Agramservis BiH pritužba

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by EL NINO CFC, Feb 11, 2018.

  1. kvaju

    kvaju Komšija

    EL NINO CFC likes this.
  2. Dog_Father

    Dog_Father Moderator

    I ja sam se peglao s njima, na kraju im poslao mail i teti na salteru rekao da necu vratiti zamjenski uredjaj dok mi ne daju novi ili ne poprave kvar. Evo ispod mail koji sam poslao na bh i hrvatsku adresu:

    Nakon ovog sam dobio novi telefon.
    [​IMG]
     
    Esh likes this.
  3. Reznor

    Reznor Overclocker

    Ja sam imao iskustvo slicno, ali ne sa telefonima vec sa SIM karticom, cija je arhitektura ocito za njih svemirska tehnologija. Naime, sestri su prilikom prebacivanja broja s mtela na njihov ultra student paket njen broj zamijenili s necijim, a taj neko je imao njen broj. Posto ona nije imala mreze, a na poziv na njen broj se javljala druga osoba prvo su me na salteru uputili na mtel gdje je ljubazni prodavac odmah mi objasnio i pokazao u racunaru da je broj uredno odjavljen. Na kraju sam opet otisao da bi uvidjeli da su pogrijesili i tako sam par puta isao od saltera do saltera, jer kod njih jedna osoba preuzima karticu druga printa zahtjev, a treca vrsi aktiviranje nove. U mtelu ta tri posla radi sve jedan covjek koji ujedno vrsi i prodaju uredjaja.
    Ispred mene je bio jedan covjek koji se zalio kako mu je telefon skoro godinu dana na servisu i pita da li ce ga ikad dobiti nazad. Kaze ne znaju nista to je do onih u Sarajevu.
     
  4. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    @Dog Father

    A ti si telefon odnio u telekom?

    Ja kad sam bio u Sarajevu nisam mogao doci do zamjenskog. Za to mi je trebao pecat firme.

    A pazi sad ovo, u decembru kad sam predao telefo u Bihacu, tada sam mogao do pecata i do dobijem zamjenski telefon LG G3.

    Tamo stoji za manje ostecenje na telefonu placam koliko u servisu kazu da kosta to ostecenje, a u slucaju velikog ostecenja oko 1300KM moram platiti...

    I da, LG G3 sam dobio jer je u rangu Xperije Z5...

    Hvala na prijedlozima, vidjecu sta cu dalje kad se vratim naredne sedmice u Sarajevo. Tada cu pokusati kako da kontaktiram vase prijedloge ovo za prava potrosace i ombudsmena, da uzivo popricam. Nemam snage da tipkam sve ovo nanovo s tim da bih morao jos proslijediti.

    Moram sad u Bihac i vamo u Telekom u Petrovac i uzeti one papire od agramservisa. Pa cak i u Sarajevo. Da sve prilozim.

    Onda bih trebao i u agramservis po isto.


    Ma koma sve ovo.


    Toliko posla oko nicega, da sam trazio ovo ne bih dobio.





    Sent from my E6653 using Tapatalk
     
  5. Dog_Father

    Dog_Father Moderator

    Da, u telekom sam nosio, tamo gdje sam ga i kupio, i samo ponio papiric za garanciju. Ja sam dobio Samsung A5 2017 u zamjenu za XA Ultra.
     
  6. bhd

    bhd Veteran foruma

    najgore sto covjek izgubi vremena na hodanju bespotrebnom :(
     
  7. kvaju

    kvaju Komšija

    Jesi uspio rjesiti ovo?
     
  8. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    odnio im na servis ponovo 28. februara, nista jos ne javljaju, jucer ih zvao i poklopili mi slusalicu.

    moram danas licno otici xD

    Sent from my 6037K using Tapatalk
     
  9. NAILS

    NAILS Moderator

    Cimanje servisa nece nikada ubrzati proces bez obzira sta radili. Takvi poput tebe su tema podyebavanja na tom radnom mjestu. Mogu samo preko klinca pregledati i vratiti ako ti se vec zuri a ti nisi ništa dobio. Treba otici u te servise i vidjeti disciplinu. Servisi su, po našem mentalitetu, dio koji ne donosi novac vec nužno zlo. Tu se novac za te kompanije gubi. I tako se servisi i ponasaju. Kupce mogu peglati jer prodaja nece opasti. Tvoje iskustvo nece doci do one osobe sto udje u poslovnicu i pazari isti uredjaj.

    Hiljadu puta rekao, mi smo neprofesionalna nacija. U jednoj veliko IT firmi je šef te iste firme prijetio otkazom jer ga je servis yebavao za uredjaj koji je kupljen u firmi u kojoj radi (ovlasteni je bio povezan sa njima). Sad ti skontaj kako se odnose prema random osobama.

    Jedini servis sa kojim sam se ja susretao da su PRO je Canonov ovlašteni servis. Mora biti njihov garantni list koji dodje uz uredjaj i uredna dokumentacija ali sa njima nisma imao nikada problema. Sta god da sam slao na reklamaciju je proslo bez problema. Nerjetko, kod malih kompakt aparata, nisu nista ni popravljali vec izdaju novi uredjaj. Ako nema isti na trzistu onda ekvivalent istom.
     
  10. Qler

    Qler Veteran foruma

    Servis ovlasteni i te kako zaradjuje. Princip rada je da npr. Samsung plaća ruke i dio servisu. Tako da sto se tice ovlastenih servisa, znam da bi oni voljeli da im se svi prodati telefoni vrate na servis. Ubili bi pare. Sad sto agram je neprofesionalan, to je druga prica...

    Sad zamisli tier 1 serviser, kojih ima najvise on mijenja komponente, nema majstroluka, samo prepakuje komplet ploču, dobije cifru za ruke i proizvođač pošalje dio. Znači njegov posao je samo da to prepakuje, a servis naplati tu uslugu od proizvođača. Za realno 5 minuta posla....
     
  11. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    desilo se tako, crkao mi usb port i nije se vise mogao puniti, oticu danas do njih i vidjeti u cemu je stvar, dopizdi mi ovo ali uvijek ko budala popustim.



    Sent from my 6037K using Tapatalk
     
  12. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    Koga sad da kontaktiram? Udruženje za prava potrošača ili ombudsmena?


    28. Februara predao telefon, rekli su mi javiti i nisam od njih bio dobio poziva. Kako gore napisah da su mi spustili slusalicu, danas odem do Agrama podignem telefon, bio gotov već 3. marta u servisu.

    Pogledam telefon sve normala, na papiru napisali da su rijesili problem zamjenom baterije, i jos naveli da je uredjaj blago zakrivljen iako uopste nema ni mikro ogrebotina.


    Došao kući oko podne, tamo vam proleti mi vrijeme uz pripremanje zadaće za faks, a i usput dok sam instalirao aplikacije, apdejte, i sl. pred vecer mi pade baterija na 30% i ugasi se .


    Kontam neki bug, upalim telefon, on se odmah ugasi. Stavim ga na punjac i upalim, vidim puni se, drzao ga tako 5 minuta, istekam ga, opet se ugasi.

    I ostavim ga na punjacu da se napuni, na pocetku je pokazivao da puni, medjutim procenat se nije pomjerao i onda je prestao i puniti, i dok sam izbrisao email i ove neke osnovne aplikacije, pade baterija na 9% i ugasim sad telefon.
     
  13. kvaju

    kvaju Komšija

    Ako imas te njihove papire sa servisa odnesi ih u obdusmena i fino im ispričaj citavu priču, ili opet do servisa trazi voditelja i fino mu reci da ti je dosta toga nek ti daju nov telefon ili ides do obdusmena. Bitno je da imas neke tragove koje dokazuju da si u pravu, ja bi bar tako učinio, nemam iskustva sa pravima potrošača , mozda ti oni mogu pomoci, potrošač si kojem je pravo ugroženo, al definitivno dižu to na viši nivo.
     
  14. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    Imam hrpu papira, i još neki su u BH Telecomu u Bihaću, Bosanskom Petrovcu i Sarajevu.

    Vidjecu sutra nazvati ovog svog poznanika sto radi u Telekomu upitati ga mogu li u ovde u Sarajevu otici u neki BH Telecom poslovnicu ili na Maltu u centralu, i traziti ako mogu dobiti kopije primjeraka sto mi je agram davao.

    Onda sutra poraniti i nazvati ombudsmena, prvo cu se posavjetovati i vidjet išta mi je činiti. Dosta je vala.

    A imam dokaza itekako.

    Kad sam u Januaru predavao telefon u telekom na servis ( U Bihacu) tada sam napomenuo da nije dobro staklo pozadi zaljepljeno, da ima zuta mrlja na displayu, kada sam dobio poslije telefon, iz agrama napisali da su samo nadogradili telefon na poslednju verziju softwarea. Smijesno.


    Žalba se izjavljuje pismeno, putem pošte, fax-a, e-mail-a ili ličnim dostavljanjem. U žalbi treba iznijeti kraći opis događaja, činjenica ili odluka koji su doveli do podnošenja žalbe. Žalba mora biti potpisana od osobe koja žalbu izjavljuje, ili ovlaštenog opunomoćenika. Uz žalbu je poželjno priložiti fotokopije dokumentacije koja je relevantna, ukoliko ista postoji.


    Jel ovo znaci samo da im se mogu pismeno obratiti? ja bih najvise volio kad bih ih mogao nazvati ili jos bolje licno otici i ispricati.
     
  15. selvin

    selvin Moderator

    Nazvati i ispričati je kao da odes na ispovijed. Bude tebi lakse i to je to :D Dok ne ostavis pisani trag, nece te niko ni 1%.

    Sent from my 6045K using Tapatalk
     
  16. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    odem na agramservis.ba stranicu, nadjem email za reklamaciju.

    pisem email sat vremena i dobijem odgovor.

    [​IMG]

    Sent from my 6037K using Tapatalk
     
  17. kvaju

    kvaju Komšija

    kriza jbt :D

    čuvaj i mailove i sve, nemogu da vjerujem koji tutkumi
     
  18. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    stigao email


    Zamolit cu vas ako nije problem da dodjete u Agramservis da probamo naci resenje za Vas problem


    :)
     
  19. Neo Bahamut Zero

    Neo Bahamut Zero Veteran foruma

    Rješenje = novi (ne-Sony) telefon u istoj vrijednosti. :)
     
    EL NINO CFC likes this.
  20. kvaju

    kvaju Komšija

    I i i ? :)