hahaha.... tako i treba,ja jucer kada sam prolazio s druge strane dva puta je blicnulo i ovo je malo kolko budala ima u sa
grijesis qler, na 81 slika svaka kamera u gradu, 20 km/h tolerancije. Mene na stupu slikalo na 82, i kad sam otisao u mup ona zena mi kaze da si isao 2km/h sporije ne bi te slikalo.
upravu si, zamisli kako bi napunio hard za sat vremena da slika na 61km/h, treba se pazit onog treptajuceg zeleno na zuto, tu nema milosti kad si na prelazu a crveno zasvijelilo. Al eto da svi normalno vozimo, nebi oni imali para za tu aparaturu :wink:
pa jbga zato su i napravili da zeleno svjetlo treperi, glupo bi bilo da ide odma zuto/crveno, ko bi naplacao tolike kazne :
e haj ti prodji 62 pa pogledaj. dici ce kasnije na 81. tako su ti uradili i na pofalicima zbog skole. to znam 1000% jer imam par jarana u policiji. ona na pofalicima im je kaze donijela bruku para. obrati paznju poslije crkve ima tablu pise 40km/h ogranicenje. tek mozda prije mjesec su digli na 81km/h. a onaj semafor kod MUP-a je postavljen zbog pjesaka, pa tamo ako kroz crveno predjes veca ti je kazna nego npr. da se prosao kod masinske. to mi sve rece neki dan jaran. a ti lagano digni na 7 banki i dobar kez nabaci da bude slikao dici ce kasnije i njega na 81km/h samo da se zna
ma sinoc sam prolazio s drugom 70 isli, i nista, nema slike , i drugi put kad smo prolazili isli jedno 50, kad lik pored nas proleti jedno 90 i onda je kamera slikala. Mislim da je brzina 70-75 km/h normala za nas grad.
Znaš šta je još normala? 4000+ saobraćajnih nesreća za pola godine u Sarajevu prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova KS-a (MUP KS). Pa ti vozi "normalom" i budi žrtva okolnosti.
Ja sam, dok sam bio mlađi (19-20 godina) vozio poprilično brzo. Šta znam, izgleda ono mladalačko furanje - glupost (nerazmišljanje o posljedicama). Znao sam gradom (južnom magistralom) često voziti preko 100 km/h. Kada sam jednom prilikom za dijelić sekunde jedva izbjegao da ne udarim pješaka, tada sam došao sebi, odnosno pameti. Nema ništa gore nego momentalno razmišljati ograničeno, uskog horizonta. Udariti pješaka i nanijeti istome teže fizičke ozljede, pa u najgorem slučaju smrt, je nešto što bi zaista uništilo čovjeku život (vozaču). Kada bih morao birati između pješaka i provalije koja mi garantuje smrt, opet bi izabrao provaliju. EDIT: Zato sam se skoro ispoštovao na A1.
Opet meni rodjak kaze da se guzonjini sinovi skupljaju na braci mujic i ono furaju ko ima sliku sa vecom brzinom, navodno 250km/h kod rtv doma je rekord Neki dan sam prelazio tu ulicu i lola je kroz crveno proletio jedno 160 km u nakoj ohrndini od kadeta... blicalo, registracija je tu al ocito ga boli k....
Al po svom nekom logikom mislim da je 60-65 optimalno, stižu se svi semafori (zeleni val) a imaš i fore da reaguješ u slucaju nekih gustih situacija. Još bi uveo kao obavezan predmet "FIZIKU" u obuku za polaganje vozackog ispita, ne shvatam kako se raja precjeni, 90% sudara se desi što raja ne konta, da prilikom brže vožnje je teže vozilo bezbjedno zaustavit, i još kad uzmemo faktor, mokra cesta, LOŠE GUME i.t.d. u obzir. Ma ni ABS, ESP i ostala raja ti ne pomažu kad si KONJ....
sinoc sa jaranom isao u zenicu i haj kad smo se vracali on ga malo stisne. i idemo mi ispred nas sierra pretice kamion ono vec u preticanju, i sad u naletu on samo u lijevu traku i blica ovome da se skloni jer je vec prosao kamion, ova valjda se zbunio sta li, nije se sklonio. jedva samo usporili, sreca pa je auto puno svih mogucih skracenica, i tih zajebancija, onaj se sklonio u zadnjoj sekundi. valjda se lik zbunio, sta li... i eto, dvije glupe stvari i moglo je zajebano zavrsiti. da je bilo neko losije auto nikad nebi stali. zato su tu ogranicenja i trebaju se postovati.