Star Citizen

Discussion in 'Igre i konzole' started by NAILS, Dec 25, 2013.

 1. anel007

  anel007 Komšija

  da koliko znam postoji i mod gdje se moze vozati ali ovo sto je vedo napisao je samo mod u hangaru gdje mozes gledati kako bi ti noge izgledale u kokpitu letjelice, tzd hangar modul za star citizen :)
   
 2. NAILS

  NAILS Moderator

   
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 3. NAILS

  NAILS Moderator

  Kome se da čitati:

  The BIG S.C.A.M

  EDIT: Nevjerovatno, gledma otvoren dokument, postavih link i u tom trenutku izbrisan.
   
 4. AdoSA

  AdoSA Komšija

  O čemu se radi?
   
 5. sgtPepper

  sgtPepper Overclocker

 6. NAILS

  NAILS Moderator

 7. NAILS

  NAILS Moderator
  [​IMG]


  [​IMG]
   
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 8. sgtPepper

  sgtPepper Overclocker

  Ovo je najbolji primjer kada developer ima kompletnu slobodu, nikakvih rokova, pritiska i sl ... Mislim da ovo nije uopšte idealna stvar, koliko obećavaju, koliko promovišu neke glupe i minorne stvari je smiješno, ući ćemo u sljedeću deceniju igra neće izaći. Sve nekakve posrane alfe, cijela iga mi se čini kao neki space tech demo.
   
 9. NAILS

  NAILS Moderator

  Najveci je problem sto oni nemaju cilj ni sta prave ni koliko im novca treba. Kao onaj zenički islamski centar, došli do pola i onda napravili parking od njega.

  Evo sada rade ovaj FPS dio.. njima ce trebati minumalno 150mil da raliziraju kako treba ovo sto do sada rade. A ne trose svoje pare vec donacije pa im se moze. Neka ljudi prestanu uplacvati, ovo ce samo stati i propasti.

  Impresivno izgleda ali je tuzno da na tome ostane. Jedan je lik iz zenice 2013 godine iskljucivo kupio PC za ovo. On ce ga i promjeniti a igre nece vidjeti. Ja cekam prihvatljiviju cijenu za Elite:Dangerous.
   
 10. RaP

  RaP Komšija

  I meni Elite dangerous izgleda primamljivo, samo poskupo trenutno
   
 11. sgtPepper

  sgtPepper Overclocker

  Čitao sam recenzije, čini se kao solidna igra, međutim glavna je mana kako sam mogao vidjeti da za nekih sat akcije treba devet sati istraživanja i lutanja (dosade). Čekanje akcije da nađe igrača, a ne obrnuto ...
   
 12. NAILS

  NAILS Moderator

   
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 13. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

 14. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Oj 90 miliona, narod stvarno nije normalan
   
 15. Vedo

  Vedo Moderator

  Mrsko mi citat sve te textove, sta bi sa igrom, jel oficijelno otkazana?
   
 16. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Nije otkazana, ali realno ima još dvije godine intenzivnog rada na igri, a preostalo im je "samo" 8-9 miliona od preko 90M koliko su skupili. Znači gotovo da nema šanse da ikada naprave ono što su zamislili.
  Na kraju teksta se btw spominje da je CEO kupio espresso aparat od 20K dolara od para koje su fanovi dali za development SC-a. Lulz.
   
 17. Vedo

  Vedo Moderator

  Haha, kakvi banditi
   
 18. NAILS

  NAILS Moderator

  Najsladji su mi oni preostali fanbojsi koji pravdaju kako za svaku veliku igru treba Ž godina da se napravi. Sto je tacno samo da ovi iza SC jednostavno ne lažu. Nisam nesto detaljno pratio razvoj ali ono malo sto sam sm kontao jeste da oni blage veze nemaju sta hoce. Planovi sa kojim su poceli su se pretvorili u nesto deseto i na kraju ce ovo biti goat simulator. Nije problem dugogodišnji razvoj igre da oni imaju cilj a kako sma prije spominjao, u startu su imali plan da naprave igru sa 500K a sada sa skoro 100mil nigdje igre.

  Ne znam koliko je tacno i nisam citao gore tekstove pa ne znam da li se spominje ali su oni bacili niz vodu dosta rada u koji je ulupano dosta miliona i poceli iz pocetka neke projekte.. ako je vjerovati nekim dizajnerima na rijeci sto i ima logike obzirom da se i dalje vrte u krug.

  Svaki put se sjetim lika koji je kupio kompeltan pc prije 2 god samo za SC. E moj ti..

  [​IMG]

  Nego fak ovo.. elite je 30€: http://www.g2play.net/category/15862/el ... team-gift/

  Sve se kontam da kliknem buy ali je interkacija sa drugim igracima svedena na nulu i u online modu i u ovom novom powerplay modu. Ne zahtjeva kontakt a to bi meni brzo dosadilo.
   
 19. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Nije li ED PTW, moras kupiti sadrzaj kako bi napredovao u igri?
   
 20. Ragnarok

  Ragnarok Komšija

  Ma bilo je jasno kod dan da je to reklamom napuhani projekat i moralo se na kraju nešto ovako i desiti.
  Ovaj lik nije ni bio svjestan šta ga je snašlo kada je nakon traženih 500k odjednom dobio par miliona. Imao viška novca neplaniranog a nije znao šta će sa njim. Kakva ironija.

  Kada jedan Elite koji je od svojih davnina bio zamišljen kao igra kalibra Star Citizena nije to do danas uspio, šta je onda ovaj obećavao nigdje veze.

  @NEILS:
  Kupio sam ja Elite, lijepa razbibriga ako imaš viška vremena na raspolaganju. Neke stvari su simulacijski odlično odrađene (putovanje između galaksija) gdje čekaš i po minut do minut i pol dok ne stigneš.
  Trebat će ti malo vremena na privikavanje na kontrole, menije i slično ali na kraju zaista imaš osjećaj da si intergalaktički pustolov. Većina svemirskih stanica je jednolično, većina liči jedna na drugu, iste animacije pristajanja brodova (vjerovatno nedostatak vremena za kompleitranje igre pa se radio copy-paste princip). Iskreno se nadam da će to u ekspanzijama popraviti.
  Prodaju igre su bazirali na istom principu kao Guild Wars. Kupiš igru, igraš online, kupiš velike ekspanzije naknadno.
  Trenutno je igra snižena zato što je najavljen Horizons ekspanzija koja omogućava slijetanje na površine planeta tipa mjesec i vozilo koje će biti kao ono u Mass Effectu (malo smo kopirali od svakog po nešto). Možeš kupiti odmah i ekspanziju + osnovnu igru po cijeni od 49,99€ (po meni mnogo za ono što igra nudi).
  Što se tiče borbi tu ćeš se načekati. Trebat će ti određeno vrijeme da kupiš prvi brod i opremiš ga da budeš konkurentan ali su zato ubacili ovo u igru da olakšaju igračima koji se ne mogu strpiti:

  Close Quarter Combat
  https://www.elitedangerous.com/en/cqc

  Ali bitno je naglasiti da će uvijek imati prednost oni koji imaju skupi HOTAS setup.

  Eto, ako te još nešto zanima pitaj. Otvorio sam ja ranije već topic za Elite pa možemo tamo nastaviti komentarisanje.
  viewtopic.php?f=20&t=33063
   
  Last edited by a moderator: Feb 11, 2018