http://pokit.org/get/img/9c5edf2cda978e ... f2b67e.jpg Jos jedan cunga lunga provajder. I da, to su kilobiti, znaci dialup
Moze li se na CBN modemu podesiti rucno DNS od Google ? da se ubaci 8.8.8.8 i 8.8.4.4 Danas uzeo ovaj paket:
ja evo cekam odgovor da li ima optika kod mene vec treci mjesec Jucer zvao opet kaze zenska najbolje da pitas na mail [email protected]
Jesul ti odgovorili ? Ja kad sam ih pitao prije mjesec rekli su mi kad budes vidio da ti kopaju ispred zgrade, tad ces imat optiku.
Zanima me moze li se od njih uzet opticki do njihovog krova a da ja stavim svoju wifi opremu od njih do mene...
TXTV, oni su u Zivincama kod mene u zgradi BKC a na njoj ima vec 15ak antena raznih pa nesto kontam mogu i ja tu stavit svoju... edit:
Za antenu nije problem jer znam gazdu tamo, a TXTV vjerovatno bi trazili nesto dodatno naknadu lol. Ne odgovaraju mi na mail.
Živim 600-700m od centrale nemam optike, nema optičkih kablova do mene, tako da ne vjerujem da ce uskoro bit šta.
Ja zivim 20 km od grada i centrale pa imam optiku. Za spajanje optike moraju doci inzinjeri, i dok nisam par puta licno otisao i zamolio nisu doslu.
Vratio ja modem u TXTV nemoze se ovako sa Internetom..puca u toku dana po 5-8 puta..pukne navece oko 22h dodje ujutro u 6h..ili nestane cesto oko 14 dodje u 14.30h pa pukne oko 19h dodje za 15min..nepodnosljivo Dok radi radi odlicno download uredan upload uredan..jedino ping prema google.com oko 55 ms malo visoko..mada zna biti i 42 ms. Prelazak na optiku nije moguc jos nazalost.