Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Vjerovatno ne mozes prekinuti ugovor a obicno ide ako hoces uzeti manji paket,da se plati kao neki penali...prije je bilo 20ak KM kod Telekoma,ne znam kod Telemacha.

2. dams82

dams82 Overclocker

Pa u globalu ne vjerujem da ćeš potpisati ugovor sa važećim trajanjem jer im nije u interesu da te vežu za manji paket, traže kad daju benefite, ali meni jednom rekoše da nema benefita kad ideš na manji paket od onog koji si koristio. Uostalom neće te vezat ako ti ne želiš, već si spojen na mrežu, kad ideš prvi put na mrežu vežu te obaveznim trajanjem da ne platiš priključak.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Haker likes this.
  3. mfa_secure

mfa_secure Novi član

Sad će poskupljenje Telemacha u februaru ili martu (obično ide mjesec dva nakon Total TV-a) pa možete tad raskinuti, mijenjati, raditi šta vam je volja.

Sačekajte još malo.

zoi likes this.
  4. Picoooka

Picoooka Komšija

Ne moze se raskinuti ko je pod ugovorom sa benefitima mislim moze,ali onda se placaju svi benefiti koje je korisnik koristio do kraja ugovora sto je neisplativo

5. zoi

zoi Veteran foruma

Može ako poskupe uslugu.

mfa_secure likes this.
  6. Picoooka

Picoooka Komšija

Bez da namiris benefite koji si koristio i koje si potpisao u ugovoru ? Proslo poskupljenje kada je bilo meni nisu tako kazali iz telemaha.

7. zoi

zoi Veteran foruma

Naravno da ti neće reći da možeš. Jednostrana promjena uslova ugovora ti daje za pravo raskida ugovora bez ikakvih penala. Ako bude poskupljenje može se prekinuti ugovor bez penala u roku od 30 dana.

p4ja, dams82, aNaToMiC ! and 2 others like this.
  8. mfa_secure

mfa_secure Novi član

Upravo tako. Jedno su njihove želje, a drugo su pravni propisi. Nikakva naplata benefita nije moguća niti dozvoljena ukoliko poskupe makar za pfenig, a hoće i to ubrzo.

Picoooka likes this.
  9. Haker

Haker Veteran foruma

Pa prošle godine je došla poruka na tv da se može raskinuti, nije da su nesto krili. Ja ću svakako preći na ovaj najmanji paket.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

dams82 and mfa_secure like this.
  10. mfa_secure

mfa_secure Novi član

Ma i ja se radujem poskupljenju, taman da pređem sa trio na duo i smanjim racun.

11. Majesco

Majesco Aktivista

12. Qler

Qler Veteran foruma

Ici ce i kablovska sigurno... debili

mfa_secure likes this.
  13. mfa_secure

mfa_secure Novi član

Uvijek ide mjesec-dva nakon Totala. Neće ni ovaj put mašiti sigurno.

14. nFare

nFare Komšija

Pitaću na ovoj temi, mada se odnosi na sve provajdere, ima li ikakva mogućnost u Sarajevu da se priključi samo internet sa iole normalnom brzinom da nije u paketu sa televizijom, gledam kod svih nekakve brzine od 15-ak mbit?

15. selvin

selvin Moderator

nFare likes this.
  16. mfa_secure

mfa_secure Novi član

Na ovo može zaboraviti ako nije na optici. Na bakru ti je 5 standard, a 10 maksimum brzina.

Koliko znam, nema niko da nudi samo internet po iole prihvatljivim brzinama (mada danas je sve ispod 100 mbit/s u downloadu i bar 10 mbit/s u uploadu loše) al et..

Ima Logosoft nešto, ali i tu moiraš biti u zoni pokrivenosti.

https://www.logosoft.ba/internet-paketi

17. selvin

selvin Moderator

Pa i podrazumijeva se da je optika. Nece ti dati ni da uzmes paket sa većom brzinom ako nije.

mfa_secure likes this.
  18. mfa_secure

mfa_secure Novi član

Da. Sad zavisi sve gdje živi, tj. u kojem dijelu grada.

19. no_Smoke_071

no_Smoke_071 Novi član

Ima li još neko probleme sa EON-om na brave browseru ?

20. nFare

nFare Komšija