isao sam na search ali nema takve teme da li mi preporucujete da koristim za slusanje muzike winamp ili windows media player koji manje opterecuje
Media Player 10, koristim ga jer mi sam ubacuje u play listu sto sam slusao tako da onda searc dobro obavlja svoju funkciju. Plus multimedijalna dugmad na tastaturi rade na WM10. Nemam zivaca da podesavam player tako dam mi media player najbolje odgovara.
Ma media player je zakon, winamp je spor sa video fajlovima do bola. Plus dere DVD, ripa muziku itd sve instant out of the box.
cca 15 000 - otvori za sekund. Samo je stvar u tome kako ga namjestis kad prvi put ucitavas pjesme. Onda je malo sporije, al kasnije se otovri odma playlista.
mp3 - winamp 2.91 hd trial videoz - wmp 10 audio cd - wmp 10 jer onda vidim cd omote i review, da ne bi neko pomislio kako slušam preko toga audio
WMP jer je bolji glede playlista, a ima mi bolji i ostriji zvuk od winampa,a pogotovo ako imas instaliran Speaker Enhancement na WMPu :wink: a da negovorim o niskim tonovima koji na winampovom EQ-u idu samo do 60Hz min, 8) Ali zvuk je vec stvar ukusa. :wink:
Winamp može svirati i .ogg i .wav > za ozbiljnog audofila itekako bitna stvar Ovo sa brzinom otvaranja nema nikake veze, gotovo je ista brzina, search je čak brži u Winampu, a bogami i aktiviranje playliste ide puno ljepše... I ovo što syss kaže, radije spucati dobru kompresiju prilikom ripovanja nego se mučiti sa EQ-om
pa i WMP moze svirati wav, ali ne i ogg. a i taj ogg format meni osobno nezvuci lose, ali mi je bolji wma koji moze WMP10 enkodirati,tj na 480-940Kbita, tu se najmanje gubi kvaliteta zvuka i vecinom CDe enkodiram tako, jest da vise zauzima, ali vrijedi toga :wink: A glede EQ-a meni je zvuk bezze na bilo kojem playeru dok si ne nastimam EQ po svom ukusu :wink: a na winampu to nikako nemogu da postignem. bar ne glede nizih freqvi
Ja samo znam kad u WMP ukucam ime pjesme ili artista pa search da comp sav zastopa. Winamp> J >pjesma i pici ko avion.
BSplayer najlaksi za sistem a moze i video . Jest da je oskudan s opcijama al je medzu laksim. Moj prijatelj ga koristi na PII bez prrrroblema . napravis playlist i lagano. Ja ga koristim isto.