Google Android - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Mar 1, 2008.

  1. F16HT3R

    F16HT3R Novi član

  2. anel007

    anel007 Komšija

    ne mogu ovaj jedan da odrzim cistim vise od 5 minuta a mogu misliti kakvo ce stanje biti s takvim telefonam, prakticinije mi izgleda ono kochera (ili kak se vec zove) cudo sa 2 ekrana nego ovo, prosto ne vidim svrhu stavljanaj ekrana na zadnju stranu mobitela :?
     
  3. Piroman

    Piroman Komšija

    Ma levati, i buraz popizdio kad' sam mu rekao da svi ostali operateri (eronet/mtel) imaju uredno update za s3, dok njegov vjerovatno neće ni do nove hidžretske! Odmah mu morao flešati ovaj gore omega rom (ima verzija i za s3)! Fontel se (naravno) preporodio, a buraz par puta vuglom spucao zid od saznanja koji je idiot ispao što ga je čuvao na stock-u! :mrgreen:
     
  4. F16HT3R

    F16HT3R Novi član

    Nisam ni ja baš siguran šta žele postići sa tim, ali eto kao navodno za bolju preglednost tokom jakog svjetla, čitanje poruka....
     
  5. wragg

    wragg Aktivista

    Samo da se pohvalim novim Zamzungom. Svi misle da je S3, a ima ih sto tvrde da je kopija :)
    Bijeli je, pa meni dosta lici na Sensation XL.
    Sto se tice performansi, ne vidim neku razliku u odnosu na SGS2 za sada.

    Sent from my SGH-T989 using Tapatalk 2
     
  6. F16HT3R

    F16HT3R Novi član

  7. Tesla

    Tesla Aktivista

    Drugovi. Ima li neka aplikacija za pregled TV programa. Nasao sam neke programe Ali mi nisu bas tac I. Hvala

    Nasao Sam droid TV vodic. History nije ok Ali ostali su tacni
     
  8. Tesla

    Tesla Aktivista

    Slimbean je bio pun pogodak. Supruga je prodala Galaxy s i uzela S2, ima li kakva preporuka za ROM za ovaj uredjaj ili da opet opalim po Slimbean-u. Mislim da ce do kraja mjeseca leci i note, ja jos nisam uzeo dvojku, cekam da zeni prodam ovog svog keca :).
     
  9. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    ja koliko sam cuo dosad, svi hvale Omega i cini mi se Resurection romove
     
  10. AdoSA

    AdoSA Komšija

    Ja trenutno furam SlimBean na SGS2... Thumbs up

    Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
     
  11. Tesla

    Tesla Aktivista


    Probat cu i resurestion jer sam vidio da je jedna od najaktivnijih tema na XDA.

    Slimbean koliko sam se igrao na zeninom SGS mi je najbolji bio, i zbog DPI-a i zbog svega. Pogotovo invertted Gapps, kazu telefon kakav bi nosio Darth Vader :)

    @AdoSA, danas izlazi Slimbean RC2 koliko sam upoznat, svaki cas ocekujem da ga baci na downlaod server. Tako da igranja nece nedostajati. Vec sam napravi onandroid i zeni dao NOTE jer ne ide na posao ovih dana zbog bolovanja pa joj nece biti nezgodno koristiti ga a ja cu malo SGS2 da iscejfim.

    Hvala svima
     
  12. Piroman

    Piroman Komšija

    Koristim isti vec par mjeseci i mogu reći da je najkompletniji rom što se tiče i modova i opcija koji dolaze uz njega. Pogotovu je hvaljen jer ima sve moguce modove i features što nudi stock samsung rom, u ovome slučaju s3 a bome i note (galerija, video preview, multi-window, stay awake, i također najbolju swype opciju uz stock tastaturu s kojom sam se susretao do sada, također sa podrškom za naš jezik.) Dalje, podržava sve kernele i opcije kao i resurrection pa je po meni mnogo bolji od spomenutog, a koji se jedino ističe sa nekim modovima iz nexus4 verzije androida (widgeti na lockscreen-u i sl.)

    Tapatalked
     
  13. Tesla

    Tesla Aktivista

    Samo mi malo pojasni molim te, naime interesuje me ovaj multiwindow, tako da nisam siguran oko tvoje recenice Dalje, podržava sve kernele i opcije kao i resurrection pa je po meni mnogo bolji od spomenutog.

    Nisam siguran koji ti preporucujes, SLIMBEAN ili OMEGA / pretpostavljam da je OMEGA preporuka pa ga i skidam.

    DO sada mi je cak i na NOTE-u uvijek bilo bitno da ima sto manji DPI, a ovaj stock based ROM je naravno sa defaultnim DPI, pa cemo vidjeti.

    Pomoc molim, jer sam vec kreirao bazu, instalirao CM10.1 pa moram jos i to da svucem a na losoj sam konekciji opd 2 Mbps pa mi treba vremena.
     
  14. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    Omega, jer je based na samdungovim stock romovima, ja takve volim a i najbolji su

    Sent from my brain using Tapatalk
     
  15. Tesla

    Tesla Aktivista

    Evo skinuo sam 608+ MB i odoh ga probati. A bas se yaducim koliki su ovi romovi, od onih sitnih slim tptal od 60 mb pa do ovih giganstskih. Kod Note-a mi je jedan od najomiljenijih bio tezak oko 950 MB * kingdroid,

    Koliko je ono bila teska instalacija Windows XP/a cca 350 MB koliko se sjecam./

    Hvala ljudi.
     
  16. Tesla

    Tesla Aktivista

    Heeeeeeelp. Evo sve uradio instalirao, fenomenalan ROM, leti ko zuca, ali ZAKLJUČANNNNNN.

    Kako, gdje, sta s kim, da li mogu ako restore efs uradim da ga otkljucam. Grrrrr. Nije u oglasu ni pisalo da je zakljucan a trgovao sam sa ovim momkom i ranije tako da necu njega da krivim, nije on to ni znao. Uzeo ga u radnji i ja ga naravno hajvan prvi rootao i sve. Ubit ce me zena majke mi :)
     
  17. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    zakljucao telefon tako sto si nabacio custom rom?

    Sent from my brain using Tapatalk
     
  18. Tesla

    Tesla Aktivista

    Da upravo tako i nije mi prvi put, kada sam kupio galaxy nexus isto mi se desilo. Tada sam platio 20-ak eurica i otkljucao ga online za 5 minuta.

    Sad mi je kreditna prazna a ne znam radi li mi online bankarstvo raiffeisen banke nedjeljom da prebacim lovu na taj racun tako da sam zaglavio.

    Problem je ja mislim sto je izbrisao EFS folder iako je napravio backup kako pise u proceduri instalacije ovog ROM-a. Medjutim ja taj backup ne mogu naci nigdje na telefonu, kazu da ako restoram taj foldeotkljucat cu telefon.

    Skinuo sam Galaxy S2 SIM unlock aplikaciju i evo skenira kodove, ko zna mozda i nadje.

    A na XDA sam nasao i ovaj thread pa cemo vidjeti

    http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1846451


    UPALIO JE OVAJ THREAD
     
  19. Piroman

    Piroman Komšija

    Preporučujem omegu a evo te opcije:

    Multi-Window



    Što se tiče kernela, tu imaš npr. dorimanx, siyah i sl. koji su za resurrection zakon ALI ih uredno podržava i spomenuti Omega rom sa svim opcijama koje dotični pružaju, npr. za siyah i dorimanx imaš app sa playstore-a "stweaks" pomoću kojeg možeš gotovo svaku sitnicu na telefonu mijenjati, hardverski gledano (cpu, gpu, ekran, bln, gps, razno auto-tweak-anje itd. itd.)! Npr. Lično sam se uvjerio da promjenom regije za GPS, pomoću Stweaks-a, sa "automatic" na "Europe" dobijam gotovo duplo brži lock na satelite kao i dosta veći broj istih tako da je i navigacija preciznija! :smt002
     
    Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  20. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    mogu li kako izbrisati ovu listu aplikacija koje sam dosad skinuo sa marketa? ima ta opcija kad gledam preko telefona, ali samo mogu brisati jednu po jednu aplikaciju, s obzirom koliko sam ih dosad isprobao nebih dogodine sve to mogao pocistiti