Vodotijesna lampa - instalacija sijalice

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Reznor, Aug 28, 2024.

1. Reznor

Reznor Overclocker

Ima li ovo neko da koristi :D

Zanima me samo jedna stvar: kupih danas neke Vito sijalice u pennyju i prema specifikacijama to su isto T8 G13 6500K (1200mm, 20W, 1600750 broj) kao i Braytron koje su sad (1200mm, 18W, BA52-01283).

Eh na ovim braytron piše da moram paziti L-N na koju stranu ide, čak fino je obilježeno na lijevom i desnom kraju. Na ovim Vito nekakvim ne piše ništa, pa da ne bude kakvog belaja da pitam ako se ko razumije, jer slabo šta mogu naći od informacija :D

Na ove lampe ne ide balast ni starteri, tj ne idu klasične fluo cijevi samo LED. Pročitah da kod LED tuba nije ni bitno kako ih okreneš, a opet negdje pročitah da ovisi i od proizvođača. Jest da i nije neki izbor, ima samo ova dva i možda još OSRAM i Philips.

Hvala unaprijed.

Usput ovo je ta lampa idu dvije sijalice: https://ledshop.hr/trgovina/led-ras...i/vodotijesna-lampa-2150cm-led-cijevima-222w/

I nije u garaži već kod mene u sobi, jer je prije bila klasična fluo lampa koja je izgorila.

2. Qler

Qler Veteran foruma

Ne znam, ako je naizmjenicni napon ne bi trebalo da im je bitno koje je nula koje faza... To koliko ja znam jedino kod motora zaviti u koju ce ga stranu vrtiti...

NaLe! and Reznor like this.
  3. Almir

Almir Komšija

Prije 5-7 godina sam imao problema sa crkavanjem led sijalica i uzeo sam vitone brend tada su imale garanciju 2g evo i danas rade... sad nez da li je isti brend kao te vito...

Reznor likes this.
  4. ibran

ibran Aktivista

Philips je za rasvjetna tijela broj 1, ne sječam se gdje im je sjedište u SA, ali oni več odavno najviše investiraju u rasvjetna tijela na svim poljima.
    Probaj kod njih vidjeti rješenje za sebe, daju ti preporuku rasvjete za tvoj prostor, koliko lumena, boja itd.

Reznor likes this.