All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Raja bas izbjegava tu auto kucu.

2. selvin

selvin Moderator

Xiaomi imao dobar hardver za malu cijenu. A tvoj DS premium sa 1.2l bezincem i usminkanim cockpitom ima 30% vecu cijenu od brata blizanca.

3. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Aha hvala, ima li ko neki prijedlog do 10k, monovolumen prije svega ili karavan.

Samo da dizne ne crkavaju

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

4. Reznor

Reznor Overclocker

Ako je nesto iz VW koncerna onda 2.0 TDI motor, nemoj 1.6 TDI. Mi smo na Polu 6R u samo godinu dana reparirali turbinu, nakon toga ga prodali sa jednom diznom koja "pisa".
    2.0 TDI evo tri auta vozio s tim motorom nikakav problem s diznama. A i generalno nemam nikakvih kvarova, samo redovni servisi.

5. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Ne volim VW koncern opcenito nikako, precijenjena auta po meni.

Nekako naginjem na Citroen i Peugeot, ali tanak izbor fakat cini mi se.

Na Renaultu zamijenio turbinu, rucnu, alternator, dvije dizne, i Bog zna sta ne u kratko vrijeme, i na kraju opet sve dizne crkle, jos kaze moras citav sistem ocistiti i mozda i pumpu mijenjati. Goni ga na otpad reko.

6. XTRage

XTRage Veteran foruma

Mnogo ja ovdje vidim zrelih za atmo benzinca :D

Ajdin87 likes this.
  7. Reznor

Reznor Overclocker

Nisam rekao da mi se svidja ili ne svidja, ali je nova i cijena je primamljiva, i ima neke karakteristike SUV-a.
    Sto ne znaci da bih ga otisao kupiti, prvo bih uradio testnu voznju da vidim lezi li mi uopste, jer je to auto ipak nize kvalitete, ali najgore od svega kako ga prodati poslije, jer nije bas nesto sto bi svako kupio.

Sad, kaze neko iznad da se auto uzima kad dodje vrijeme kupovine. Ja sam A4 B8 dugo gledao po oglasima i trazio sam bas primjerak da ima sve, bi-xenon, MMI 3G multimediju, i to sam i dobio, plus slag na tortu panorama krov :D

Od tih SUV-ova Karoq mi je najinteresantnija opcija, naravno da bi bio polovan. Kamiq sam sinoc vidio uzivo, ne svidja mi se uopste i ne lici na SUV.
    Pezo ne bih, jer mi njihov interijer ne lezi nikako.
    Sto se tice ovog za garazu, Q3 je blago nizi od Q5 i moze uci, ali nije toliko bitan faktor, neka ga napolju na kraju krajeva :)

8. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

C4 i 308 su ti odličan izbor ali sa 1.6 HDi 68 kw ili 2.0 HDi motorima.

Ajdin87 likes this.
  9. Reznor

Reznor Overclocker

Pa Renaulti odredjeni su po tome i bili poznati :D
    Zato ne bih Renault posebno ne Citroen, Pezo moze proci, samo da nije onaj cudni interijer.
    Sjetim se kolege uzeo C4 2016 godina skoro nov bio, vec otisli granicnici vrata, sav mi je unutra bio nekakav jeftin, plastika kvrcka, jezim se od takvih auta :D
    On ga je ubrzo i oglasio na prodaju.

Ja samo predlazem sta bi bila dobra opcija za odrzavanje, meni za 2.0 TDI stvarno nije skup servis, problema nemam ni sa diznama ni sa DPF-om, na A4 B8 mi se nijednom nije upalio. Isto tako ni na Golfu 6.
    Na A3 mi se palio, ali provozam malo po autoputu i ugasi se.
    Naravno ti uzmi sta zelis, stvar licne preference.

Last edited: Jul 14, 2024
    Ajdin87 likes this.
  10. Reznor

Reznor Overclocker

Evo reci cu ti da je W212 puno bolje vozilo od W211. Zvucna izolacija je znatno unaprijedjena, puno je udobniji i ljepsi za voziti, nikakve hrdje i nikakvi problemi. Otac je imao oba, a i ja sam oba vozio.

11. Haker

Haker Veteran foruma

A benzinac nije opcija i ako si u te dizle ulozio u vrijednosti jedne cisterne za gorivo

Sent from my iPad using Tapatalk

Ajdin87 likes this.
  12. Bio_Sam_Zmijanac

Nemaš ti pojma mali.
    Sretno

13. Bio_Sam_Zmijanac

Valjate opet gluposti. Imaju po koji prateći sus, šta je sa elektro motorom.

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

1.6 prince, uz 1.2 pureshit najgora dva motora na planeti, i idu u ista auta, hahahaha.

Reznor likes this.
  15. Bio_Sam_Zmijanac

Pa kao da su TSi motori bolji.
    Ovaj prince poslije 2020 je mnogo dobar motor, vidio sam da su mu riješili većinu boljki.

16. Qler

Qler Veteran foruma

Cisto da napomenem da su ovi eurocentar varalice teske, tako da bi ja to u sirokom luku zaobisao...

17. selvin

selvin Moderator

Sto vise linkova i slika stavljas, sve vise se demantujes. :) Jos postavljas ds9, najbolji, ako pogledas ds4 i ds7, pa da se ismijes izboru motora za premium vozilo. Jos ih se 99% proda sa 1.5 hdi i 1.2 puretech motorom, jasno da ih niko ne kupuje kao premium.

18. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Da ne odgovaram svima posebno, ja sam apsolutno za benzinca, ali je izbor ocajan nazalost.

VW, za iste pare mogu uzeti 4-5 godina starije auto u odnosu na PSA.

Generalno i Scenic III 1.6 benzin mi je super, ali opet slab izbor.

https://olx.ba/artikal/59815026

Ovo prodaje poznanik, 2.0 HDI, ima fin opis, u njegovom vlasnistvu od početka, tj on kupio od svog brata koji ga je uzeo novog.

Reznor likes this.
  19. Bio_Sam_Zmijanac

308 SW facelift alure ima 600 l gepeka, panoramu.
    Evo dva fina primjerak. 1.6 HDi 68 kw, bosch dizne koje se ne kvare. https://olx.ba/artikal/62520420
    https://olx.ba/artikal/60057673
    Imas i C4 koji je fin auto, 400 l gepeka.
    Prvi vlasnik, kupljen u BiH. 68 kw motor.
    Citroen C4 2013 1 vlasnik reg.01/25 Cobra alarm (10 900 KM)
    https://olx.ba/artikal/61522542

Last edited: Jul 14, 2024
    Ajdin87 likes this.
  20. selvin

selvin Moderator

Kako pricate o diznama ko da se jedino one kvare i ko da je popravak 5000. Radije bi uzeo sa pokvarenim diznama nego ta dva 308 sw sto si linkao iz uvoza. Vracena km i ulickano auto iz aviona se vidi, vjerovatno su dizne zadnje o cemu se trebas brinut.