Top 10 Antivirus - 2006 godine

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by iPlay, Jun 29, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. iPlay

  iPlay Komšija

  Sto se tice FireWall-a kod mene je SeaGate FireWall. Imao sam jednom problema sa ZoneAlarm, nisam ga mogao nikako Update uraditi niti uninstall i prikazivao mi je pri ucitavanju Error.

  Mada i SeaGate je sasvim ok...
   
 2. Eustace

  Eustace Aktivista

  meni je opet sg pravio probleme, neke greske izbacivao stalno....
   
 3. HamziBeg

  HamziBeg Komšija

  NOD-ovac.. no odkako se pojavio KAV 6.0, prešao sam na njega, bar u firmi.

  Na računaru koji izlazi na net KAV je podešen da skida update sa neta a ostali u mreži sa tog računara. Postao je pametniji u odnosu na prethodnike, i on hvata izvršne niti (PID) pametniji scna engine... da ga ne hvalim.

  Nije /resursno gledajuci) lahak kao NOD32.. no što je tu je.
   
 4. 3125

  3125 Komšija

  Ne mozes i ovce i novce :)
   
 5. syss

  syss Veteran foruma

  ne, narod je lijen i vole sve servirano za što djelomično krivim kulminaciju foruma i sl. okupljališta gdje raja zna/ne zna/želi naučiti/želi kenjat etc.

  ja sam u svojim počecima imao magazine (mjesečnike), jednog jarana koji je onako znao prosječno tada, internet je bio dial-up i generalno su ga svi gledali kao "ikona s kojom ideš na chat" i sl. e onda fino zajebeš nešto 500 puta i 500 puta tražiš rješenje, često ga ne nađeš i pokušaš nešto sam = gradiš iskustvo i nekako se više držim te stare škole, a recenzije i sl. (nerijetko "pogurane" od strana koje imaju interesa u tome) koristim kao tanašnu smjernicu u koji smjer da gledam.

  ovo za besposlenstvo nemam komentara jer je u najmanju ruku bezobrazno pričati nešto o meni jer me ne poznaješ... kad nisam na poslu i imam vremena zaraditi nešto "u fušu" onda za tih xxxkn (koliko inače naplaćujem po satu) volim ljudima reći nešto iza čega mogu stati i što nisam pročitao na ovom forumu, na ovoj recenziji, u ovom časopisu i sl., nego sam isprobao na svojem monitoru, mišu i tastaturi.
   
 6. ihti

  ihti Novi član

  NOD32 MAJKA!!!
  Koristim ga mozda 2 god. i nikad nista nije proslo pored njeg...
   
 7. Nihad

  Nihad Aktivista

  Ti si za mene rekao da sam lijen pa sam i ja za tebe da si besposlen.


  Ako ti smatras nekoga ko ima 40 drugih obaveza i fakat nema vremena (a mozda bi i htio) da sada uzme drugi disk, instalise windows, napravi kopiju ghostom, pa skine sa neta 15 antivirusnih programa pa instalise jedan pa ga testira 7 dana, pa onda vrati ghostom one windowse pa instalise drugi pa ga testira 7 dana (kako da ga testira?), pa tako redom....

  I ako ti nekoga ovakvog smatras lijenim, onda i ja nekoga ko ce sve ovo raditi besplatno samo radi sebe i radi jednog jedinog prostog izbora, ja ga smatram besposlenim.


  P.S.: I ja sam 80% stvari koje znam o racunarima naucio sAm, bauljajuci kroz crni DOS (u pocetku) pa onda dalje i dalje i dalje.

  Ali tada sam bio mali, a danas su dosla vremena kada nemas vremena ni da napises ovo sta ja tebi pisem, a kamoli da ja sad uzmem npr. 4 OCR programa pa ih sam isprobavam da vidim koji ce meni najbolje odgovarati, a cinjenica je da ce mi OCR trebati jednom mjesecno u vrh glave....

  (a ovo sam i uradio nedavno, uporedjivao sam Recognitu i ABBYY)

  I izgubio 5 dana na to
   
 8. syss

  syss Veteran foruma

  reko sam da je narod lijen, ne ti.
   
 9. Nihad

  Nihad Aktivista

  Ma hajd svejedno. Poenta je da vecina nema vremena za to.

  Nemati vremena nije definicija lijenosti.
   
Thread Status:
Not open for further replies.