Agramservis BiH pritužba

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by EL NINO CFC, Feb 11, 2018.

 1. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Veteran foruma

  Lijep pozdrav dragi forumaši, :D

  Već dugo vremena vodim bitku sa Agramservisom. Od 6. mjeseca prošle godine telefon boravi na servisu, ne bukvalno, ali brzo kad dobijem telefon ubrzo se pokvari. Sada ću napisati podugi post, molim vas ako ima ko savijet na ovo da prvo pročita sve. Neću ovde sve moci ispricati, bar nesto ukratko čisto da znate s čime sam se sve suočavao.

  Da pokušam nekako objasniti šta se izdešavalo.

  -Telefon je kupljen u Februaru 2016. godine, od tada je stvarno sve funkcionisalo bezprijekorno. Moram priznati da je od samog početka power tipka koja je na Xperiji Z5 i skener za otisak prsta, bila malkice labava, no to mi nije pretjerano smetalo, a i imao sam ˙double tap to wake/sleep˙opcije ukljucene, pa sam nekako sveo na minimum fizičko korištenje power tipke.
  Onda krajem godine stvarno tipka je popustila, nekako je upala u telefon, a kako sam rekao da sam koristio ´double tap to wake˙ opciju, istu sam prestao ubrzo koristiti, jer je kod Sonya implementacija iste blago rečeno katastrofalna, jer se telefon otkljucava u dzepu, i ne oslanja se na senzor za blizinu, ko je imao LG telefone, znaće.

  Odnesem u decembru telefon na Malti u telekom, oni ga proslijede Agramservisu, i to se popravi kroz nekih 7 dana, nakon toga nikakvih problema.

  - Onda 6. mjesec nastupa, završavam faks, i noć prije polaska nazad kući, meni crkne tipka volume down. Uradim factory reset, ne pomogne. Kako je tipka valjda bila zaglavita, telefon se stalno palio u safe mode. Jedini način da to spriječim jeste da upalim telefon sa uštekanim punjačem.
  Medjutim, kad upalim telefon onda se zvuk skroz smanji, i upali se ˙no disturbing mode´, dakle budem onda nedostupan, nesto slicno kao airplane mode, samo sto ti instanst dodju obavijesti da te neko zvao, a osobi budes nedostupan koja te bude zvala.

  -Vratim se kuci u Bosanski Petrovac, tu ostavim telefon u Telekomu i onda počinje fešta.
  Dobijem telefon nakon nekih 10ak dana, kažu zamjenjena ploča, produžena garancija na dvije godine, reko super. Dodjem kuci, telefon nije proveo kod mene ni 2-3 dana, crkne display. Vratim nazad, u Telekom, i opet čekaj po 10ak dana. I opet isto, zamjenjena ploča, produžena gara.

  -Kada sam ponovo dobio telefon, kontam hebem ga valjda ce sad biti u redu sve. Vratim se kuci, ubacim svoju sim karticu, da obavim poziv, ne cuje me sagovornik, nikako, šta je bilo - ne radi mikrofon....

  -Telefon je isao najmanje nekih 5-6 puta na servis, u medjuvremenu, bio mi je crkao sam od sebe, pošto kod kuće bio jako spor internet, odem kod sestre da odradim factory reset preko njegog PC-a odnosno Xperia Companion. Tu ima Software repair opcija, i to zaista pomogne oko softwarea. Bukvalno ostavim telefon pored PC-a dok se skida taj Companion, odem u WC, vratim se nakon 2 minute, telefon mrtav, samo blinka crvena lampica....

  -Da premotam još malo unaprijed. Sjedim sa Senom na kafi, njemu se svidila Xperija Z5, on odluci da kupi telefon, ali htio je da ga isproba par dana. Nakon 2-3 dana zove mene Sena, kaže telefon mrtav šta da radimo. Pokušavali tamo vamo, ništa ne pomaže.

  -Odnesem telefon na servis, dobijem ga za nekih 10ak dana, zamjenili bateriju i kao to bi trebalo biti to.
  Tada kad sam pokupio telefon desilo se fakat loše vrijeme, znate kako je s tramvajima u Sarajevu, guzva u gradu zbog utakmice. Pokupim telefon i dodjem kuci, telefon istrosen, ostavim ga da se napuni 1 sat. Palim telefon, vidim čudno mi vibracija radi, pritisnem prstom na telefon u tom djelu gdje je vibracija, i problem nestane, i vrati se nakon 10 ak sekundi. Podignem telefon, pogledam, nisu dobro zalijepili staklo pozadi sto drzi bateriju, znači ima lufta.

  Sad pazite ovaj dio, vratim telefon u telekom isti dan, isrpičam im problem, ode telefon u agram, i opet nakon 10ak dana, vratim se po telefon, u agramu sta su uradili, zamjenli bateriju i matičnu ploču! po 3. put!
  zbog čega? naveo sam problem samo da zalijepe bolje staklo, i pazite, opet nisu staklo dobro zalijepili, na istom mjestu!

  Da sad prozovem BH Telekom.

  Sve to dok se dešavalo, mene su poslali u službu za pravna lica, sve sam im ispričao za moje probleme, molio ih da izvrše pritisak na Agramservis, da mi poprave telefon. Tu je radila jedna žena, i znate koji je njezin odgovor bio? Mi(telekom) odnosno ona, šta može uraditi jeste proslijediti telefon Agramservisu, dake isto kao kad predam telefon na šalteru.

  Uglavnom, hodao sam tamo po njihovoj zgradi po kancelarijama, podrška za pravna lica čista nula, jer sam član TopTim grupe.

  Onda kad sam otišao kući, porazgovarao hajmo nazvati mojim menadžerom, on me posavjetovao da odem u Bihać i tamo da ispričam, po milioniti put svoj problem ispočetka. Hajd i to odradim, pošaljem telefon preko njih u Agram, dobio telefon nazad, evo sad svako 3 dana bukvalno, zamrzne, ugasi se i nestane mu 10ak posto baterije.

  Išao sam i u Agramservis, njima tamo se obraćao za probleme, ali nikakve fajde zaista. Sve u svemu, bio sam kao ping pong loptica, posto je Telekom Malta na jednoj strani Miljacke, a Agramservis na drugoj, pa su me samo tako prebacivali. Iz telekoma mi kazu da mi je Agramservis duzan ustupiti novi uredjaj, a iz Agramservisa mi kazu da mi je telekom duzan dati novi telefon, nakon sto sam tri puta poslao slao telefon na servis.


  Ja ne znam više šta da radim, da ga prodam ne mogu, svakako telefon cu ostaviti sestri, koja će većinom snimati malu djecu, i zbog toga ne mogu prodati telefon jer ne mogu za neke male pare naci dobru kameru kakvu ima Z5. A i ne mogu nekome prodati ovakav defektan telefon.

  Kome da se obratim? BH Telekom me ponajviše iznenadio, ni prstom nisu makli ovi iz Malte, ovi moji iz Bihaća i Petrovca su barem pisali prigovor valjda ponovo ovoj direkciji na Malti (pretpostavljam da su oni tu glavni) ali baš nakon tog prigovora, ja sam dobio telefon sa nezaljepljenim staklom.

  Muka mi je od svega.
   
 2. ming

  ming Veteran foruma

  Telekom nema veze sa uslugom i servisom uređaja, nisu ti se dužni ništa pravdati. Svaki put su te u Agramu zajebali jer nisi uradio stvari kako treba. Prije podzanja uređaja dobro se testira i ne podigneš uređaj ako i dalje ne radi kako treba, a oni su dužni napraviti uređaj u 45 dana.

  Kontaktiraj agenciju za zaštitu potrošaća, bitno je da imaš sve naloge kada je uređaj bio na servisu, vidi šta oni vele kakav je zakon (ja mislim da uređaj ne smije biti tri puta radi iste stvari u servisu).
   
 3. Esh

  Esh HWB

  Ming ti je napisao opcije. Kod nas tačno postoji problem nakon koliko pokušaja servisa kupac / korisnik treba da dobije novi uređaj.
   
 4. ming

  ming Veteran foruma

  Samo da naglasim da problem mora biti isti, da se uređaj ne može tretirati kao defektan ako je tri puta servisiran zbog različitih problema, ili ako je problem izazvan nestručnom upotrebom uređaja.
   
 5. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Veteran foruma

  Kao što sam gore napisao, od Telekoma sam trazio da stanu iza mene, kao svoga korisnika, jer lutajuci prvo preko Telekoma iz svog grada, pa onda na Malti tamo na šalterima, sam došao u njihove tamo kancelarije i na kraju sluzba za pravna lica. Ja sam nisam isao direktno u sluzbu za pravna lica.

  U telekom sam išao i molio ih da izvrse neki pritisak na Agram, da vide i ispitaju sta je vise problem. Telefon sam nosio veliki broj puta, i valjda trebaju da se zapitaju sta je sa telefonom, jer na kraju krajeva placam telefon koji uopste ne koristim, i to 6 mjeseci, pola godine. Takodjer Telekom ima ugovor sa Agramom. Sve je ovo proslo tako lezerno i neodgovorno sa obje strane.

  Nešto što sam zaboravio dodati, zadnj put kad sam odnio telefon u Bihać, bio je taj problem sa staklom, i bila je zuta mrlja na displayu, sve uredno prijavito. Kada sam dosao po telefon, otišao kod šefice valjda za USK podrucje, sto je zasluzena, ona mi daje papir od Agramservisa, i tamo piše da su navedeni problemi riješeni tako što je na telefon upisana zadnja verzija softwarea?

  Zar nisu očigledne zavrzlame Agramservisa ovde.


  Mene je ovo sve tako smorilo zaista, ali neki me inat tjera da ne stajem jednostavno.


  Što se tiče ovih problema šta se dešavalo: 3x zamjena matičnih ploča, crkavao mikrofon, crkavao display, zadnje staklo dva puta nisu dobro zalijepili.

  evo nekih slika

  [​IMG]

  Ovo je slika od prosle godine, nakon sto se ovo desilo, uspio sam nekako restartovati telefon, vratila se slika u normalu, iduce jutro, telefon mrtav.:

  a evo kako sam zadnji put podigao telefon, osim što mi svako 3 dana bukvalno zamrzne i restartuje se. ovo se par puta dešavalo. A telefon sam zadnji put podigao 22. januara ove godine.

  [​IMG]
   
 6. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Kako se njima isplati 10 puta popravljat mobitel...
   
 7. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Veteran foruma

  Ne znam stvarno, da još dodam, probleme nisam mogao uočiti, ovi što su se mogli uočiti su oni koji su se desili zadnja 2 puta tj ovaj problem sa staklom.

  Ja nisam mogao predvidjeti problem da ce mi telefon crnkuti nakon par dana korištenja ili ovo sa displayom.

  A jedino ovo sa mikrofonom sto mi se desilo, to sam isti dan vratio, i ponovo je napisato da vracam telefon na isti dan kad sam ga i podigao.


  Fakat, a vezano za ove matične ploče, otišao u Agram, i njima tako objasnio to da su 2-3 puta mjenjate matične, mislim, i zapisao sam sam sebi IMEI brojeve od istih, i kaze meni zena iz agrama kao da to nisu IMEI brojevi od mog telefona, ispade da sam ja te IMEI brojeve lupio, i da se ti IMEI brojevi savrseno poklapaju sa Xperia Z5 telefonom.

  Tada sam je pitap šta treba da se više uradi da bih ja dobio popravljen telefon, i naglasio sam joj da mi treba zamjenski telefon, a ni u Telekomu ga nisam mogao dobiti, jer zamjenski telefon mora biti pečetiran od strane firme i potpisan od glavne osobe na kojoj je toptim. Firma naravno nije u Sarajevu. Ona je nazvala neku osobu i pitala za zamjenski sta da damo, samo sam čuo neku psovku (lol) rečen je neki razlog sto ne mogu dobiti telefon. Zena je poklopila slusalicu i rekla mi da ne mogu dobiti telefon, i da odem u telekom, i da njima predam telefon a da ne govorim da sam dio toptima. Naravno da sam to uradio, tamo čovjek za šalterom čim bi ukucao moje ime vidio bi da se vodim kao pravno lice i da sam dio tog toptim paketa.  Evo stvarno, nikad dosad nisam vjerovao kad mi neko kaze pokvario mu se telefon ono iz čista mira što bi se reklo. Ali ovo što mi se sad desilo, fakat nije mi jasno, i eto, tu bi trebalo da pomogne zvanična garanacija, ali kakvi, vidi sapunice.
   
 8. zoi

  zoi Veteran foruma

  Nemoj se predavati ;) Poslušaj mingov savjet, kontaktiraj agenciju pa vidi šta ti oni kažu. Ja bih svakako nosio telefon na servis svaki put kad nešto ne radi.
   
 9. heroic

  heroic Komšija

  Ako imas strpljenja nek ti sjedi telefon na servisu, cim podignes, ako imas ikakvu zamjerku, samo vrati nazad na servis.
   
 10. bhd

  bhd Veteran foruma

  Generaln narod nema problema.
  Mom kolegi crkla ploca na g3, cekali 10 dana, nema ploce rezervne dobio novi telefon, bolji (motorola ona ).

  Ti mora da si baksuz cim te to vozaju tako..:/

  Sto kaze heroic, izdrzi, sta ces, nema ti druge, oni koriste zakonske okvire, i imaju haman djelova na pretek..
   
 11. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Veteran foruma

  Ali stvarno ne znam zbog cega sam zasluzio ovakav tretman.


  Kontam prvo da kontaktiram servis u Mostaru. Mislim da su oni dole glavni.


  Dok recimo kod Hrvata se imas gdje zaliti za Agramservis a kod nas toga nema.


  Ako ne upali sa.servisom u Mostaru onda cu kontaktirati sluzbu za potrosace.
  Sent from my E6653 using Tapatalk
   
 12. mobsterc

  mobsterc Komšija

  Isto kao i univerzalno :D
   
 13. ming

  ming Veteran foruma

  Univerzalno nema gdje servis uraditi, niti imaju djelove. Ljudi nit su uvoznik nit distributer, šverc prodaja.


  Ova zadnja slika, ploča nije ok, probaj pritisnuti tel na apr mjesta vidi hoće li se pojaviti. Jesu li ti vratili originalni IMEI na uređaj zadnji put kada je ploča zamjenjena?
   
 14. Haker

  Haker Veteran foruma

  Drugarica imala problema sa Lenovo neki model nije bitno, isto tako. Nakon dva puta i vozanja zaprijetila im inspekcijom i nije htjela uzeti mob i dali novi.

  Ne znam odakle si, možda da odeš lično u Mostar pa da vidiš. I prvo kontaktiraj zaštitu potrošača.
  I nije mi jasno da su mijenjali ploču i da opet crkava. Meni djeluje da maslaju.
   
 15. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Veteran foruma

  Sad cu ja u Sarajevo, nazvacu prvo dole njihov servis u Mostaru i upitacu ih ko jr glavni, pretpostvljam da su oni i trazicu osobu s kojom cu moci popricati oko ovoga.


  Sto se tice IMEIa, sve je u redu sto se toga tice. Ali fakat, ja ne mogu nikako da skontam sta je ovde problem zapravo.

  Mjenjali su mi baterije, maticne ploce, displaye, i opet problemi. Da je defektna serija svi bi imali problem, ne samo ja.

  Opet, razumijem da dva pa i tri puta da se pokvari moze se tolerisati, ali sve vise od toga jednostavno je na odgovornost servisera.

  Jer i na njihovom papiru koji dobijem od njih tamo pise telefon uredno pregledan, testiran i prosao sve te njihove testove za iapravnost. Ja tako dobijem telefon, crkne display, mikrofon ne radi, ne zalijepe staklo itd... Pa kako?


  Sto mi je najgore od svega, vidim za Samsung ima i Kimtec, dok za sony samo agram.
  Cak su i hrvati imali problema sa agramom, to sam citao na bugovom forumu.

  Da mi je bar kimtec, oni su mi preko puta u Sarajevu.

  Kad popricam sa ovim serviserima u Mostaru, ako sa njima ne upali, onda cu se obratiti ovima za prava potrosaca.

  Sent from my E6653 using Tapatalk
   
 16. IdeMedoSumom

  IdeMedoSumom Aktivista

  Ja sam nedavno kupio Xperiu Z3+ i bio sam razočaran. Pozadinska svjetlost je probijala na više mjesta, kao na ovoj slici:

  [​IMG]

  Kupljena u Hustelu u Sarajevu, i ja vratim, ljudi pošalju na servis i dobijem zamjenski uređaj, nov. Ali, na novom uređaju je problem još više izražen, i ja prodam telefon. Sony više nije što je nekada bio.
   
 17. ming

  ming Veteran foruma

  Pressure spots, to ti mogu odbiti u garanciji :)
   
 18. Haker

  Haker Veteran foruma

  Pa sony nije nikad valjao, odron telefoni otkako su prešli na android.
   
 19. IdeMedoSumom

  IdeMedoSumom Aktivista

  Znači ja sam dobro prošao, pogotovo jer se radi o "piljari" koje nemaju pravu garanciju.
   
 20. Reznor

  Reznor Overclocker

  Z1 je sad kod oca radi super, isto tako i dvije Xperije E4, dok je Xperia M5 crkla, uzeo sam plocu i cekam poklopac pa cu sam da zamjenim, jer je garancija istekla.
  Mada je za taj M5 poznato da ima problema, zato je bio na akciji u svim ovim radnjama. Prvi batch ima problema s pregrijavanjem, drugom ode GPU kad uradis update na noviju verziju androida sto se desilo u mom slucaju, to sto je MTK cip je prica za sebe. Z2 je isto tako odlicna, kakve su ove poslije ne znam, jer je Z1 meni bio zadnji Sony telefon koji sam uzeo.
  Sto se tice garancije ja sam iz tog razloga uzeo u nekoj radnji S7 Edge umjesto u telekomu, jer konkretno sad za cijenu jednog S8 u telekomu mozes skoro 2 uzeti u univerzalnom. Prijatelju se pojavila vertikalna ljubicasta linija u desnom dijelu ekrana i on nije imao problema, sve su mu uredno zamjenili, kao dobio drugi telefon, ali njegova ploca i to za neke 2 sedmice. Dali su mu dotad zamjenski telefon. Ali opet da li zaista garancija toliko vrijedi. Mozda za Samsung.