nekoliko Socket 7 ploca i procesora, mada nisam sve stigao isprobati, ali vjerujem da mozemo nesto iskombinovati.

@nFare ma nije neophodan crt, ko jos ima prostora za to? I ovako kuburim. Neki manji LCD koji ima fin scaling ili cak tv sasvim ok za povremeno nesto odigrati, neces svakodnevno koristiti.

PS. moj zadnji projekt, ozivio sam ovaj AIO, Pentium 3 1GHz (originalno bio Tualatin 1.2GHz), ici ce Win98, cekam da mi stigne cd drive jer ovaj lose cita:

[​IMG][​IMG]

p4ja, zippoo and Reventon like this.
  9. nFare

nFare Overclocker

@Ajdin87 pa nije baš da nije neophodan, razumijem manjak prostora radi nekog gušta koje urijetko sebi priuštiš. Ima nešto u interlaced tehnologiji frame-ova, sve izgleda puno tečnije, boje imaju dubinu, jer linije likova ne izgledaju tako oštro, samim tim kao da daju neku sjenu na rubovima, na modernom monitoru sve izgleda flat i svaka mana zastarjele tehnologije se vidi, na kraju krajeva na crt-u je manja dijagonala pa i to pomaže. Monitor je krajnji rezultat svih tih ulaganja u hardwer. Hajde kad si našao prostor za centralnu uguraj nekako nekakav 17" u čošak :)

10. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Ma nemam prostor ni za centralnu :)

Unesem kad hocu da igram i kad zavrsim iznesem.