Smartwatch - all about

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Reventon, Aug 30, 2019.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Ne bi ništa, samo vec sve kupuješ od njih :D

Svaki garmin traje dosta, stvar je što je preskup

Ja bih uvijek prije ovo za 500km nego ekvivalentan garmin za preko 1000

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. Reznor

Reznor Overclocker

ne bih ništa od tih što navodiš, imao sam amazfit neka hvala

3. ECeh

ECeh Aktivista

Ja sam imao taj GTR i evo ne radi vise. Nece da puni, a servir vjerovatno ili ne moze ili se ne isplati. Gledam da uzmem sebi neki jeftiniji, da traje baterija. Ovaj gtr moze glat 20 dana sa senzorom i redovnim aktivnostima. nakon 2+ god se pokvario.
    Kanim uzeti sad nesto jeftinije opet.

4. selvin

selvin Moderator

Na ekupi trenutno garmin venu 3 za 800, a balance 600, nekako bih bio bliži garminu. Ima balance i jeftinije na olx ali samo prave garancije trazim. Ali gledam pomalo, kontam mozda uskoro da mijenjam, imam huawei gt2 vec 4.5 godine mislim.

5. Haker

Haker Veteran foruma

Iskreno i ja bih onda na garmina, balance je vec neko vrijeme na tržištu po meni to je sat od 450km i za te pare top.
    Inače kinezi od 300-400 su odličan izbor,.meni bolji od npr samsunga jer dobiješ iste funkcije sa baterijom.

Npr meni treba da mjeri korake da je lagan da spavam sa njim jer najbolja opcija mi je alarm, nema zvona da me istraumira ujutro, i kada pisam po noći ekran dovoljno osvjetli da ne palim svjetlo :D zato kupio ovaj amazfit gts ja mislim, lagan baterija traje sve super.
    Prije sam bendove nosio sad prešao na ovo.

Garmin je dobar ali ako ne treniraš tj ne trčiš mozes komotno nesto od 400km i ostaviti 400 za mali servis :D

6. Haker

Haker Veteran foruma

Bas odem da vidim cijenu i naravno kod nas preskup ili nisu nikako snizili [​IMG]

7. selvin

selvin Moderator

Imas ga na planet.ba za 430. To je najjeftinije sto sam nasao. To je tih 150$, ne moze nize :)

Haker likes this.
  8. Haker

Haker Veteran foruma

Koliko sam hvalio Kineze na kraju uzmem Fenix 7s solar

Top sat, nije za svakog zbog ekrana ja oduševljen

9. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Sto 7s, to je za zene.

10. Haker

Haker Veteran foruma

Savršeno mi stoji na ruci, jednostavno imam mali zglob zato sam do nedavno nosio bendove i onda nadjem onaj amazfit isto jako mali sat i sad ugledam ima garmin ovaj od 42mm, savršeno.

Drug ima fenix 5 onaj najveći kad ga stavim komično izgleda

11. Stevie_Ray

Kod mene je Instinct 2. Kolega ima Fenix 7X, 52mm ako se ne varam. Moj je 45mm…

Vidjeces da je Garmin posve druga liga u odnosu na ostale.

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. Haker

Haker Veteran foruma

Dobar je, ima feel kao da je alatka sa namjenom
    Drug neki dan uzeo forerunner 255 maltene osnovni model, meni se vise svidio od ovog sto ima drugi prijatelj forerunner 956 ili tako nesto, amoled mi se ne svidja na satu, bolji mi je ovaj ekran.
    Mada je totalno drugačije od ovih smarwatcheva, gubim se sa ovim dugmicima i postavkama :D

13. Haker

Haker Veteran foruma

Koja je verzija frimwarea kod tebe? Kada sam odradio set up odmah sam i update juce mi cugne 30% baterije, hajde kontam dok sam sve podesio nova verzija, sinoć napunim i evo do sada je 15% sto je opet prilično loše. Kod mene 20.22 vidim raja se žali na zadnjih par verzija kažu sve gora od gore.

14. Almir

Almir Komšija

kod mene je 20.22 verzija nisam primjetio problema sa bterijom, 7 dana traje obzirom da je amoled, tako je od početka 7 dana..

Haker likes this.
  15. Stevie_Ray

Skroz drugi uredjaj, a Garmin ima strasnu segmentaciju. Moj fw nema nikakve veze s tim tvojim.

Nemam nikakvih problema, niti sam ikad imao. Baterija traje 20-25 dana. Doduse ako puno koristim GPS, traje osjetno krace.

I Sp02 monitoring je bio upaljen po defaultu, to obavezno ugasit. Bezveze trosi bateriju.

Haker likes this.
  16. Haker

Haker Veteran foruma

Ma pogasim sve sto ne koristim, kontam i HR ugasit. Vidjet ću kad dodje do 10% koji će score biti.

17. Reznor

Reznor Overclocker

Nek si vala, dobar je Garmin. Da te služi.

Kod mene isto mala, reklo bi se ženska ruka, tako da mi ovaj Apple Watch 7 45mm izgleda glomazan naspram starog SE1 40mm, još mi je ona najmanja veličina narukvice S-M.
    Možda bi onaj malo veći 42mm bio taman, mada je ekran kristalno čist i jasan u odnosu na stari SE1 plus ima AOD.

A taj Garmin mi se sviđa više dizajnom nego recimo onaj Solar Instinct 2 Camo kod kolege što izgleda kao vojni taktički (G-Shock) :D

Haker likes this.
  18. Haker

Haker Veteran foruma

I meni je 42mm mjera, drug ima forerunner 965 on je 45mm, prevelik mada je ljepše na većem ekranu.
    Ma ja sam ovaj kupio kad odem na MTB turu da imam navigaciju plus uvežem ga sa senzorom brzine i imam sve na ruci.

A garmin ima sat za sve iako je sve isti proizvod, tipa za neke izbace neke funkcije da kupiš namjenski. Evo ovaj ima taj forerunner najskuplji i sad kaze ne moze na triatlon nema opcija za plivanje. Valjda se ne može plivati bez sata :D

19. Stevie_Ray

Ma kakvi, HR zanemarivo trosi bateriju.

Sent from my iPad using Tapatalk