Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

 1. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Veteran foruma

  Dobro je kad imate ikako alternative. Ja u Krajini nemam. Ne mogu dobiti brzi internet od 700-800kbs a placam paket isti kao neko ko s istim paketom moze imati 50mbs.
   
 2. ECeh

  ECeh Novi član

  Da ima bilo kakva alternativa moglo bi se pricati, ovako mogu jos sta hoce...
   
 3. Haker

  Haker Veteran foruma

  Počeli su zivkati za ugovor. Opet nude Pink prošireni paket da potpišem na dvije godine, naravno, odbio sam. Sta je realno da tražim kad opet zvali? Ovo Pink prošireni paket po punoj cijeni paketa je bullshit.

  Sent from my SM-S911B using Tapatalk
   
 4. Qler

  Qler Veteran foruma

  ja imam najjaci paket, 20% popusta na 18 mjeseci... i to se vec nekoliko godina vuce tako, kad naprave ovu neku izmjenu tako mi ponude.. ne pamtim kad sam punu onu cijenu platio..
   
 5. zoi

  zoi Veteran foruma

  Sve ispod onog što dobiju novi korisnici je malo. Ta priča da se ne može dobiti ovo ono je za malu djecu. Kod mene mami tako rekli, ona otkazala ugovor za dvije sedmice je zovu, nude pogodnosti kao za nove korisnike samo da se vrati.
   
 6. dams82

  dams82 Komšija

  Ja svake dvije godine odjavim postojeći, a prijavim na drugo ime novog korisnika. Adresa mi je bb, dam sve druge podatke i nema problema. A ovi što postavljaju opremu znaju za to, samo se ne osvrću, odrade svoje i odoše.

  Sent from my SM-S911B using Tapatalk
   
  Haker, zoi and Reventon like this.
 7. Haker

  Haker Veteran foruma

  Mogu koristit bez ugovora kada istakne?
  Pustit ću da istakne pa da vidimo onda, ističe za par mjeseci već su počeli zivkati.

  Sent from my SM-S911B using Tapatalk
   
 8. dams82

  dams82 Komšija

  Pa nije bez ugovora, nego bez ugovora sa obaveznim trajanjem, naravno da možeš koristiti koliko želiš, samo što njima to ne odgovara jer možeš bilo kad raskinuti, oni vole da se obavežeš da osiguraju korisnika bar dvije godine. Zato će te zivkat i prodavati priču, nuditi svašta...

  Sent from my SM-S911B using Tapatalk
   
  Haker likes this.
 9. Haker

  Haker Veteran foruma

  Oke. Ma ako ponude nešto što valja ok. Svakako nemam alternativu

  Sent from my SM-S911B using Tapatalk
   
 10. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Od telecoma neces nikada ocekivati da te zovnu po isteku ugovora i ponude nesto, zato i jesu raspad sistema. Kod roditelja ugovor istekao prije par godina, niko ih nikada nije zvao. I meni sad istice u aprilu, nema sanse da potpisem novi.
   
 11. nivla

  nivla Komšija

  meni su slali obavjestenje smsom da istice i da pogledam ponudu i produzim, za mobitel je bilo
  i eto dali su ko neku listu benefita sta dobijem
  telemah su zvali svako malo iako sam rekao da ne planiram koristit po isteku ugovora, da mi ponude 10gbps ne bih kod njih imao internet, svaka cast na eon aplikaciji, ali malo je seoskih varalica kao sto je to telemah
   
 12. Haker

  Haker Veteran foruma

  Pa kod telemecha jeste pijaca što je fuj. Ali što se tiče interneta i tv a ja nemam zamjerke na ovom top paketima, druga priča za ovaj jeftini

  Sent from my SM-S911B using Tapatalk
   
 13. zippoo

  zippoo Veteran foruma

  Obicna goFna i jedni i drugi...koriste monopolisticki nacin i samo dizu cijene a ne nude nista. Evo BHT dize cijene 4 KM od 1.4. a i TM je vec digao i tako svake godine po 3-5 KM veci racun a usluga slabija .
  Kako bi bilo dobro da moze uletiti kakav operater iz vana da pomrsi racune ovim ali premalo smo trziste da bi iko ulagao ovdje veci novac a to koriste monopolisti.
   
 14. Picoooka

  Picoooka Aktivista

  Isto i meni tako nude 20% nizu cijenu 18 mjeseci i sto je najbitnije kada istekne tih 18 mjeseci odmah potpisem novi ugovor da ne bih preostalih 6 mjeseci placao full cijenu premium paketa :D
   
 15. NaLe!

  NaLe! Aktivista

  Odakle je ta informacija? Ne vidim ništa na stranici njihovoj.
   
 16. dams82

  dams82 Komšija

  NaLe! likes this.
 17. Aldiin

  Aldiin Overclocker

  Zamisli u 2024 nudiš ljudima limitiran bandwidth saobraćaja.

  Da ne pričam o brzinama 10/1, da li je to realno hah..
   
  Ajdin87 likes this.
 18. Qler

  Qler Veteran foruma

  Ma BHTelecom sto se tice interneta je katastrofa. Za pare koje traze daju ubjedljivo najmanje..
   
  dams82 likes this.
 19. dams82

  dams82 Komšija

  Razlike u cijenama su od 3 do 6KM u zavisnosti od paketa, a otprilike toliko daju popusta ako uzmeš na dvije godine. Ko ima optiku brzine su donekle ok, ali na bakru je smiješno. Svaki put kad razmislim da bih išao sa telemacha vidim da niko nema šta ponudit ni bolje ni jeftinije.

  Sent from my SM-S911B using Tapatalk
   
  aNaToMiC ! and Haker like this.
 20. zippoo

  zippoo Veteran foruma

  Ja cekao preko godinu kakvu akciju za Moja tv da se pojavi,i nista. Bukvalno sve akcije su im bile za nove korisnike ( sada i oni dijele korisnike kao mrski TM ha-ha) i evo sada dizu cijenu a ako potpisem ugovor na 2 godine,benefit mi je da ostane stara cijena ili druga opcija koja je bolja ,da za cijenu net S (50 KM sa poskupljenjem) dobijem net M paket,sa HD kanalima i 100/8 Mbps brzinu
  Ali sve su prilike da cu ostati na ovom najmanjem,ne dam im vise para...bezobrazluk telekom operatera u BiH prelazi granice zdravog razuma.
  I plus,niko mi ne garantuje da ce naredne 2 godine da ostane ova cijena koju danas potpisem,sve su prilike da ce i slijedece godine opet dici cijenu i onda opet ili prihvati poskupljenje ili raskidaj ugovor. Ja mogu uvesti opet i TM,ali i tu je sve isto...svake godine skuplje a ponida gora i gora. Meni EON ne vrijedi tih para.