Sta koristite od hepeka za ciscenje auta? Ima li nesto da vas je posebno odusevilo? https://ibb.co/f475RsJ Od mene preporuke za par stvari: Ewocar mikrofiber peskir za susenje auta - osusim citavo auto bez da ga iscijedim. Sonax sredstvi za ciscenje felgi - otopi sve sa felge bez nekih jakih kiselina Sonax multistar - jako svestran, samo ga razrijediti sa vise ili manje vode po potrebi Sonax brilliant shine detailer isto nije los. Samo ga ne koristiti kao quick detailer vec poslije pranja namazati na lak. Ima efekat voska, auto je mrvicu sjajnije, manje se prljavstina lijepi za njega i voda nekako klizi sa laka. Neki dan sam ga prvi put iskoristio pa cemo vidjeti je li dugotrajan. Ako se mora svake 2 sedmice nanositi onda jbg
drugi peru kad stignem odvest, nemam vremena ni zivaca da kupujem inventar krpica i sredstava za ciscenje auta, ispade da mi treba vise kozmetike i krpetina za auto nego za licnu higijenu
Baby maramice da preletim unutra dok cekam zenu, a auto se samo osusi, nemam ja to sta maziti poslije pranja
Ha jbg, ja trenutno imam zivaca. A nadjem tu i tamo i vremena. Radim kancelarijski posao tako da mi i malo aktivnosti dobro dodje A kad odvezem na praonu i vidim da spuzvom trlja malo tockove i pragove pa onda haubu hoce nesto da mi bude.
Ja ga operem sam na praoni u vožnji se suši unutra jednom mjesečno usisam i to je to Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Eto sad ljudi na praonama koji rade godinama i peru 20-30 auta dnevno ne znaju kako se pere. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Plate mizerne, stalno neko novi radi na praonama, kakvo pranje godinama... Vecinom budu neka djeca koja se uce prati na tvom autu pa ti pijesak sa podova ili felgi razmaze po krovu ili haubi. Ne pere vlasnik na praoni, rijetkost je to naci. I ja vozim nekad na praonu nekad na samousluznu, nemam nikakvih hepeka za čišćenje, nit lickam auto i vecinom je prljavo, ali 80% praona na kojim sam bio nisam zadovoljan. Odem jer mi je mrsko oprati sam.
Stanje sa radnom snagom je takvo da upravo vlasnici rade. Ostali su zatvorili jer nema ko raditi. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Kod nas malo koja auto praonica ima radnike. Većinom peru ljudi koji drže i stalo im je da budeš zadovoljan, posebno sad kad na svakom ćošku ima samouslužna... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma u Sa je skroz druga prica. Ja bukvalno moram prati svoje. Ako nista, odvezem i saperem govna od ptica bez lickanja. Par puta dam sansu, odvezem Octaviu od starog jer se bas polomim oko nje kad je perem, to sa istom krpom suši vani i unutra briše kokpit, ostavi masno staklo od sofersajbe, cirkus, uzas. A uglavnom radi sve mladji, nema to da ko je vlasnik da on i pere. I jos su digli cijene, npr. unutra i vani je 15 markica, i nije frka, ali operi kako treba i obrisi kako treba i da je sve udure. Ja duplo bolje operem na samousluznoj za 4 marke.
@dino73n @dams82 Pa jest u manjim mjestima tako. I ja sam prao kod jedne gospodje u Djurdjeviku, vlasnice, zena se potrudi ko da svoju kucu cisti ali tesko je to sad naci. U Tuzli jos nisam našao takvu praonu. Ako ima ko kakvu preporuku, mada sam obisao dosta praona za 10 godina.
Ja sam uzeo set onih mikrofiber krpica, npr u dm ih ima, operem ih u ves masini na Quick 30, ali opet bolje je mijenjati cesto, sto kazes bude one masti, posebno za staklo treba imati, jer je tesko poslije skinuti. Ne znam je li ko pere motor iznutra, ja se ne usudjujem zbog elektronike silne Najveci problem je kvaliteta samousluznih praonica, ona na Aneksu gore poslije Rotane izgleda ima stari sistem, najvise kovanica mazne, a najmanje vremena dobijes, nema ni onaj boost da pojacas mlaz. Jos ako ukljucis pranje felgi... Jedno vrijeme je imala automat koji izbacuje krpice da posusis, ali im se obatalio za kratko vrijeme ili je nestalo toga Onda ima ona iza SCC, to je vec bolje. Ima toga jos sigurno, ali ja slabo da pohvatam. U Tuzli perem najcesce kod Omege ili na Ircu onaj Bingo (bivsi Tus), eventualno do Junuzovic Kopex ako idem prema Lukavcu. Sto se Tuzle tice, izgleda da je ova kod Omege najbolja, najvise sampona izadje, ali imaju oni nastavci, dvije cetke, malo se pogubis @selvin bili su oni prekoputa Mercatora, kod Gazprom pumpe, ne znam rade li jos.
Preko puta Mercatora ima i sad. U zadnje vrijeme ako vozim na praonu vecinom idem njima, dobri su. Nije svakome usput, ali samousluzna praona kod Binga u Tojsicima mi se super pokazala. Za 3 marke uspijem cak i pjenom auto pokriti
Ne znam je li mislimo na istu, jer ima jedna iznad Gasproma kod Elektra, druga bas kod Mercatora, ali je bilo nekih kradja na toj praoni pa nisam nikad ni otisao tamo
Mislim na ovu, ne znam detalje za te kradje, ja sam zadnji put dovezao davno Punta da operem i to sam bio prisutan dok su to radili, poslije toga sam sebi perem na samousluznoj https://maps.app.goo.gl/jXsQJPUGNKLu7J1W9 Doduse sad me podsjeti da je bila i kod Elektrodistribucije odmah https://maps.app.goo.gl/PAzYSY2PxeKJhf3x5
Obicno je vlasnik praone neki cigan sa mercedesom. Najbolji mlaz i opremu u TZ ima praonica kod Omege.
Treba mi hitno automatic 7 sjedista tipa touran ili sharan, ako neko naleti sta da mu zapadne za oko nek postavi. Kupujem u ovo koji dan. Generalno moje iskustvo kroz kupovinu vise auta za firmu i mnogo rentanja koja radim da je na kraju sve opet sreca. Doslovno kako ti se posreci, bilo od poznanika, bilo od preprodavaca, uvoznika. Kilometri nebitni, bilo 150 ili 350k opet ostaje faktor srece.
Ako je takvo iskustvo, onda kupi prvog sto ti naleti i to je to Pun je olx takvih vozila, od tih sto si nabrojao, pa 5008, c4 picasso, scenic, xtrail, q7, xc90, kodiaq, sta ti srce pozeli. Samo nisi rekao budžet.