Pa nije ni to istina. Ovaj pezo ima provjernu mehaniku motor/mjenjač. Visoka klasa auta ne znači često kvalitet, kopita da, od mehanike zna glava zaboljeti Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Za 15 godina će veći leš biti Mercedes, za kojeg ćeš trebat radit da pokriješ popravke. Stati premium prolazi jedino na Balkanu gdje je bitno biti vidje, nema veze što instrument tabla svijetli ko disko.
Mercedes se nešto mnogo uzdiže u ljudskim glavama, valjda zbog stare slave, ovi Mercedesi zadnjih 10-15 godina i nisu neka sreća što se tiče kvaliteta, valjda je i švabo skontao da je sve to peri deri i da nema potrebe da nešto traje dugo... Činjenica je da se pežo brzo počne raspadati, mislim na završnu obradu, sve što je od plastike, gume itd... Lim nije loš, motori i mjenjači su isto kao i kod drugih tu negdje, neki odlični, neki nako, a neki ni za k... I u održavanje vozila se uvukao faktor sreće, nema pravila da li će kvalitetno da služi ako nemaš sreće jer sve je pravljeno da radi na ivici, malo mu fali da izda u sekundi pa bio Mercedes ili pežo... A da ne pričam o tome da dosta sistema ne proizvodi npr Mercedes ili pežo nego npr Bosch(ili neki drugi) koji radi kočione sisteme, senzore, injektore, module, metlice brisača, klapne, svjećice, grijače i radi ih za sve, kad izda npr abs mi krivimo proizvođača auta, a ne krivimo bosch što je loše napravio.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Nisam baš siguran da je tako, eno Peugeot 307 iz 2002 2.0 HDi koji sam vozao 7 godina i dalje na cesti, nije leš, ima pocinčane limove, dok komši Merc W203 iz 2003 struho jer nema pocinčane limove, i nije imao do facelifta 2004, ali je struho do te mjere da ga ne može voziti, iako ga je garažirao (razlike u cijeni baš i nema). Nemaš golfa 5 a da nije pragove mijenjao u 20 godina, možda oni 2007/08 modeli. Ja Mercedes ne računam poslije W211. To je zapakovana šminka. Ne znam zašto neko misli da će GLA iz 2017 da traje 20 godina, a Pegueot 3008 neće. Mislim da trenutna auta na cesti iz 2000 mnogo govore o tome šta je okej a šta ne.
Samo sto kod premium auta ide i premium cijena za dijelove. Zato je pravilo da voziš auto koje možeš održavati bez da trepnes ako sta crkne. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
GlA sa reno motorm protiv 3008. Realno 3008 je bolji auto, ali već prozvakana priča, zvijezda na haubi se placa 30% Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Nije to situacija samo premium vs nonpremium. Isto je i hoces li kupit novi c3 ili polovan c5. Nit je isti kvalitet nit dobijas isto. Svako izvaga sebi sta zeli, starije ali auto vece klase ili novije a slabije auto. Isto je i sa opremom, hoces li golo auto ili odes klasu ispod (ili par godina starije) i uzmes sa full opremom. 100 ljudi 100 cudi. Bezveze se raspravljati sta je nekome bolje, svako svoj izbor pravi. Rasprava je bila nevezano za ovo, vec Taletova izvala da je DS neki premium.
Drug je prije 3-4mj kupio 2013 A5 3l dizizel, sjebah se kada rece jucer da je zamjac platio 2k, bez ruku. Jos ako mu dodje koja dizna na naplatu, bice veselo. Istina, on je znao da ce ga to docekati, jer nije mijenjano, ali nije se nadao da ce tako brzo Kako god okrenes, sta god kupis zajebes se sto kaze dams, moras imati i srece jednostavno.
DS jeste premium unutar PSA grupacije, to sto tebi i drugima to nije standard tipa Audi, Merc, BMW, to je druga priča, vjerovatno treba vremena da se izgradi kao brend, Alfa je recimo meni uvijek bio dobar premium, sjećam se Audija do 2000, imao je status Škode unutar WV grupacije, kasnije je otišao u premium. Sada recimo imas Cupra kao zasebna marka koja glumi BMW-a, Alfu itd. Razlika je naravno, odrzavati auto 2019 godište sa 1.5 HDi motorom gdje je veliki servis + pk remen cca 700 KM i odrzavanje 8 godina starijeg Audi Q5 Quattro 2.0 TDI iz 2011 godine kojeg sam mogao kupiti za iste pare, a naravno kojeg čekaju velike stvari u pogledu odrzavanja gdje bi isti servis platio bar 50% više, ali gedžo je gedžo sa 4 prstena.
Skup ti je taj 1.5 Kod mene je veliki servis 300km vjerovatno sa rukama. Mnogi premiumi imaju takvu cijenu. I nije DS brend od juče, samo ne može da dobije trakciju kad niko neće da kupi običnog c4 sa kožom i malo hroma po prozorima Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Pojam veliki servis na nasim prostorima je malo po malo evoluirao u zamjenu zupacastog remen i spanera. A veliki servis je ustvari zamjena svih kotrljajucih djelova u razvodu zupcastog i mikro remena. Kod hakera na astri zupcasti set nema vodene pumpe pa je set smjesna cijena,pumpu pogoni mikro remen . 300 km s rukama je i previse. A pravi veliki servis je zaista potrebno uraditi na vozilima poput starih pasata 5 audi a4 i a6 i na više jer sve je od tih djelova totalno nedostupno dok se ne ogoli prednji kraj. Branik,farovi hladnjaci prednji vezni lim i onda se uradi sve sto treba i nema nikakvih intevencija slijedecih 150-200k km dok na autim s popreko postavljenim motorom se sve moze lako dokuciti pa se onda uradi set zupcastog a ostalo se ostavi staro i po potrebi se zamjeni kad crkne a kaze se uradjen "veliki servis" Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Isto sam mijenjao i na Octaviji, tako da nije skup za ovaj tip auta koje je samo 5 godina staro. Što kaže Dino, v.servis uključuje, osim remenja i rolera, vage iz seta, promjenu permanta i ciscenje sistema rashladne tekucine, remenicu altenatora i radilice, na nekim autima stelovanje hidropodizača, zamjene podloški na diznama i dr. Pravi majstori znaju šta ide na svakom autu pa to srede. Kod mene je sad na Pug 3008 islo sve iz oba seta sa permantom, gumice na kućištu zraka. Obzirom da je ovo Bosch sistem: pumpa visokog pritiska + Bosch dizne, nema problema sa podloškama, jedina mana je lanac razvoda bregastih koji se treba pratiti i pumpa ad blue. Obzirom da je ovo ranije provjeren fordov 1.5 motor koji su zajedno razvili sa PSA, očekivati je da ne pravi mnogo problema, ja sam prezadovoljan dinamikom i snagom za sad. Što se tiče DS-a ne pricamo o DS-u kada je to bio slight upgrade citroen. Sada je to odvojen brend koji se razvija kao premium unutar PSA.
Smijesan si ba, kakav DS i premium. Bili i ostali nasminkani citroen. Nisu se juce odvojili i mogu se odvajat koliko hoce, ali je to isto sranje. Premium unutar PSA je entry level globalno.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/DS_Automobiles Čuj, ti mozeš imati svoje mišljenje, isto kao sto ja imam za mercedesove a i b klase. Što god ima slovo a i b u mercedesu je gore od svih evropskih mainstream auto brandova. Isto kao sto imas u Samsungu S i A seriju gdje su razlike ogromne pa ispadne da je čomi (Xiaomi) bolji od većine skupljih Samsung mobitela iz A serije.
Da kod mene jeste smiješno, ali ja zamjenim i vodenu pumpu ali opet je i ona oko 50km Nego trebam zamjeniti taj dihtung jer mi slini ulje, kontam sa velikim servisom odraditi jer ovo ide ja blok motora. Da li ima kupiti ovaj dihtung kod nas bilo gdje? I da li onda da mjenjam i ramenice altenatora i ostalo ili da ostavim ako je ok? Pitam jer moj majstor će reći može to jos, dobar je lik ali ima mentalitet sto su mu nabile lokalne mušterije gdje je i 10km golemo Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Raja sta mislite o ovom autu: https://olx.ba/artikal/60994150 Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Ima kolega isti model 6 godima, sluzi ga dobro, od problema morao je prati dpf jer ga puno vozi po gradu i jedna mu dizna riknula pa radio reparaciju. Znam da su im puno bolje dizne na 1.6 hdi 68 kw (tj. Bosch sistem).