Pro Evolution Soccer / Winning Eleven / eFootball thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by forzajuve, Jul 16, 2007.

  1. Zlatan

    Zlatan Komšija

    igrači nevjerovatno fino i sa osjećajem manevrišu sa loptom, vode loptu i driblaju, osjećaj udarca i dodavanja je dobar, novo davanje jačine udarcu ili pasu je odlično...nema više onog osjećaja šablona i neslobode..kod mene je položio ovaj soker jedino da ga ne zeznu u full verziji...
     
  2. Vedo

    Vedo Moderator

    poljuljan vasim pohvalama udjem u igru i odigram jednu tekmu - lose. Cudi me da niko nije nabrojao novine:
    1. u odbrani, kad drzis trcanje + shut, sad odbrambeni igrac samo ganja (na jedno metar daljine) protivnika, al ne prilazi lopti (kao sto je bilo u svim proslim PESovima), vec to moras manuelno.
    2. dodavanja se "nateze", ne znam sta ce im ona ciza odmah ispod igraca, dovoljno je bilo (kao i prije kad sutas) skroz dole u baru, ispod imena igraca.
    U toj jednoj tekmi sam dozivio par nepravilnosti / bugova, lopta na metar od dva suparnicka igraca, prilaze joj u isto vrijeme, i onda se par sekundi kao nesta nekontrolisano gicaju (kao kad u nekom fpsu "upadnete" u poligon), i slicne situacija. Meni jako los PES.

    @Zlaja - mora da je zadnji fudbal sto si igrao bio International Superstar Soccer za Super Nintendo pa si toliko odusevljen ovim izdanjem PESa :p :mrgreen:
     
  3. MadbaLL

    MadbaLL Overclocker

    realno, dosad je ovo najbolji pes. a sad koliko se kome sviđa ili ne sviđa, stvar je subjektivne procjene, ukusa i očekivanja. a da je najbolji up to date, to sigurno jeste.
     
  4. Waeva

    Waeva Novi član

    Meni je bas bolje sto manualno odredjujemo jacinu pasa, draze mi je da se malo potrudim da imam neki osjecaj kada dodajem nego da pritisnem samo tipku i on dodaje tacno koliko treba.
    Ovo za odbranu nisam primjetio, obicno oduzimam loptu na brzo trcanje i X, nisam stvarno primjetio da nece da je oduzmu.
    A sto se generalno bug-ova tice, ne sumnjam da ih nema i da ih nece biti, pa zato i jeste demo i fino pise cini mi se v.1.0 sto znaci da ce vjerovatno biti nadogradnji i ispravki do konacne verzje.
    Pa PES 2010 je do skoro nudio nadogradnje i popravljao razne stvari pa zasto i demo ove igre koja tek treba izaci ne bi imala neki bug.
     
  5. Zlatan

    Zlatan Komšija

    hehe i meni isto, premoćno! :smt003
     
  6. metallac

    metallac Aktivista

    Konačno pes na kome se vide pozitivna poboljšanja u odnosu na predhodnu godinu... danas ću da probam fifu demo, za sada sam oduševljen ovim fudbalom...
     
  7. Hansel

    Hansel Komšija

    Mene, kada je PC verzija u pitanju, najvise nerviraju neki sitni (ali nerijetko kobni po ishod) bug-ovi sa kontrolama kao sto su nelogicna prebacivanja kontrole igraca (pogotovo kada trebam da se prebacim na nekoga u odbrani da presjecem napad protivnika, a igra me umjesto toga salta na neke gore nevezane i odavne predjene igrace - i kada na kraju uspijem da prebacim na pravog igraca obicno bude suvise kasno ili se, jos gore, on nesto trzne kao da hoce da pokupi loptu i onda ga protivnik lagano predje) i cesta konfuzija igraca u sesnaestercu tj. njihovo nelogicno ponasanje i nedefinisano trckaranje. Ako neko igra stalno PC i PS3 verziju, primjetio bi razliku u gameplay-u. I na kraju moras skinuti i neki patch da bi mogao snimiti formaciju i komotno je ucitati prije pocetka neke utakmice. Ovako, napravim formacciju i kopiram u stock da bi u sljedecoj utakmici od toga imao samo postavke bez odabranih igraca koje sam zajedno sa formacijom snimio. Ima par bitnih stvari koje se moraju popraviti i nadam se da ce barem pola od toga biti rijeseno u novoj verziji, pa bi to moglo na nesto i liciti.
     
  8. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    najzad i ja probah ovaj pes. mogu reći da sam i više nego zadovoljan. igram pes još od 2003. i ovo je daleko najbolji dosada. fizika je urađena mnogo realnija u odnosu na desetku. kretanje igrača, fauliranje/uklizavanje, ispucavanje golmana, šutevi itd. sve je nekako realnije. također sviđa mi se blur kod replaya, nekako djeluje realno. grafika je fenomenalna i sviđa mi se onaj ugao kamere na demo verziji. jeste da su mogli navijače malo bolje uraditi al hajde. dobar fol mi je dovikivanje igrača na terenu i jedva čekam da vidim taj fol sa himnama prije početka meča. uglavnom sve u svemu nemam nekih zamjerki za sada, ja zadovoljan.
     
  9. MadbaLL

    MadbaLL Overclocker

  10. senad_986

    senad_986 Komšija

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VOfznAliVqA&feature=player_embedded[/youtube]
     
  11. Vedo

    Vedo Moderator

  12. Zlatan

    Zlatan Komšija

    ako negdje bude da se kupi downloadable verzija(vazi i za fifu) obavezno javite gdje! mada ja pes pored fife vise ni neigram, ali ko zna... kao sto stari latini govorase tempora mutantur et nos mutamur in illis....
     
  13. MadbaLL

    MadbaLL Overclocker

    raja po siranu plaćaju soker 10km, a ovako mogu dobiti origigi za 40.

    elem vedo, može li se ikako pre-order napraviti bez kreditne kartice? i jel ta cijena od 40km ono što bi rekli "na ruke", sa poštarinom i ostalim taksama?
     
  14. Vedo

    Vedo Moderator

    postarina je cini mi se 2-3 Eura, tako nesta rece. Moras imat kreditnu, il nadji nekog ko ima pa nek ti uplati.
     
  15. pimi

    pimi Aktivista

    takodjer na shopto.net preorder kosta £17.85 + postarina za BiH = £20,85

    Ko hoce da mu narucim, nek mi posalje PM pa cemo se dogovorit da ne spamamo ovdje.
     
  16. Zlatan

    Zlatan Komšija

    ovaj novi pes je stvarno dobra igra, ali trenutno fifa vlada kod mene, iskreno pes mi je mrsko i upaliti jer moram prvo smanjiti refresh rate na monitoru(inace dešavaju se ona trzuckanja kao i u svakom dosadašnjem pesu..), a nemam ni potrebe jer, ma kako i meni samom, velikom ljubitelju pesa naspram fife, to čudno zvučalo, ova fifa zadovoljava sve moje potrebe za pc nogometom.. stvarno, sve one stvari koje su me kod pesa nervirale, ili ih nisam imao, a želio sam ih iskusiti, sad ih imam u fifi... međutim, razmišljao sam o nekim faktorima koje ljubitelji pesa još nisu svjesni a koji će im čim ih uoče omogućiti da pored pesa uživaju i u fifi...jedan od tih faktora je navika očiju na pes grafiku...imam osjećaj da ako pođete mjeriti i sagledavati fifu i očekivati od nje da ima grafiku kao pes samo još malo dotjeraniju i bolju bit ćete razočarani...jer fifina grafika je drukčija, ne bih rekao da je lošija samo drukčija...
     
  17. MadbaLL

    MadbaLL Overclocker

    ja ne znam kako imaš te probleme s pesom. ja to nikad nisam imao. uglavnom, u postavkama grafičke trebaš imati uključen triple buffer i v-sync, a u settingsu od pesa uključeno frame skipping. i nećeš imati problema. kod mene kao mlijeko ide na pentium D procesoru, 1280x1024, sve na max.
     
  18. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    sigurno je da ce do finalne verzije biti još poboljšanja.
     
  19. Zlatan

    Zlatan Komšija

    samo da ne bude pogorsanja..prosle godine je cini mi se demo bio mnogo bolji od verzije 1.0, a tek kasnije patch 1.4 ili 1.3 je sredio neke stvari :smt003
     
  20. Encor3

    Encor3 Aktivista

    Stigao i PES.. za sada ne primjetim neku razliku u odnosu na demo, kome se on svidio i puna verzija ce. Ja kad sam probao demo ucinio mi se odron ali sve vise se privikavam na ovaj novi gameplay i sve vise mi se svidja.. veliki plus su ove licence za ligu prvaka i ligu europe.. strasno kako je lijepo kada pocne himna CL :)
    Inace igra je odlicno optimizovana, nema nikakvih trzaja, sve na max sa upaljenim v-sync zakucano na 60fps na 1680x1050


    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]