Game of Thrones (HBO) [spoiler alert]

Discussion in 'TV, muzika, filmovi i serije' started by Esh, Apr 6, 2011.

  1. AdoSA

    AdoSA Komšija

    Iskren da budem, bio sam veoma skeptičan na ovu sezonu od finala 7me. Način na koji su napravili prelazak vojske mrtvih preko zida je amaterski, u najmanju ruku. Ova finalna bitka je pokazala da sam, nažalost, bio u pravu. Joe je pogodio svaku zamjerku.
     
    Esh, aNaToMiC ! and Zer0 like this.
  2. Haker

    Haker Veteran foruma

    Pa serija valjala dok je imala knjige kao osnovu, čim su prestigli knjige, pad. Koliko vidim, ja sam samo čitao knjige, nisam seriju gledao.
     
    Esh likes this.
  3. Esh

    Esh HWB

    Pa dobro, svjesniste da se nije moglo cekati dalje da se knjige pojave.. Uostalom, uz neke detalje koji ce biti drugaciji, vjerujem da ce kljucni momenti iz serije biti propraceni i kroz knjige kada se pojave.
     
  4. sgtPepper

    sgtPepper Overclocker

    Naravno, međutim GoT kao serija se odvajala od ostalih po tome što nije bilo sranja kao u drugim serijama, gdje niti jedan glavni karakter nije bio siguran i sl. Zadnje tri sezone su totalni fan service i samo pokazuje kako su Benioff i Weiss realno sranje od pisaca ... Očekivalo se da će biti nekog pada, ali ne da će serija ovako izgubiti svoj identitet, to je sve njihova krivica. Što se tiče GRR Martina, 95% su šanse da će lik umrijeti prije nego što napiše kraj serijala kojim tempom ide ... Podsjeća me na Kubricka - obojica nedvojbeno genijalci ali kako su išli u godine, sve više i više im je vremena trebalo da nešto naprave. Kubrick je u zadnjih 19 godina napravio tri filma, evo Martin je od 2000te do danas napisao samo tri nastavka, prezadnji još čekamo a piše se preko osam godina ...
     
    aNaToMiC ! likes this.
  5. Haker

    Haker Veteran foruma

    Trebala knjiga izaći krajem 2016. i ja pocetkom godine uzmnem sve knjige i procitam, kontam taman pred izlazak. Šipak :D Sad može i izdati što se mene tice.
     
  6. IdeMedoSumom

    IdeMedoSumom Aktivista

    Ja vjerujem da je TWoW manje-više već napisan, samo čeka da serija završi, kako bi hype oko knjiga opet porastao. Ipak je svima profit na prvom mjestu.
     
  7. commit

    commit Guest

    Ja nisam citao knjige bit ce interesantno proci sve kad se serija zavrsi, mada mislim da sam procitao da ide "prequel" GOT, a i lord of the rings se sprema kao serija....

    Sent from my Oneplus using Tapatalk
     
  8. Stihoklepac

    Stihoklepac Moderator

    Fakat su bezveze osnovni propusti u zadnje dvije epizode link, al da ti brod sa balistama priđe i da ga ne vidiš iz zraka u pm. Fakat su zasrali.

    Previše AoE i ToW-a sam odigrao da mogu svariti ovaj amaterizam.
     
    SpookyMoO likes this.
  9. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Ja do sada nisam ništa kritikovao, ali ubijanje drugog zmaja je je fakat prevršilo svaku mjeru. Isto kao u crtanim filmovima. Kao da im se negdje pravo žurilo pa da što prije završe. Također, i Tyrion dodje na metar od Cersei i ona ga ne smakne a toliko ga mrzi... I zna šta dolazi. I bezveze najbolju koku u seriji obezglave ccccc i ona scena s Bronom je shit žešći. Mogli su ga smaket samo tako a on ih ucijenio ko kakve glupane i odšetao kako je i došetao...

    Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
     
  10. commit

    commit Guest

    Da se hoce vise zavrsiti da ne razmisljam o tome vise, kako su krenuli usrat ce na kraju

    Sent from my Oneplus using Tapatalk
     
  11. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Oni su usrali na početku, tako da kraj može biti samo još više u govnima haha :D

    Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
     
    aNaToMiC ! and commit like this.
  12. aeRo

    aeRo Komšija

    Treca epizoda je po meni pokazala kvalitet u smislu produkcije, scena, soundtracka i generalno feelinga napetosti koji se generalno izgubio u kinematografiji posljednjih godina. Sto se toga tice od mene svaka pohvala.

    S druge strane, prica je toliki lame da ne znam bi li se smijao ili plakao. 7 sezona build up-a za Nightwalkerse koji su nestali sa treptajem oka, i taman kako sam se malo ohladio od toga sinoc ovo sa zmajem mi je dokrajcilo zivce. Armije se pokoravale pred Dany radi strasnih zmajeva koji su na kraju ispali ranjivi kao i bilo koje drugo bice u seriji. U prve 2 epizode se nista ama bas nista nije desilo, mlatili qurcem gloginje kao povezivanje s likovima i onda u 2 epizode takva dva cuta price (ali besmislena cuta) da cu samo reci i bolje sto je ovo zadnja sezona. Jer bi ja s ovakvim kvalitetom vjerovatno odustao od gledanja.

    Knjige nisam citao ali mi je neko spomenuo da po knjigama koza od zmajeva je nesto tipa bulletproof i da im je weak spot oko ili tako nesto. A i da nije toga onakva smrt zmaja je lame. Lik ga je ub'o iz prve s 3 kilometra razdaljine, da ne pricam o tome da ova koplja koja su ispaljivali lete pravolinijski k'o da ih je ne znam kakva masinerija ispalila pa nema nikakvog pada. + ne vidjeti iz zraka flotu brodova, makar njihove jarbole ako su vec bili skriveni dijelom iza stijena. Amaterizam teski.
     
  13. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    Ova cetvrta epizoda je drama losa. Ni ne gleda mi se dalje, cekat cu knjige.
     
    IdeMedoSumom likes this.
  14. donjapa

    donjapa Overclocker

    4:a je bas bila drama, ali u bukvalnom smislu.

    Prosidba - odbijena. (Arya, Lord Gendry)
    Divovska djevica - više nije.
    Vraćam se sestri u Kings Landing. (Jamie, Lady Knight)
    Volit' ću te ako budeš papučar. (Jon, Dany)
    Nemoj reć nikom - svi znaju. (Sansa)

    Uh, kao što rekošte, sreća pa je zadnja sezona. Žao mi da se završi sa ovakvim padom kvaliteta ali samo nek se završi i idemo dalje.

    Čekam još samo da vidim da li Bran ima kakav hidden-talent koji će tek doći na vidjelo ili će se završiti porazom Cerscei, ubistvom Dany i Jon kao kralj...
     
  15. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Arya ce zavrsiti na željeznoj klupici :)

    Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
     
  16. IdeMedoSumom

    IdeMedoSumom Aktivista

    Kada konačno izađu knjige, neko će napraviti screen adaptation :D
     
  17. Dog_Father

    Dog_Father Moderator

    Previse je sranja ostalo da se ocisti za jednu sezonu od 6 epizoda, a posebno je sad previse sranja ostalo da se ocisti u 2 epizode. Sve mi se cini da ce se izmedju Targaryena zavrsiti krvavo, ili ce ona njega ili on nju zavrsiti.
     
  18. commit

    commit Guest

    Ma 1X na Johna, uzima sve na kraju!

    Sent from my Oneplus using Tapatalk
     
  19. Zer0

    Zer0 Aktivista

    Ovo je bas postala prava sapunica, ne kontam cemu hejt toliki...

    Od toga da krenu sa nekoliko brodica u susret floti brodova, a da recimo ne iskoriste Bran-a koji sve vidi, ili Ariju da pokusa da eliminise prijetnju bez zrtava.
    Onda zmaj pade ko pokosen, a Daenerys umjesto da napadne brodove sa ledja jer se ne mogu okrenuti tako brzo i spali ih, krenu u juris bas naprijed.
    Onda se svi postrojise ispred naoruzanja u grupici, a Cersei pokaza dobrodusnost i ne zapuca po svima.

    Da ne nabrajam dalje...
    Sapunica...


     
    Lamagician likes this.
  20. Mujka

    Mujka Komšija

    Kao da je indijac rezirao ubistvo zmaja hahaha


    Sent from my Mi A2 using Tapatalk