Zavisi. Early acess zna biti dobar u smislu da mozes finansijski dosta bolje proci nego nakon sto izadje naslov. Ja sam npr uzeo neki dan Kings Bounty - Dark Side na Steamu za 18,00 €, a 14. 08.2014 kad oficijelno izadje na Steamu ovaj moj early access automatski postaje Premium edition sa par jako dobrih dodataka i itema. Igrao sam takodjer do sada u par navrata i igra je bez bugova iako je KB serijal poznat po bugovima. Problem moze biti jedino ako bas prerano uzmes igru u ranoj fazi razvoja, ali par sedmica prije izlaska je OK. Takodjer treba se paziti u nekim slucajevima, jer odredjeni developeri idu obrnutom logikom i naplacuju premium cijenu za early access pa takve treba izbjegavati.
Sa obzirom koliko novca ulažu u igru, kao i što imaju dobar koncept, Star Citizen ima sve šanse da bude jedan od najboljih naslova za PC ikada. Samo da ne useru...
Ma mislim da razvaljuje. Neko ko je cak imao sea sickness na prvom dev kitu. Na devkit v2.0 nema problema. Vjerovatno zbog preciznijeg pracenja IR kamera + LED.
Ja imam osjecaj da ce igra biti fail. Mislim da ce se ostati u vjecnoj beti a u medju vremenu ce izaci nesto slicno. Skontaj, start je bio 500K. Onda kazu da je malo 47mil. Cool story. trenutno su presli 50mil i i sve to trose na nekakve interne djakuzije i kojekakve djavle koji nemaju veze sa igrom. Sad ti njih uzmi za ozbiljno da zaista imaju plan u kojem pravcu idu. Sve je ovo epic, ali na papiru.
Da, recimo ona dodje kao konkurencija. Neko kaze da je dosadna. Nije ni bitno. Jos je u beti mada skupoj. Ali SC nije jedini i bojim se da ce ih prestici.
Da li je neko probao ? Ljudi se u biti žale, kazu da lici na pre-alfu. Nema se sta raditi. Brišu igru. Neka oni đakuzije dizajniraju.