Kupovina slušalica

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by metallac, Dec 11, 2010.

  1. metallac

    metallac Aktivista

    Za te pare bolje uzeti dobre stereo nego low end 5.1 sluške tako svi kažu... a uostalom imao sam ove microsoft i bile su mi dobre...
     
  2. metallac

    metallac Aktivista

    Na kraju sam se u poslednji čas odlučio za Creative Fatal1ty Gaming Headset

    [​IMG]
     
  3. JaLa

    JaLa Komšija

    ne radi link na sliku.
     
  4. suppa_FMB

    suppa_FMB Komšija

    Koliko si ih platio?
     
  5. pac

    pac Komšija

  6. metallac

    metallac Aktivista

    Evo novi link za sliku

    [​IMG]

    Platio ih 50 KM 8) ... Jaran mi javio da njegov kolega sa faxa prodaje te nove neotpakovane i uzeo sam ih... Dolaze u petak ujutru pa vam negdje uveče javim utiske
     
  7. metallac

    metallac Aktivista

    Stigle sluške ja sam prezadovoljan.... Mnogo su bolje od onih prošlih microsoft... Lijepo uho "upane" okolo je sve meka spužva i zvukovi iz okoline se ne čuju... Zvuk dobar, jasan, čist, basovi dobri sve za 10 :D
     
  8. Riddick

    Riddick Aktivista

    Imao sam te slusalice 2 god. i daleko od toga da su lose, i ako su primarno namjenjene igranju nisu ni malo lose za slusanje muzike cak su bolje od mojih postojecih 5.1. Lagane udobne sa jakim bassom i izolacijom od vanjskih zvukova nude dost za svoju cijenu. S obzirom da slusalice primarno koristim za igranje po meni najveca im je mana sto su stereo i nikakav virtuelni 5.1 il 7.1 nece im pomoci da zamjene prave 5.1 slusalice.
     
  9. metallac

    metallac Aktivista

    To jeste ali je ostaje ona stara : koliko para toliko muzike :D
     
  10. apdejt

    apdejt Overclocker

    Ej ljudi gdje cu u Tuzli kupiti Logitech slusalice, nesto na fazon onih starih "dialog" serija ak se ko sjeca. Sto jednostavnije to bolje. Buduci da cesto zaspem sa slusalicama velike mi ne odgovaraju. Trebaju mi prvenstveno za gledanje TV.

    http://www.google.com/images?um=1&hl=en ... =&aql=&oq=

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  11. selvin

    selvin Moderator

    U genelecu :mrgreen:
     
  12. apdejt

    apdejt Overclocker

    Sto je najsmjesnije kupio sam ih kod nas danas i to ove prve sa slike, ostale jedne na stanju a nije ih bilo uopste u cjeniku, ali jesam kolegu natjerao da se zarovi gdje ni misevi ne idu :mrgreen: ne bi li vidio je li tacno ono sto pise 1 kom na stanju :smt003
     
  13. Loki

    Loki Komšija

    Znači ista meta, isto odstojanje. Ima li još kakvih prijedloga za slušalice od max 60-70 KM a da valjaju?
    Samo nek nisu USB i preferiram sa mikrofonom jer će se koristit' najviše za igranje.
     
  14. Konjislav

    Konjislav Komšija

    Ja sam nedavno uzeo polovne(koristene 10 dana) Denon D2000. Najbitnija mi je bila udobnost, a ove slusalice su udobne cak i kada nosim naocale, sto je veliki plus. Zvuk je jako cist i balansiran. Kabal je jak da se mozes njime objesit. Slusalice su od aluminiuma, tako da su cvrste ko tenk (par puta su mi ispale sa stola ~90cm, nista im nije). Idu preko uha tako da ne umaraju usi, nego leze na lobanji.
    Takodjer sam sa njima upario Asus Xonar DX. S obzirom da ne dodje mikrofon, ja sam uzeo neki clip-on mikrofon od edneta, koji je jako kvalitetan.
     
  15. Triforce

    Triforce Aktivista

    Prekipilo mi je sto se tice headset-ova jer se svi pokvare.

    Interesuje me ima li neko iskustva sa mikrofonima kao ovaj : http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=485

    Da li su dobri za teamspeak i naravno da li je ovaj navedeni mic vrijedan para.
     
  16. Uteko

    Uteko Novi član

    Ne znam jesam li pogodio temu, ali ako nista barem mi mozete reci gdje da pitam.
    Trebaju mi slusalice ali in ear model jer bih ga inace koristio za mobitel, ali ima isti nastavak kao ove za kompjuter pa mi mozda mozete pomoci?
    Inace u Mostaru, neka dobra prodavnica gdje ima toga i mozda neki dobar model?
     
  17. NAILS

    NAILS Moderator

  18. Uteko

    Uteko Novi član

    Da, takve sam mislio. Pa ne znam, ne zelim previse potrositi na njih, nisam neki audiofil, mozda 30 KM, vise me zanima gdje ima izbora u Mostaru i koje su marke najbolje do tih novaca iako znam da ne mogu nista kvalitetno kupiti za te novce. Samo da se ne raspadnu nakon mjesec dana. Imao sam sad Canyon Ep8 i kabal mi se ubrzo oštetio, vide se žice na njemu i gube kontakt.
     
  19. NAILS

    NAILS Moderator

    X puta spominjao pa cu opet, Creative EP-630 mozes uzeti preko neta ili nekoga za te pare. Ja ih imam preko godine, mozda Ahmet zna koliko ima. Od Ahmeta sa foruma uzeo pa vidi ima li on jos jedan par. Sta se u nasim radnjama moze uzeti za te pare, ne znam. Meni su ep630 odlicne i ne primjete se nikakvi tragovi koristenja osim sto su se R i L slova pocela brisati a koristim ih gotovo svakodnevno.
     
  20. NAILS

    NAILS Moderator

    Ima li sta fino do pedesetak maraka ? Treba za muziku/BF3, ne treba mic. Mislim da cu se strpiti pa uzeti JVC HA-S4X ali ako ima nesto do 50KM bilo bi fino. Znaci ear-cup, ne kanalne.

    Mozda i ove Panasonic RP DJ120E-K nisu lose.