Retro gaming PC

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Neo Bahamut Zero, May 15, 2017.

1. Stg44

Stg44 Novi član

Haha. Ne sumnjam da bi bilo igraca: Blood, Half life, Close Combat 3, Age of empires
    Igraonica p1 233mmx do celeron 700Mhz :)

Bit ce uskoro fotke kolekcije. Za sad se sklapa i dizu sistemi, i danas pogledam 7 hdd, sve SATA. A ploce logicno nemaju.

2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa bilo bi igraca...jes da bi svi bili 55+ godina ali nafatalo bi se nesto vec hahaha
    Koji fliper,pikado...
    Ubacis pivo,koji kalendar stari sa poznatim sisuljama iz tog perioda i tako jos neke retro stvari i eto ga...druzenje,karte,sah,...retro penzionerski dom hahaha

3. Stg44

Stg44 Novi član

Ako docekam penziju i negdje me posalju u staracki dom ovo bi moglo proci :)

4. Stg44

Stg44 Novi član

Last edited: Apr 7, 2025
  5. Stig L Stoner

Stig L Stoner Aktivista

Ma ovo je gust samo stoji u lokalu. Free se igra, zetoni i gust. Mene vrati u prvi razred instant

zippoo likes this.
  6. Stig L Stoner

Stig L Stoner Aktivista

7. Stg44

Stg44 Novi član

Last edited: Apr 7, 2025
  8. Stig L Stoner

Stig L Stoner Aktivista

Nema login. Samo udaris choose image, poslije toga 2 link copy, pa paste na forum u image url.

9. Stg44

Stg44 Novi član

Sve tako uradio rezultat nazalost takav kakav je :(

Ali klik na link radi

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nisi dobro uradio,da jesi,mi bi vidjeli sliku.
    Ja godinama koristim taj servis i sve radi. Ti ne uradis dobro.
    Znaci otvoris stranicu i ides u "chose image",odaberes sliku i uploadujes.onda kada se otvori kliknes na "Hotlink for forums" ili "thumbnails for forums"

11. Stg44

Stg44 Novi član

Nece. Mozda je zbog mobitela. Nebitno. Fotka od P1 233Mmx, to sam dugo trazio. Compaq presario 4810.

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja sa mobitela postavljam svaki dan :D
    Kliknes ovamo ovo desno skroz,ova plava fasciklica,tako kopiras link i samo taj link zalijepis na forum i ono pokaze sliku.
    Evo tvoja ona slika sto si gore postavio samo njen link...vidis da hoce :D

13. Stg44

Stg44 Novi član

Sve isto uradjeno al ne prikaze fotku.

14. Reznor

Reznor Overclocker

Volio bih naći jedan stari desktop PII ili PIII, konkretno u pitanju su stare Compaq Deskpro EN i IBM konfiguracije, posebno IBM Intellistation M Pro 6898 kao na slici:
    https://i.ytimg.com/vi/399JC6nZI8w/...j0AgKJD&rs=AOn4CLDMqgpKmQih4hTtBy1NXMWTmrg94w
    Sjećam se u osnovnoj jedan drug imao, grafika u njemu je bila 3D Labs Permedia 2, na kraju dobijem ploču iz tog PC-ja, ali nisam znao da je trebala originalna napojna, davno je to bilo, sad bih volio imati radi kolekcije. To i neki CRT monitor, grafičku imam Riva Tnt2 iz tog vremena još.
    Deskpro EN je bio ovakav, kupljen u Plus-u tada u Tuzli: https://www.ebluejay.com/img/account/f/i/firststoptech/1/2506878_7xk4ch2c.jpg

Last edited: Apr 6, 2025
  15. zippoo

zippoo Veteran foruma

E jbga...zacatavamo temu ali nema sanse da ista stvar kod tebe ne radi a kod mene radi. Ajde quotaj ovaj moj gore link,gdje sam postavio tvoju sliku...kopiraj link slike iz mog posta i zalijepi u svoj post. Ako ne prikaze opet,onda ti jeste nesto do telefona

Code:
    [url=https://postimg.cc/5HQNkpyf][img]https://i.postimg.cc/7LmGhWyJ/20250406-185815.jpg[/img][/url]

16. Stg44

Stg44 Novi član

Ne ide.
    Nego da se vratimo prvom upitu- treba li nekom SATA diskova za ATA? Pasu svi od 4/6GB pa navise. Ja imam 80 do 160gb sata.

17. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Mozda bolje nac PCI SATA karticu, onda mozes spojit i nov SATA disk.

18. Stg44

Stg44 Novi član

Ma za P2 bih radije uzeo ATA HD.

19. Stig L Stoner

Stig L Stoner Aktivista

Preuzeta … putuje iz Sirokog do mene jeeee

Stg44 likes this.
  20. Stg44

Stg44 Novi član

Tek sa racunara ide.

zippoo likes this.