Uparivanje dvije kante na jedan monitor

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Reznor, Sep 14, 2007.

1. Reznor

Reznor Overclocker

Kako je to moguce? Vidio sam to u jednom internet klubu, davnih dana, dok su przili cd-ove. Na svakom big toweru lik koji tu radi ima 2x dvd + 2x dvd-rw i sharuje isti mis tastaturu i internet konekciju, te pozadi ima gomilu razvodnika i kablova. Onda slijedi najbolji dio: dosao jos jedan lik, naruci cd dok su se dva jos przila, i lik mrtav hladan pritisne ctrl i jos dvije neke kombinacije i prebaci se na drugu masinu (sasvim drugi desktop, a ne radi se o virtualnom desktopu), i stavi da se prze druga dva cd-a. Eh sad bih i ja to uradio, imam jednu kantu koja se malo koristi i jednu koju stalno koristim, jedna ima dvd-rw a druga samo 2x cd-roma, a trebam dvd, pa bih zelio da ih uparim. Stvarno bih vam bio mnogo zahvalan!

2. n00b

n00b Novi član

jednostavnije je izvadi jedan CD-ROM i stavi DVDRW umjesto njega!

3. vnm_

vnm_ Komšija

pa dobro, uzmes KVM switch koji ima mogucnost prebacivanja sa jednog racunara na drugi putem hotkey-a, znaci ctrl+nesto, fino prikljucis i super. medjutim za cca 35-40KM to neces naci.

evo recimo imas 2 port KVM switch 57KM u formelu, kompletan sa kablovima.

4. Reznor

Reznor Overclocker

hvala, to je to sto sam trazio.

5. Almir

Almir Komšija

Koliko su dugi ti kablovi? ineteresuje me najveća moguća udaljenost između ta dva kompjutera...

6. syss

syss Veteran foruma

pa kupiš produžne... vga najduže što možeš kupiti je 10m ako se ne varam, a ps/2 koliko znam nema neki razuman limit.

7. Zlatan

Zlatan Komšija

za 35-40Km mozes komotno kupit dodatni monitor

8. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

On je mislio na uparivanje jednog monitora na 2 PC-a....

9. Zlatan

Zlatan Komšija

znam sta je on mislio :) al je jefitinija jednostavnija i komotnija solucija umjesto uparivanja kupiti drugi monitor..izuzev ako nema mjesta na stolu za njega ili slicno....