Upozorenje za vozace !!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Adi_k, Nov 5, 2008.

1. Adi_k

Adi_k Aktivista

Cisto da znate nova kamera je postavljena kod etf-a ! ! 8)

2. Juka

Juka Komšija

dalo se primjetit, one kanalice zalivene katranom u asfaltu, preko samog prelaza na semaforu.

3. pufnasti

pufnasti Aktivista

hahaha....
    tako i treba,ja jucer kada sam prolazio s druge strane dva puta je blicnulo
    i ovo je malo kolko budala ima u sa

4. Esh

Esh HWB

Ne znam samo po cemu je to "upozorenje za vozace"?

5. GW

GW Moderator

Pa da znaš gdje ne smiješ voziti 150, očito. Na ostalim mjestima je to sasvim ok.

6. Pasha

Pasha Komšija

Cujem od bivsih kolega da ce kamere biti postavljene na sve raskrsnice... Lockajte temu :D

7. Qler

Qler Veteran foruma

slika na 61 za sad. pa pazite.

8. Adi_k

Adi_k Aktivista

grijesis qler, na 81 slika svaka kamera u gradu, 20 km/h tolerancije.
    Mene na stupu slikalo na 82, i kad sam otisao u mup ona zena mi kaze da si isao 2km/h sporije ne bi te slikalo.

9. Juka

Juka Komšija

upravu si, zamisli kako bi napunio hard za sat vremena da slika na 61km/h, treba se pazit onog treptajuceg zeleno na zuto, tu nema milosti kad si na prelazu a crveno zasvijelilo.
    Al eto da svi normalno vozimo, nebi oni imali para za tu aparaturu :wink:

10. Adi_k

Adi_k Aktivista

pa jbga zato su i napravili da zeleno svjetlo treperi, glupo bi bilo da ide odma zuto/crveno, ko bi naplacao tolike kazne : :D :D

11. Qler

Qler Veteran foruma

e haj ti prodji 62 pa pogledaj. dici ce kasnije na 81. tako su ti uradili i na pofalicima zbog skole. to znam 1000% jer imam par jarana u policiji. ona na pofalicima im je kaze donijela bruku para. obrati paznju poslije crkve ima tablu pise 40km/h ogranicenje. tek mozda prije mjesec su digli na 81km/h. a onaj semafor kod MUP-a je postavljen zbog pjesaka, pa tamo ako kroz crveno predjes veca ti je kazna nego npr. da se prosao kod masinske. to mi sve rece neki dan jaran.

a ti lagano digni na 7 banki i dobar kez nabaci da bude slikao :D:D

dici ce kasnije i njega na 81km/h samo da se zna

12. Adi_k

Adi_k Aktivista

ma sinoc sam prolazio s drugom 70 isli, i nista, nema slike :D, i drugi put kad smo prolazili isli jedno 50, kad lik pored nas proleti jedno 90 i onda je kamera slikala.
    Mislim da je brzina 70-75 km/h normala za nas grad.

13. GW

GW Moderator

Znaš šta je još normala? 4000+ saobraćajnih nesreća za pola godine u Sarajevu prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova KS-a (MUP KS). Pa ti vozi "normalom" i budi žrtva okolnosti.

14. Hansel

Hansel Komšija

Ja sam, dok sam bio mlađi (19-20 godina) vozio poprilično brzo. Šta znam, izgleda ono mladalačko furanje - glupost (nerazmišljanje o posljedicama). Znao sam gradom (južnom magistralom) često voziti preko 100 km/h. Kada sam jednom prilikom za dijelić sekunde jedva izbjegao da ne udarim pješaka, tada sam došao sebi, odnosno pameti. Nema ništa gore nego momentalno razmišljati ograničeno, uskog horizonta. Udariti pješaka i nanijeti istome teže fizičke ozljede, pa u najgorem slučaju smrt, je nešto što bi zaista uništilo čovjeku život (vozaču).

Kada bih morao birati između pješaka i provalije koja mi garantuje smrt, opet bi izabrao provaliju.

EDIT: Zato sam se skoro ispoštovao na A1. :)

15. Blowfish

Blowfish Aktivista

Cudi me kako jos niko nije razbio sociva na kamerama :smt003

16. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Opet meni rodjak kaze da se guzonjini sinovi skupljaju na braci mujic i ono furaju ko ima sliku sa vecom brzinom, navodno 250km/h kod rtv doma je rekord

Neki dan sam prelazio tu ulicu i lola je kroz crveno proletio jedno 160 km u nakoj ohrndini od kadeta... blicalo, registracija je tu al ocito ga boli k....

17. Qler

Qler Veteran foruma

skinu registracije sa nekog lijevog auta i onda se trkaju.

18. Vedo

Vedo Moderator

Ono mi je kretenluk, jest da su tu skole, al brate mili - 3 trake i da vozimo 40 :roll:

19. Juka

Juka Komšija

Al po svom nekom logikom mislim da je 60-65 optimalno, stižu se svi semafori (zeleni val)
    a imaš i fore da reaguješ u slucaju nekih gustih situacija.

Još bi uveo kao obavezan predmet "FIZIKU" u obuku za polaganje vozackog ispita, ne shvatam kako se raja precjeni, 90% sudara se desi što raja ne konta, da prilikom brže vožnje je teže vozilo bezbjedno zaustavit, i još kad uzmemo faktor, mokra cesta, LOŠE GUME i.t.d. u obzir.
    Ma ni ABS, ESP i ostala raja ti ne pomažu kad si KONJ....

20. Qler

Qler Veteran foruma

sinoc sa jaranom isao u zenicu i haj kad smo se vracali on ga malo stisne. i idemo mi ispred nas sierra pretice kamion ono vec u preticanju, i sad u naletu on samo u lijevu traku i blica ovome da se skloni jer je vec prosao kamion, ova valjda se zbunio sta li, nije se sklonio. jedva samo usporili, sreca pa je auto puno svih mogucih skracenica, i tih zajebancija, onaj se sklonio u zadnjoj sekundi. valjda se lik zbunio, sta li... i eto, dvije glupe stvari i moglo je zajebano zavrsiti. da je bilo neko losije auto nikad nebi stali. zato su tu ogranicenja i trebaju se postovati.