Re: digitalna tv u Tuzli Gledam ove pakete na txtv stranici i nije mi nista jasno Kada idem na internet/internet paketi cijene ogromne a brzine niske, tipa 20/2Mb za 45KM. Kad idem na paketi/ktv+internet cijene dobre brzine fantasticne, tipa 80/40Mb za 45KM. O cemu se radi?
Uveo i ja sebi TXTV kablovski Internet prezadovoljan modem mi je CBN CH6541E DOCSIS 3.0 Jedino ne znam kako na ovom modemu mijenjati DNS server ? da recimo ubacim google DNS.
Je li ko od vas na txtv zvao podrsku kada? Ja sam pitao prije 2 sedmice da provjere da li kod mene ima mogucnost optickog interneta i rekli provjeriti za 7 dana i nista do danas, sto je najgore niko se ne javlja na tehnickoj podrsci.
Desava li se kome da mu Internet konekcija drzi 7-8 sati i da pukne veza na 2-3 minute ili duze i ponovo se konektuje meni tako u toku dana bar 2x puta..ne traje konekcija duze od 8 sati kada pogledam u modem status svasta! U subotu je tako puklo oko 14h nije se konektovalo 30 minuta dugo sam cekao
Ima li ko da se razumije u ovaj kablovski Internet. Ovo kod mene po 2-3x u toku dana resetuje se modem i nema neta po 5 minuta..sta se ima modem resetovati ??? I pod gateway mi izbaci ovo : Lease Time Remaining 0day(s)5h:59m:30s Rebind Time Remaining 0day(s)5h:14m:30s Renew Time Remaining 0day(s)2h:59m:30s Host Name default_hostname Nisam vise pametan sta da radim Traziti zamjenu modema ?? mozda samo gore mogu dobiti ili modem nije dobro podesen ili je do centrale CBN CH6541E
Nemas ti bas nekih podesavanja koja bi mogao uraditi na modemu. Ako ti se modem resetuje moze biti defektan, mozda imas los signal ili oni imaju problem na mrezi.