Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

1. dams82

dams82 Overclocker

Ja ću preći na najmanji paket za slijedeći ugovor. Vidim tv se slabo gleda, brzina interneta je ionako taman... Možda čak opet odjavim pa prijavim na na novog korisnika...

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Haker likes this.
  2. zoi

zoi Veteran foruma

Jedini ispravan odgovor. Iskoriste neznanje ljudi pa im to ne daju. Pisao sam već kako su mami isto tako govorili ne može to, ona fino odjavi kad za 2 sedmice je zovu evo vam kao novim korisnicima samo da produžite. Inače mora proći 3 mjeseca da možeš prijaviti kao novi korisnik.

Haker likes this.
  3. Qler

Qler Veteran foruma

I ja sam sad na onom najjacem paketu, i kontam zasto? Brzina je dovoljna i na najslabijem paketu, TV se slabo gleda, sto gledam ima u obicnom paketu....Vidjet cemo...

mfa_secure and dams82 like this.
  4. dams82

dams82 Overclocker

Ma da, što bi rekli nije da ne mogu platit nego neću da bacam pare za nešto što neću koristiti. Uzeo ovaj eon full duo jer je bilo 6 mjeseci po 1KM,ajd reko ušteda je, ali kad sam vidio da se tv skroz slabo gleda kontam i to mi je previše.

5. Picoooka

Picoooka Komšija

Meni da nisu oborili premium paket za 20% vjerovatno bih i ja na najnizi se prebacio jer trenutnih skoro 90 km za premium definitivno je besmisleno.

6. Qler

Qler Veteran foruma

I ja placam 70KM ovaj premium, ali fakat, najmanje TV gledam, i fixni mi je samo da stara zove djecu :) kad su kuci sami :D i to neka ih na whatsapp zove. Struja pa telemach, dva najveca racuna...

7. Haker

Haker Veteran foruma

I meni je ovaj telemach najmrza režija, plaćam sebi i starcima preko 120km.
    Najgore stari još plaća neki iptv 10km da gleda arene :D

8. Picoooka

Picoooka Komšija

Ma sve je to smijesno u odnosu na racun toplana u grejnoj sezoni koji je dva i pol puta veci od telemaha i struje :D meni je taj najmrzi.

9. dams82

dams82 Overclocker

To je baš tužno da ide puno za grijanje jer ne možeš otkazati, mislim možeš, ali opet ti treba alternativa.... Jel se mjeri potrošnja ili je paušal?

10. Picoooka

Picoooka Komšija

U Sarajevu je idalje pausalno placanje nazalost i mislim da je samo par haustora dobilo tu privilegiju da im testno ugrade kalorimetre.

11. dams82

dams82 Overclocker

To je baš problem jer ne možeš uraditi nikakvu izolaciju kako bi uštedio, niti smanjiti temperaturu. Da su pametni sami bi investirali u kalorimetre kako bi narod smanjio potrošnju, tako bi imali više iskorištene energije i manje potrošene pa dobili još korisnika itd...

Picoooka likes this.
  12. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Mozes se naravno obratiti toplanama da vide postoji li mogucnost ugradnje kalorimetra, i ako ima, platis kalorimetar, ljudi ti ugrade i tjt.

U svakom slucaju je debilizam, jer se bruku trosi, stanovi se griju toliko u sezoni da ja ne znam stana koji ne drzi otvoren prozor/balkon zimi.

Picoooka and dams82 like this.
  13. Picoooka

Picoooka Komšija

I kod mene je cirkus jer sam zadnji sprat i kompletan stan vanjski zidovi pa mi ne pomaze ni sto sam konvektore zamjenio gusanim,a kada odem do prijatelja u stanove ispod koji su idalje na konvektorima su tako topli da u potkosulji hodaju,a ja pod dekom uglavnom u grejnoj sezoni :( nabijem se u najmanju sobu i palim kalorifer,a placam skoro 200 km.

14. Qler

Qler Veteran foruma

Uh, jeste da nije tema, ali radio sam vise godina sa toplanama, i vjerujte mi, skupe jesu, ali ne koliko bi placali da se grijete istim intenzitetom a placate po kalolimetru. Plus luksuz da se ne brines ni za sta.

A reci cu vam da su toplane stavile na jednu zgradu testno kalolimetar, da vide koliko ljudi trose, racuni bili strasni, jer su navikli ljudi da drze otovorene prozore po citav dan, da im se provjetri :D a grijanje ide li ide. Ja na plinu ujutro provjertim 5min i popodne :D nema da se rasipa energija :D u ovom eksperimentu, stanu od nesto ispod 60m2 racun bi dosao oko 550KM :D za jedan mjesec :D eto koliko ljudi rasipaju energiju koji su na toplanama...

mfa_secure likes this.
  15. dams82

dams82 Overclocker

Pa o tome sam ja i pisao, uključio bi se mozak da se mjeri, ovako se rasipa na sve strane...

mfa_secure likes this.
  16. mfa_secure

mfa_secure Novi član

Upravo tako.

Moj poznanik na AP-u, ugradio radijatore od zida do zida u svim sobama i odvrnuo maksimalno. Naravno, opet se žali da mu je skupo.

17. mfa_secure

mfa_secure Novi član

Sa brzinama se došlo do zida. Mnogo godina će proći da ove brzine postanu slabe i da ljudima treba još. Nema tog kućnog korisnika kojem 100 Mbps nije i više nego dovoljno. Ja imam 1Gbps na najjačem paketu, dobio to kao benefit, ali ne koristim ni 20% te brzine, a imam 5-6 uređaja konstantno spojenih, kamere i 4 TV-a, od toga dva isključivo na EON-u. Da ne spominjem Netflix i ostale servise.

zoi likes this.
  18. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Zove jutros Telemach, kazu provjeravaju generalno instalcije i kvalitet u mojoj zgradi, i primjetili da jedan od mojih TV resivera gubi signal ponekad pa bi dosli da servisiraju. Sto i jeste, ponekad zna nestati slike na koju sekundu, ali dodje i onda nema problema par dana. Mada ja nisam nista prijavio bio, nisam imao vremena... Pa sam ono malo skeptican, cuj neko zove i nudi da poprave nesto sto nisi ni prijavio kvar. U danasnje doba gdje svi skemaju, ja upitam tacno koji to uredjaj, i broj uredjaja... i bas to je to.

Dodje momak za 20min, ustanovi sta je, promjeni kabal, promjeni spliter, promjeni kabal i za drugi tv jer je i taj stariji, pa usput.

Nema sta, veoma pozitivno su me iznenadili. Svaka cast.

bojler likes this.
  19. dams82

dams82 Overclocker

Nama su prije par godina dolazili iz istih razloga. Mreža sama prati rad i prijavi nepravilnost na uređaju preko Mac adrese.

Patton2410 likes this.
  20. Haker

Haker Veteran foruma

Kako ide sa paketima ako sam na ugovoru, tipa sada hoću slabiji paket hoće li mi opet gurati ugovor pod nos da potpišem?