USB WiFi adapter vs WiFi prijemnik sa antenama

Discussion in 'Internet i mobilni provideri, umrežavanje' started by Vedo, Aug 7, 2012.

 1. pac

  pac Komšija

  Poslje renoviranja razmisljao sam da ukinem kablove po stanu i da uzmem wifo pci karticu ili usb adapter. Pa sam htio pitati na sta je bitno obracati paznju ili na cemu mogu najvise pogrijesiti?
  Ruyer ima samo b i g standard a idaljen je oko 2m od kompa.
   
 2. AdoSA

  AdoSA Komšija

  Ako ne prebacuje velike količine podataka sa tog računara nećeš pogriješiti sa G standardom. Mada N routeri, kao i N Wifi adapteri, postaju sve jeftiniji. Ako ćeš već ići sa N ili N-lite onda uzmi opremu od istog proizvođača.
   
 3. black

  black Komšija

  Imao sam problema sa karticom iz prvog posta TL-WN881ND , signal je bio srednje jacine ali konekcija je bila nestabilna.
  U pitanju su bili losi driveri od TP-LINKa.Skinuo sam najnoviji Atheros driveri , malo usmjerio antene sa inSSIDer-om i sve sad odlicno fercera http://www.station-drivers.com/index.ph ... mm-atheros
   
 4. exchanged life

  exchanged life Aktivista

  Pozdrav svima, pošto imam sličnu nedoumicu da ovdje pitam. Ovako, htjeo bih u stanu wi-fi internet, pa me zanima jel postupak jednostavan, tako što, kupim USB Wi-Fi adapter, umetnem ga u PC i imam wi-fi signal u cijelom stanu, ili bi još šta trebao uzimati od opreme? Ustvari, zanima me postoji li i neka alternativa, da ne moram držati i kompjuter cijelo vrijeme uključenim kad hoću wi-fi u cijelom stanu, nešto da priključim na modem i da ono samo šalje wi-fi signal svuda, ne znam kako se to zove, router, odašiljač šta li već...
   
 5. dmr

  dmr Veteran foruma

  wifi router
   
 6. exchanged life

  exchanged life Aktivista

  Aha, znači wi-fi router. OK, hvala!
   
 7. suppa_FMB

  suppa_FMB Komšija

  Kupih ljetos u targetu onaj Tp-link bez antene za djevojku i od sobe je dijele dva zida, uzas, ne moze ni jednu crticu da uhvati. Kakav zajeb u pm...
   
 8. JaLa

  JaLa Komšija

  pozdrav raja,

  trenutno u jednoj sobi imam D-LINK DIR-600 wireless router. U drugoj sobi ce mi biti PC pa sam mislio nabaviti neku wireless karticu za PC. Koja bi bila dovoljna (koji signal) i po kojoj cijeni.
  Udaljenost racunara od wireless routera je oko 5-6 metara sa zidom izmedju.
  Ne treba biti nista posebno niti prejako jer necu PC stalno/konstantno koristiti preko te wireless kartice.
   
 9. SamiRX-8

  SamiRX-8 Komšija

 10. JaLa

  JaLa Komšija

  sta mislite o D-Link DWA-125 USB. Dobro je sto je USB, ako nema neke razlike izmedju PCI i USB uzeo bih ovo.
   
 11. SamiRX-8

  SamiRX-8 Komšija

  Koristio sam to prije par godina i bio sam sasvim zadovoljan, udaljenost je bila ista kao kod tebe. Jedino je nekada na sekundu pucalo samo u igrama, ali mislim da je to bilo do mene.